Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mo Williams pred mirovinom

Mo Williams planira prestati igrati košarku ovog ljeta. Zbog ozljede lijevog koljena propustio je veći dio prošle 2016/2017. sezone. Upravo silni problemi s ozljedama zadnjih sezona i njegova želja da postane trener ga tjeraju da prestane biti aktivan košarkaš.

Rok da Cavaliersi otkupe njegov ugovor je 31. kolovoz, te bi u tom slučaju Cavsi imali koristi u smanjivanju poreza na luksuz.

Ljeta 2015. godine je Mo Williams potpisao dvogodišnji ugovor s Cavsima vrijedan ukupno 4,3 milijuna dolara, s player option ovog ljeta. Williamsova plaća u narednoj sezoni bi trebala biti 2,2 milijuna dolara. Ukoliko bi Cavsi otkupili njegov ugovor, osim prije spomenutog smanjenja poreza za luksuz, 2 milijuna koliko mu je garantirano po slovu ugovora moraju isplatiti u iduće tri sezone, dakle prosječno oko 0,66 milijuna po sezoni.

Ukoliko bi Cavsi otpustili Williamsa, to bi ih ostavilo na samo dva playa u momčadi. Kyrie Irving bi ostao startni play, dok bi ga mijenjao ovogodišnji rookie i izbor druge runde drafta Kay Felder. Tada bi Cavsi morali razmisliti o angažiranju još jednog playa. Zbog toga postoji priča da Cavsi traže momčad koja bi u zamjenu za Moa Williamsa u suprotnom smjeru poslala rezervnog playa. Zato bi se Cavsi uz Moa vjerojatno morali odreći i nekog od budućih izbora prve ili druge runde narednih draftova. Ostaje nam vidjeti hoće li ovog ljeta uz Kobeja Bryanta i Tima Duncana i Mo Williams prestati s aktivnim igranjem košarke.

Latest Posts

NE PROPUSTITE