Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mogu li Pistonsi do prve pobjede?

Na Staru godinu nas oèekuje sedam susreta. Mi se sigurno radujemo radi toga što æe jedan od susreta poèeti u 21:30 no malo æe nas to uživo i pogledati radi doèeka nove godine. Taj dvoboj bi ujedno trebao biti i najzanimljiviji. Nakon toga vidjet æemo može li Detroit doæi do prve ovosezonske pobjede a bit æe i zanimljivo vidjeti hoæe li Oklahoma i Atlanta nastaviti svoj niz nepobjedivosti.

Los Angeles Lakers – Denver Nuggets  21.30

Prvi od dva meðusobna dvoboja u dva dana nas èeka veèeras u Staples Centru. Lakersima se vraæa startni centar Andrew Bynum. Mike Brown je tokom tjedna izjavio kako æe mu ipak dozirati minute i neæe ga odmah forsirati. Zadnje dvije domaæe pobjede (Utah, New York) su im vratile samopouzdanje i žele nastaviti taj niz. Bryant je bio sjajan protiv Knicksa. Nije ga imao tko èuvati i pogaðao je iz razlièitih pozicija. Veèeras æe imati flastera na sebi u vidu Arrona Afflaloa i neæe mu biti lako. Gasol se vraæa na svoju prirodnu poziciju a McRoberts seli na klupu. Prave stvari od Lakersa nas tek sad oèekuju. Nuggetsi dolaze u goste sa 2-1 omjerom. Uvjerljivo su najubojitija ekipa lige sa prosjekom od 111,3 poena po utakmici, ali isto tako puno i primaju pa bi veèeras moglo biti vatreno sa obje strane. Ty Lawson se prometnuo u prvog strijelca momèadi sa fantastiènim postotkom šuta, pogotovo za jednog razigravaèa. Najveæi problem im leži u defenzivnom dijelu igre jer uz Nenea nemaju pravog, visokog igraèa. To znaèi da bi im Gasol i Bynum mogli raditi velike probleme.

Prognoziramo pobjedu Lakersa radi prednosti pod košem. Utakmica bi mogla biti otvorena i predlažemo kladionièarima odigrati na veæi zbroj poena.

Detroit Pistons – Indiana Pacers  00.00

Pistonse veèera oèekuje novi dvoboj nakon juèerašnjeg, bezuspješnog, gostovanja u Bostonu. Doživjeli su još jedan razoèaravajuæi poraz, i da im se Celticsi nisu smilovali u zadnjoj èetvrtini rezultat bi bio puno gori. Greg Monroe je jedini odigrao nešto dok je ostatak ekipe, predvoðen Rodney Stuckeyem bio katastrofalan. Franka èeka težak posao, slijede im tri domaæe utakmice ali sa teškim protivnicima. Prvi od njih su Pacersi koji su juèer odigrali dramatiènu utakmicu kod kuæe sa Cavsim i dobili ju, ali tek nakon produžetka. Cavsi su se pokazali kao tvrd orah i u posljednjoj se èetvrtini vratili i izborili produžetak, ali su tamo Pacersi bili prisebniji i otišli na omjer 3-0. Slabu šutersku veèer su opravdali sjajnom skakaèkom. 60 skokova, od èega je 17 bilo napadaèkih je za svaku pohvalu. Hibbert, West i Hansbrough bi im uz Grangera trebali biti najveæa snaga ove sezone.

Ako pogledamo omjer ekipa favorit ne bi trebao biti upitan. Pa æemo se ovaj put voditi po tome i dat æemo prednost Indiani.

Houston Rockets – Atlanta Hawks  01.00

Rocketse nakon juèerašnjeg poraza odmah èeka novi ispit. Dolaze im Hawksi koji ne znaju za poraz. Kyle Lowry predvodi ekipu u skoro svim statistièkim rubrikama, što nikako ne bi smio biti dobar znak. Zasad je najviše zakazao Luis Scola i veèeras mu slijedi pravi ispit, borba sa Smithom i Horfordom pod koševima. Houston je favorit radi domaæeg terena i sigurno æe željeti uæi sa pobjedom u novu godinu. Hawksima slijede tri teška gostovanja, a veèerašnje bi im trebalo biti najlakše pošto su sljedeæa dva u Miamiju i Chicagu, tako da bi se omjer od 3-0 lako mogao pretvoriti u 3-3. Dosada nisu imali nikakvih problema jer su im protivnici bili Netsi i Wizardsi ali tek sad poèinju prave stvari. Momèad je spremna, izostaje jedino Hinrich ali zasad se to nije pokazalo kao hendikep. Jeff Teague je nastavio sa solidnim igrama nakon prošlogodišnjeg playoffa. Izostaje jedino bolja igra Josha Smitha. Loše je ušao u sezonu ali je imao raspoložene suigraèe pa se nije to odrazilo na rezultat.

