Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Mogući trade između Bucksa i Hornetsa

Prethodnih dana se pojavila glasina o mogućem tradeu između Milwaukee Bucksa i Charlotte Hornetsa. Navodno, Bucksi bi u Hornetse poslali svog centra Grega Monroea, dok bi Hornetsi u suprotnom pravcu poslali beka šutera Jeremyja Lamba i centra Spencera Hawesa.

Dvadesetšestogodišnji Greg Monroe je dosad odigrao u NBA ligi šest sezona. Prvih pet u Detroit Pistonsima koji su ga i izabrali kao 7. izbor na draftu 2010. godine. Kad mu je ljeta 2015. godine istekao rookie ugovor s Pistonsima, potpisao je trogodišnji ugovor s Bucksima vrijedan ukupno 52 milijuna dolara. Ove sezone će primiti 17,14 milijuna dolara, dok će naredne  sezone dobiti 17,88 milijuna dolara. Ipak, Greg ima u ugovoru klauzulu tzv. player option što znači da na ljeto 2017. godine može postati slobodan igrač.

Dvadesetosmogodišnji Spencer Hawes je u dosadašnjoj karijeri igrao za Sacramento Kingse koji su ga izabrali na draftu 2010. godine kao 10. izbor, Philadelphia Sixerse, Cleveland Cavalierse. Nakon Cavsa je ljeta 2014. godine potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 24 milijuna dolara s Los Angeles Clippersima, koji su ga nakon samo godinu dana u ljeto 2015. godine poslali u Charlotte Hornetse za koje i danas igra. Ove sezone će dobiti 6,34 milijuna dolara, dok će naredne dobiti 6,02 milijuna dolara. Kao i Greg, Spencer isto na ljeto 2017. godine može iskoristiti tzv. player option u ugovoru i postati slobodan igrač.

Dvadesetčetverogodišnji Jeremy Lamb je u NBA ligu došao 2012.godine kada su ga kao 12. izbor na draftu izabrali Houston Rocketsi. Prije početka sezone 2012./2013. poslan je u Oklahoma City Thundere. Dio toga tradea je bio i James Harden koji je tada iz Oklahome poslan u Houston. U Oklahomi je Jeremy odigrao tri sezone, da bi ljeta 2015. godine sa zadnjom godinom rookie ugovora poslan u Charlotte Hornetse. Tamo je odigrao nekoliko solidnih utakmica, te su ga čelnici Hornetsa nagradili s trogodišnjim ugovorom vrijednim 24 milijuna dolara koji je počeo teći od ove sezone. Prosječno će dobivati 8 milijuna po sezoni.

Milwaukee Bucksi bi za ovaj trade mogli biti zainteresirani, jer im se povrijedio bek šuter Khris Middleton, te bi ga Jeremy Lamb barem djelomično mogao zamijeniti. Pored interesiranja za Jeremyja Lamba, postoje glasine da su Bucksi zainteresirani i za Bena McLemorea iz Sacramento Kingsa, Garyja Harrisa iz Denver Nuggetsa, Aleca Burksa iz Utah Jazza, Terencea Rossa iz Toronto Raptorsa i Nicka Younga iz Los Angeles Lakersa.

Opet, Hornetsi su ovog ljeta ostali bez startnog centra Ala Jeffersona koji je otišao u Indiana Pacerse. Izgleda da čelnici Hornetsa nisu zadovoljni njegovom zamjenom Royem Hibbertom kojeg su doveli iz LA Lakersa, te bi zato ovaj trade mogao imati koristi za obje strane.

Ostaje nam vidjeti da li je i ovo bila samo još jedna u nizu lažnih glasina, ili nam se zaista sprema jedan trade, kao i koga će Bucksi dovesti kao zamjenu za Middletona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE