Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Monta Ellis napušta Maverickse?

Bek Dallas Mavericksa Monta Ellis izgleda neće iskoristiti svoju opciju u ugovoru za još godinu dana u dresu teksaškog kluba. Naime on bi sa tom opcijom zaradio $8.7 milijuna a očigledno misli da može mnogo više,  što je vjerojatno točno. Radi se o igraču koji već dvije godine igra na vrlo visokom nivou, te od tradea kojim je iz Bucksa stigao u Mavse 2013. godine prevodi ovu ekipu po poenima. Najveća zvijezda ekipe i možda najbolji Europljanin koji je ikada stao na NBA parket Dirk Nowitzki je također dao svoje mišljenje: „Nisam pričao s njim odavno, ali pretpostavljam da neće iskoristiti opciju. Zašto bi? Imao je dvije fenomenalne sezone ovdje. Bio je naš glavni igrač u finalnim trenutcima bitnih utakmica, bio je naš vodeći strijelac već dvije sezone i čvrsto vjerujem da je s obzirom na njegovu vrijednost on premalo plaćen.“

Teško se ne složiti sa Nowitzkim kad jedan Lance Stephenson ima isti ugovor kao Ellis a upoređivati ova dva igrača ove sezone stvarno nije vrijedno truda. Iako su mu brojevi u skokovima i asistencijama opali za razliku od prošle sezone, ovaj igrač koji je bio u konkurenciji za All-Star tim Zapada još uvijek je imao poprilično zavidne brojeve.

Ono što je zasad najvjerojatnije je da on ostaje u Mavsima, jer sumnjamo da će karizmatični vlasnik Dallasa Mark Cuban tako lako pustiti igrača koji je njegova druga najveća zvijezda, odmah iza Nowitzkog. Ipak, ako stvarno odbije svoju opciju i postane slobodan igrač, postati će unrestricted igrač što znači da neće Dallas baš moći svaku ponudu koja za njega dođe izjednačiti. Tako da ako se Ellis odluči za novac i ako neka ekipa ponudi toliko da to Cuban ne može platiti, moguće je da ćemo Ellisa gledati u nekom drugom dresu. To je malo vjerojatna opcija, ali ipak moguća.

Latest Posts

NE PROPUSTITE