Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mogući odlazak Tobiasa Harrisa

Tobias Harris, krilo Orlando Magica, po informacijama bliskima klubu, neće nastaviti karijeru u Orlandu. Naime, Harris je tijekom početka 2014./15. sezone, odbio produženje ugovora s Orlandom, jer nije bio zadovoljan ugovorom.

Orlando mu je nudio ugovor oko 10 milijuna dolara po sezoni, što Harris nije htio potpisati, izražavajući želju za malo većim ugovorom, oko 15-16 milijuna dolara godišnje. Orlando takav ugovor nije htio napraviti, te će Harris ovo ljeto postati zaštićeni slobodni igrač, što znači da će Orlando svaku ponudu koju dobije od ostalih ekipa, moći izjednačiti i tako ga zadržati. Nagađa da to ipak neće napraviti ako ponuda bude blizu maksimalnog ugovora, kojeg Harris priželjkuje.

Boston Celticsi i Detroit Pistonsi su najviše zagrizli za Harrisa, te se očekuju njihove ponude, kada počne free agency, 1. srpnja. Ali je i već neko vrijeme na radaru, Los Angeles Lakersa i New York Knicksa, gdje je njegov vrlo dobar prijatelj Carmelo Anthony, s kojim trenira preko ljeta.

22-godišnji Harris je biran 2011. godine kao 19. pick Milwaukee Bucksa, gdje je odigrao dvije sezone, nakon kojih je postao član Orlando Magica. Iz godine u godinu napreduje njegova igre, a pogotovo njegov šut za tri poena (36% ove sezone), koji ulaskom u NBA gotovo pa nije ni imao. Harris je protekle sezone odigrao 68 utakmica, te u prosjeku ostvarivao sljedeće brojke: 17.1 poena, 6.3 skokova, 1.8 dodavanje, 1 ukradenu loptu, 47 FG%, 79 FT%, za 35 minuta provedenih na parketu. Harris je igrač koji može igrati obje krilne pozicije, vrlo dobar šuter, te skakač, koji s obzirom na godine, može još napredovati u svim segmentima igre.

Latest Posts

NE PROPUSTITE