Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Monta Ellis pojačao Pacerse

Monta Ellis novi je igrač Indiana Pacersa. Iako se u načelu ne uklapa u filozolfiju Indiane (granitna obrana, spora igra), ovo je možda i korak prema onome što Larry Bird, predsjednik košarkaških operacija Pacersa, najavljuje za sljedeću sezonu. Sve je počelo s najavom kako će najveća zvijezda Paul George igrati četvorku kada se i potpuno vrati na teren u listopadu ove godine, a onda i sa najavom razmjene koja bi klasičnog centra Roya Hibberta poslala negdje drugdje, s obzirom da se isti ne uklapa u taj sistem trčanja i igranja small ball košarke koju čitava liga potencira. Treba im netko pokretljiviji na toj poziciji, pa čak i po cijenu gubljenja dijela obrambenog identiteta koji je krasio Pacerse zadnjih par godina. Monta Ellis je elitni scorer ali svojevrsna „rupa“ u obrani tako da ćemo od Indiane sljedeće godine vjerojatno gledati košarku sa više poena datih, ali i primljenih.

Što se samog Ellisa tiče, kao što sam rekao, radi se o elitnom napadaču i solidnom šuteru. Nije loš u prodorima, ima solidan šut za tri i dobar osjećaj za pas, iako mu je broj asistencija opao u prošloj godini. Svoje najbolje godine je igrao u Golden Stateu gdje je ipak bio prva ofanzivna opcija, pa je odlaskom u Buckse pa i Mavse postepeno opadao. Ipak, radi se o još uvijek relativno mladom igraču koji može mnogo dati,  a mišljenja sam da će biti odličan kao druga opcija u napadu Indiane, te da će se odlično složiti sa ostatkom prve petorke. Kao što je to moj kolega Lazarušić spomenuo prvi dan free agencya, „sakrivanje“ Ellisa u obrani neće biti problem sa dva savršena defanzivca u Paulu Georgeu i Georgeu Hillu.

Ukupno u karijeri, Ellis u prosjeku ima 19.3 poena, 4.8 asistencije, 3.5 skoka, 1.7 ukradenu loptu za 678 odigranih utakmica u ligi. Igrao je oko 35 minuta i za to vrijeme iz igre šutirao 45.4% a za tri 31.4%. U playoffu je igrao četiri puta, po jednom za Buckse i Warriorse, te dva puta za Mavse. U prosjeku je imao 15.5 poena, 2.9 asistencije, 2.6 skoka i 1.4 ukradenu loptu. Igrao je oko 31 minut i šutirao 42.7% i 29.3% za tri.

Latest Posts

NE PROPUSTITE