Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mogu li Wizardsi do treæe pobjede?

Kao i inaèe nedjeljom nas èeka par utakmica u za nas prihvatljivom terminu. Od 19 sati možemo pratiti dvoboj i to veæ treæi ovosezonski izmeðu Wizardsa i Celticsa. Nakon njih æe Clippersi u pola 10 ugostiti Raptorse a onda nas kasnije naveèer èekaju još tri dvoboja. Najzanimljivije bi trebalo biti u onom zadnjem gdje se Lakersi vraæaju nakon dva teška poraza u svoj Staples Centar i traže iskupljenje protiv Pacersa.

Washington Wizards – Boston Celtics  19.00

Wizardsi (2-13) su oèito poèeli na malo drugaèiji naèin pristupati igri. U zadnjih par susreta se vidio veliki napredak i iako nije na konaèan rezultat to previše utjecalo makar su se trgnuli i poèeli se boriti. Od ekipe koja je muku muèila u napadu su se pretvorili u stroj koji u zadnje tri utakmice, i to protiv respektabilnih ekipa imaju prosjek od 105 poena. Istina, i primili su dosta, no i u prijašnjim utakmicama im to nije bilo strano. Saunders je poèeo koristiti puno nižu postavu, sa Jordanom Crawfordom u ekipi i to daje rezultata u fazi napada. John Wall je poèeo napokon igrati kako se to od njega i oèekuje pa Saunders može i s time biti zadovoljan. Za veèeras æe imati sve igraèe na raspolaganju osim Turiafa kojega neæe biti još neko vrijeme. U Verizon Centar im stižu Celticsi (5-9) koji su u zadnjem susretu zadobili novi udarac i još jedan neugodan poraz. Ovaj puta ih je na njihovom parketu pobijedio Phoenix i to zaustavivši ih na samo 71 poenu. Bila im je to prva ovosezonska utakmica bez Ronda i nakon nje se vidjelo da su u pravu oni koji kažu da je on glavni igraè zelenih. Bila je to možda najlošija ovosezonska predstava Riversovih igraèa i još jedan u nizu susreta gdje ih je protivnik nadskakao pod koševima (44-32). Rondo æe biti upitan i za veèerašnji susret pa u sluèaju njegovog ne igranja Keltima prijeti još jedan težak ogled.

Boston je ove sezone na 2-0 protiv Wizardsa pa im dajemo prednost. No treba i pratiti razvoj situacije sa Rondom jer bez njega u ekipi Wizardsi æe imati puno više šanse za napraviti neko iznenaðenje.

Los Angeles Clippers – Toronto Raptors  21.30

Clippersi (8-5) ove sezone igraju sjajno na svome parketu. Tamo su ih porazili samo jaki Bullsi i Blazersi  a skupili su èak sedam pobjeda. No Vinnyja Del Negra muèe neke druge stvari. Playmaker Chris Paul je propustio zadnja èetiri ogleda i vjerojatno æe izostati i sa veèerašnjeg. Caron Butler je propustio zadnji u šokantnom porazu u zadnjim sekundama protiv Timberwolvesa a tamo je pred kraj susreta radi pretjerane nervoze i dvije tehnièke pogreške Mo Williams doèekao kraj u svlaèionici a ne na parketu iako je do tada bio najbolji pojedinac svoje momèadi. U izostanku Butlera i Paula sva odgovornost æe pasti na leða veterana Billupsa i mladog Griffina koji je prvi strijelac i skakaè ekipe. U goste im stižu slabašni Raptorsi (4-12) koji su u nizu od sedam uzastopnih poraza. Bargnani i dalje izostaje, nije nastupio u zadnjih pet susreta i tu su Raptorsi upisali pet èistih poraza. On je i dalje na day-to-day listi i pitanje je kada æe uskoèiti u momèad. Jedina svijetla toèka ekipe Raptorsa je vidljivi napredak Jamesa Johnsona koji dobiva sve veæu minutažu i trudi ju se što bolje iskoristiti.