Dat æemo malu prednost Houston radi domaæeg parketa. Trebala bi to biti tvrda utakmica sa malim brojem koševa.

Oklahoma City Thunder – Phoenix Suns  02.00

Durant i ekipa imaju priliku otiæi na 5-0 i veèeras æe sigurno biti motivirani. Fantastièna pobjeda protiv Mavsa tricom u posljednjoj sekundi im je dala samopouzdanja na pretek. Kevin Durant izgleda nezaustavljivo i trenutno je uz LeBron Jamesa najuèinkovitiji igraè lige. Veèeras æe ga na oku držati jedan od najstarijih igraèa lige, veteran Grant Hill. Mnoge je dosad zaustavljao pa nas zanima kako æe se nositi sa 16 godina mlaðim Durantom. Westbrook se popravio u prošloj utakmici ali to sigurno nije igra koju trener Brooks priželjkuje. Oklahoma bi izgledala zastrašujuæe kad bi i on bio na svojoj najboljoj razini. Zato Sunsi veèeras, unatoè iznenaðujuæoj juèerašnjoj pobjedi kod Hornetsa, znaju da nemaju što tražiti. Juèerašnja pobjeda je više odraz oèajne igre Hornetsa nego dobre Sunsa. I dalje je vidljivo kako ovoj ekipi nedostaje puno toga pa protiv Oklahome nemaju nikakve šanse.

Sigurna pobjeda Oklahome gdje bi Durant mogao iæi ispod ponuðenog broja koševa jer bi domaæin trebao riješiti puno ranije utakmicu pa bi i Durantove minute mogle biti manje.

Sacramento Kings  – New York Knicks  02.00

Kingsi (1-2) su nakon poèetne pobjede protiv Lakersa dva puta izgubili, prvo od Portlanda, a zatim i od Chicago Bullsa kod kuæe. Ta utakmica je bila jednosmjerna od samog poèetka i serije Bullsa od 15-0 te vodstva od 19:5. Na kraju je završilo 98:108 za Chicago, a strijelce utakmice je predvodio Marcus Thornton sa 20 koševa, a Cousins je zabilježio treæi uzastopni double-double uèinak sa 15 koševa i 12 skokova. Danas æe imati prigodu da dobiju New York koji dolazi bez Amar’ea Stoudemirea koji je uganuo lijevi gležanj. Knicksi ne igraju kako su oèekivali da æe igrati. Samo 1 pobjeda iz 3 susreta sigurno nije bio plan. Ova momèad je u napadaèkom smislu vrlo moæna (Anthony, Stoudemire), no što im to vrijedi kad se nikad neæe nauèiti igrati obranu. U prošloj utakmici su izgubili od Lakersa vrlo lako 99:82. Predvodio ih je Anthony sa 27 koševa no nitko od suigraèa nije bio ni približno raspoložen kao on.

Danas dajemo malu prednost Knicksima, no Kingsi nisu bez šansi jer ipak Knicksi imaju veliki hendikep neigranjem Stoudemirea. Od igraèa bi danas Anthony mogao iæi preko zadane granice.

San Antonio Spurs  – Utah Jazz   02.30

Spursi nakon teškog poraza od Houstona 105:85, doèekuju Utah koji je noæas dobio 76erse u gustoj završnici 102:99. Spursi sa Parkerom, Duncanom, Ginobilijem, Jeffersonom i ostatkom garde i dalje djeluju kao ekipa koja može do naslova usprkos toliko godina na leðima. U prošloj utakmici su gaðali samo 37,6% iz igre, te æe danas teško ponoviti tako lošu igru. Utah æe teško doæi do pobjede pogotovo jer æe vjerojatno igrati bez svojeg najboljeg igraèa Ala Jeffersona koji ima probleme sa desnim gležnjom, pa æe glavne prijetnje Spursima biti Paul Millsap i Derrick Favors.

Sigurna pobjeda San Antonio Spursa i to možda se poveæom razlikom.

Golden State Warriors – Philadelphia 76ers  03.00

Golden State ganja treæu pobjedu za redom nakon vrlo dobrih igara i pobjeda protiv Chicago Bullsa i New York Knicksa.  Trener Mark Jackson ih je prisilio da igraju obranu što je dalo rezultate. Monta Ellis ima neke privatne obaveze i pod upitnikom je njegov nastup kao i nastup Stephena Curryja, tako da æe David Lee biti prva napadaèka opcija. Philadelphia je noæas izgubila od Jazzera makar su imali 5 dvoznamenkastih igraèa, a najviše je zabio Louis Williams – 22 koša. Danas æe imati lijepu prigodu da doðu do gostujuæe pobjede pogotovo ako æe još i Monta Ellis izostati.

Prednost Philadelphiji zbog moguæih izostanaka Curryja i Ellisa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE