Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Minnesota zaustavila pobjedničku seriju Oklahome, Miami lakoćom

U noći s četvrtka na petak je stala pobjednička serija Oklahoma Cityja, aktualnih doprvaka u NBA ligi. Pali su Durant i društvo na gostovanju kod Minnesote (99:93).

Prvo su Oklahomu uzdrmali visoki igrači Minnesote, pa je tako Kevin Love ogled završio s 28 poena, 11 skokova, sedam asistencija i dvije blokade, dok je odlični crnogorski košarkaš Nikola Peković dodao 24 poena i deset skokova.

Oni su zajedno s Rusom Aleksejom Švedom (12 poena i 12 asistencija) podigli prednost domaće momčadi, koju su gosti dostigli u završnici. Došla je Oklahoma do 76:75 u posljednjoj četvrtini, ali je tada goste torpedirao J.J. Barea postigavši deset poena u seriji 12-2 Minnesote što je bio posljednji udarac uglednom suparniku.

Premda je odigrao odličnu utakmicu, Durant (33 poena, sedam skokova i šest asista) nije mogao zaustaviti prvi poraz svoje momčadi nakon serije od 12 pobjeda.

Miami je lakoćom prošao gostovanje kod Dallasa gdje je pobijedio 110:95, makar je tijekom drugog dijela bilo i iznad 30 poena prednosti. Tradicionalno su dobro posao obavili LeBron James i Dwyane Wade, pa je tako prvi ubacio 24 poena, uz devet skokova i pet asistencija, dok je potonji dodao 19 poena, pet skokova i šest dodavanja.

Portland je dobio četvrtu utakmicu zaredom. U četvrtak su Blazersi pobijedili Denver 101:93 na svom parketu, a ništa drugo se nije moglo očekivati kada su gosti tijekom utakmice za tri poena gađali 0/22. Čak i unatoč tome četiri minute prije kraja je Denver još ima kontakt sa suparnikom (81:84), ali je potom uslijedila jaka završnica domaćina koje je predvodio Francuz Nicolas Batum s 22 poena, šest skokova i tri asista.

Latest Posts

NE PROPUSTITE