Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mitch Kupchak: Howard je naša budućnost

Povratak Dwighta Howarda u dres Los Angeles Lakersa je izgleda glavni prioritet kluba iz ”grada anđela” za sljedeću sezonu.

”Dwight je u kategoriji najboljih od najboljih. Prešao je preko ozljede leđa i ja ne vidim razloga zašto ne bi mogao igrati još sedam ili osam punih sezona. Kod mene nema dvoumice, ako bude zdrav, on je igrač za Kuću slavnih. Ovakav talent se rijetko viđa”, rekao je Mitch Kupchak.

Howard se prošle sezone, najviše u prvom dijelu, borio s ozljedom leđa. Mitch se nakratko prisjetio i tog dijela sezone: ”meni osobno je bio previše kritiziran u prošloj sezoni. Visoki igrači su drugačiji, oni ne prevode loptu preko centra, njima trebaju dobri suigrači da bi izgledali dobro.”

Lakersi Howarda mogu potpisati na pet godina, a ugovor vrijedan 118 milijuna dolara mu ne trenutno ne može ponuditi nijedna ekipa lige. Prednost pred Lakersima mogu imati momčadi iz Texasa (Houston Rocketsi, Dallas Mavericksi) samo zbog manjeg poreza, ali oni mu mogu dati ugovor na ”samo” četiri godine vrijedan 88 milijuna dolara.

Kupchak se u razgovoru dotaknuo i ozlijeđenog Kobea Bryanta koji je 12. travnja u susretu protiv Golden State Warriorsa potrgao Ahilovu tetivu te ga neće biti najmanje do studenog.

”Bliže smo kraju te ere nego njenom početku. Sa svim igračima, Jerryem Westom, Wiltom Chamberlainom, Kareemom Abdul-Jabbarom, Magicom Johnsonom, svi su ti igrači otišli u zasluženu mirovinu. Trenutno planiramo na takav način. Nemojte me krivo shvatiti, Kobe se teško ozljedio i ja ga vidim natrag sljedeće sezone, ali ne znam koliko još nakon toga”, rekao je Mitch za kraj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE