Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mirza Teletoviæ od sljedeæe sezone u NBA ligi

Dok su sve oèi uperene u finalni ogled Miamija i Oklahome, naši susjedi iz Bosne i Hercegovine su dobili potvrdu da æe njihov (po)najbolji igraè Mirza Teletoviæ svoje košarkaške vještine pokazivati preko bare.

Ovaj 206 centimetara visoki Mostarac je karijeru zapoèeo u košarkaškom klubu Sloboda Tuzla, potom je prešao u belgijski Oostende i od 2006. godine brani boje Caje Laboral. Igrajuæi za Caju u ACB ligi postizao je 16,3 poena u prosjeku uz 36% za 3 poena, dok je u Euroligi napravio korak više i zabijao prosjeèno 21,7 poena, uz 43% šuta za 3 poena i 6 skokova.

Najveæe zamjerke da Teletoviæevu igru su da nije dobar skakaè za svoju poziciju i da je upitna njegova obrana protiv bržih igraèa u NBA ligi.

Treba napomenuti kako je Mirza izišao na draft 2007. godine, meðutim nije izabran. Sada su se za njegove usluge zainteresirali New York Knicksi, Phoenix Sunsi, Brooklyn Netsi i Cleveland Cavaliersi.

U meðuvremenu Sunsi nisu više opcija za Mirzu dok Knicksi imaju trenutno veæe prioritete u obliku Jeremyja Lina i Stevea Novaka.

Teletoviæev menedžer Miodrag Ražnatoviæ izjavio je za španjolski portal Noticias de alava: “On æe otiæi u NBA, ali u ovom trenutku ne znamo u koju ekipu, i time potvrdio da æe BiH imati svoga predstavnika u NBA ligi sljedeæe godine.

Ništa neæemo konkretno znati do 1. srpnja kada æe i službeno biti otvoren prijelazni rok u NBA ligi. Nadajmo se kako æe Cavsi i Netsi ponuditi kvalitetne minute za Mirzu i da æe ostvariti zapaženu u ulogu u kojem god klubu igrao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE