Sunday, May 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mitch Kupchak: Nemamo vremena graditi kroz draft

Nakon najgore sezone u klupskoj povijesti, Los Angeles Lakersi su dobrom voljom košarkaških bogova nagrađeni skokom u draftu i tako će 25. lipnja birati drugi iako su za to imali svega 12% šanse. Jezerčani na ovom draftu također imaju i 27.pick kojeg su dobili u razmjeni s Rocketsima čiji je centralni dio bio Jeremy Lin, te 34.pick. Od raznih izvora se očekuje da će zadržati onaj najviši izbor, dok bi druga dva mogla upakirati u nekoj razmjeni. No u svakom slučaju će im ovo ljeto vrlo važan biti i uspjeh na tržištu slobodnih igrača.

Nemamo vremena za sporu i metodičku izgradnju momčadi kroz draft,“ izjavio je generalni menadžer Lakersa, Mitch Kupchak. Tu se ne radi samo o tome kako Jim Bussu ponestaje vremena za izgradnju kompetitivne momčadi prije nego ga sestra Jeanie otpusti, jer su u Los Angelesu dvije loše sezone zaredom vrlo rijetka pojava, već i o tome što će Lakersi sljedeće dvije ili tri godine imati vrlo malo, ako i išta izbora u prvoj rundi.

Pick prve runde 2016. je u vlasništvu Philadelphia 76ersa i nosi top-3 zaštitu, a teško je očekivati da će Lakersi opet biti toliko loši, stoga postoji velika mogućnost da taj pick izgube. Inače, 2017. taj pick i dalje ima top-3 zaštitu, a 2018. postaje nezaštićen. No kao što smo rekli, najvjerojatnije je da će se Phila njime pogostiti već iduće godine. U tom bi slučaju Lakersi zadržali svoj izbor 2017., no onaj 2018. bi morali predati Orlandu, iako s top-5 zaštitom, a 2019. bi on, ako nije predan Magicu godinu ranije, također postao nezaštićen.

Iz svega ovoga se da zaključiti da Lakersi jednostavno moraju ovo i iduće ljeto pojačati momčad s kvalitetnim slobodnim igračima jer će u suprotnom upasti u rupu iz koje će se teško izvući. Kvalitetnu mladu bazu će imati u Juliusu Randleu, Jordanu Clarksonu i vrlo vjerojatno centru s ovogodišnjeg drafta, bio to Karl-Anthony Towns ili Jahlil Okafor. Važno će biti okružiti tu mladu jezgru s kvalitetnim veteranima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE