Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

“Mlada” Oklahoma sezonu otvara protiv “starih” Spursa

Veèeras je na rasporedu samo jedna NBA utakmica. Trebale su biti dvije, ali je domaæa premijera Brooklyn Netsa protiv New York Knicksa otkazana zbog uragana Sandy koji je poharao New York. Iako æemo gledati samo jednu utakmicu, ta jedna æe biti prava poslastica, dvoboj “starih” i “mladih”, Spursa protiv Thundera.

San Antonio Spurs – Oklahoma Thunder City  02:30

Dolazi nam repriza prošlosezonskoga finala Zapada izmeðu starih lisaca iz Teksasa i ekstra talentirane momèadi Oklahome. Zasigurno nas oèekuje vrlo uzbudljiva utakmica u kojoj se neæe znati pobjednik do posljednjih minuta.

San Antonio je juèer gostovao kod New Orleans Hornetsa i tamo skupo prodao kožu. Iako su upisali pobjedu 99:95, za nju su se trebali dobro namuèiti. Na odmoru je bilo 50:43 za domaæine i èinilo se da æe Hornetsi napraviti veliko iznenaðenje. U nastavku su se Spursi probudili i preokrenuli su utakmicu na svoj mlin. Zadnje minute utakmice se igralo koš za koš, a pobjednika je odluèila trica Tonyja Parkera za vodstvo 97:95 manje od minute do kraja. Ipak ukupno najzaslužniji za pobjedu je bio Tim Duncan koji je ubacio 24 koša i skupio 11 skokova, dok je Tony Parker ubacio 23. Nastupili su bez Manua Ginobilija kojeg na parketu neæe biti još neki period. Veèeras im u goste dolazi Oklahoma koja je prije nekoliko dana napravila veliki trade, a momèad je napustio treæi igraè momèadi i najbolji šesti igraè lige James Harden. U Oklahomu su stigli Kevin Martin i Jeremy Lamb, a koliko je to dobar posao bio pokazat æe nam vrijeme. Zadnje meðusobne utakmice ova dva tima su bile prije par mjeseci u konferencijskom finalu, a slavili su mladunci iz Oklahome s 4-2. Najbolji strijelac NBA lige Kevin Durant je godinu dana iskusniji i najgori posao u ligi æe biti èuvanje Duranta. Russell Westbrook, Serge Ibaka i Kendrick Perkins su ostali tu i biti æe zanimljivo da li ove godine mogu otiæi do samoga kraja.

Uz utakmicu s dosta koševa prednost dajemo gostima iz Oklahome, prvenstveno što je Spursima ovo back-to-back utakmica, ali i èinjenice da im nedostaje Ginobili.

Latest Posts

NE PROPUSTITE