I unatoè silnim izostancima Clippersi su veliki favoriti i oèekujemo njihovu pobjedu. Raptorsi su preslabi bez Bargnanija i ne mogu im parirati.

New Jersey Nets  –  Charlotte Bobcats  00.00

New Jersey Netsi (4-12) su noæas ugostili Oklahomu i izgubili 74:84. Utakmica je veæ bila riješena na poluvremenu gdje je bilo +13 za Duranta i ekipu. New Jersey je imao samo 31% ukupnog šuta i katastrofalnih 3-23 za tri poena, a Deron Williams i MarShon Brooks su ubacili svaki po 14 poena i bili najbolji kod domaæina. Danas im u goste dolaze Charlotte Bobcatsi (3-13) i to im je prigoda da poboljšaju svoj omjer kod kuæe koji je trenutno samo 1-5. Charlotte je noæas gostovao kod Chicago Bullsa i izgubili su 89:95, što u konaènici ne izgleda loše, no Chicago je kontrolirao utakmicu cijelo vrijeme.  Gerald Henderson je bio najbolji sa 22 koševa i 9 skokova.  U gostima dosad nisu pružali dobre partije i trenutno su na 1-7 u gostima.

Prednost dajemo New Jersey Netsima koji pružaju ipak malo bolje partije od svojih protivnika. Možemo oèekivati tvrde obrane i malo koševa na utakmici.

Miami Heat  –  Milwaukee Bucks  00.00

Miami (11-4) se noæas lako obraèunao sa Philadelphijom i upisao pobjedu 113:92. Ovo im je bila šesta utakmica bez Dwyanea Wadea i šesta pobjeda. Utakmica je otpoèetka išla u jednom smjeru i prednost Miamija je samo rasla sve do najviših +21. Najbolji u redovima Miami Heata su bili Chris Bosh sa 30 i LeBron James sa 28 koševa.  Milwaukee Bucksi (5-9) su zadnju utakmicu gostovali u Madison Square Gardenu i upisali pobjedu 100:86. Iako prije utakmice nisu bili favoriti, od samog poèetka su zagospodarili terenom i New York nikako nije mogao preuzeti vodstvo.  Kod Milwaukeeja je sjajan bio Brandon Jennings sa 36 koševa, a dobar je bio i Shaun Livingston sa 18 koševa. Konaèno im je injury lista prazna i imaju sve igraèe na raspolaganju.

Miami je velik favorit u ovoj utakmici i teško Milwaukee može do pozitivnog rezultata. Povratkom Millera i Curryja, Miami je dobio još širu klupu i sad su još opasniji.

Los Angeles Lakers  – Indiana Pacers   03.30

Los Angeles Lakersi (10-7) su u petak izgubili na gostovanju kod Orlando Magica 92:80. Momèad Mikea Browna je vrlo loše ušla u susret, promašili su 28 od prvih 35 šutova iz igre te na poluvremenu zaostajali 48:31. Lakersi su iz igre šutirali najmanjih u sezoni, 38,2%, i sada u gostima imaju omjer 1-6. Kobe Bryant predvodio je strijelce sa 30 poena (11/22) i osam asistencija. Nakon raspada sistema koji su doživjeli u Sacramentu kada su posljednju èetvrtinu izgubili 26:8, Pacersi su odigrali puno bolje u Oaklandu i dobili Golden State sa 94:91. Najbolji strijelac je bio Danny Granger sa 26 koševa. Biti æe ovo susret dvije odliène obrambene momèadi  i ako nešto ne treba oèekivati, onda je to puno poena.

Prednost Los Angeles Lakersima koji u svojoj dvorani igraju vrlo dobro (9-1), a u prilog im ide i tradicija, od zadnjih 15 utakmica u LA-u protiv Indiane dobili su ih 14.

Latest Posts

NE PROPUSTITE