Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Monta Ellis: Warriorsi sa mnom i Stephom ne bi osvojili naslov

Bek Indiana Pacersa Monta Ellis i nekadašnji igrač Golden Statea osvrnuo se na svoje dane u Warriorsima. Ellis je u dresu Golden Statea igrao od 2005. do 2012. godine, kada je, zajedno s Kwameom Brownom i Ekpeom Udohom, poslan u Milwaukee Buckse u zamjenu za Andrewa Boguta i Stephena Jacksona.

U razgovoru s Jaredom Greenburgom i Rickom Mahornom za radio SiriusXM NBA, Ellis je priznao kako smatra da Golden State ne bi postao prvak da je on ostao njihov član.

„Smatram kako se sve događa s razlogom. Da sam ostao tamo, vjerojatno ne bismo osvojili naslov. Svi su govorili da sam ja izjavio kako Steph [Curry] i ja ne možemo otići do kraja jer smo niski. Kad je jedan od nas dvojice otišao, pogledajte što se dogodilo. Ja sam otišao i oni su osvojili prvenstvo. Imaju višu postavu s Klayom [Thompsonom], i onda su još dobili Harrisona Barnesa da ga podrži. Što sam rekao, to je istina. Da smo on i ja ostali zajedno, bilo bi nam teško osvojiti naslov jer smo bili nizak bekovski par“, rekao je Ellis.

Zanimljiva je to razina skromnosti od igrača koji je svojedobno izjavio kako njega i Dwaynea Wadea razlikuje jedino „više pobjeda i dva prstena“. No, očito je Ellis s godinama postao svjesniji svoje igre i mogućnosti, pa daje skromnije izjave. Njegova izjava je svakako točna, premda može biti protumačena i tako da su se Warriorsi mogli riješiti Stephena Curryja umjesto njega i da bi svejedno bili prvaci. Golden State je tradeom dobio Boguta koji je jako dobar defenzivac u reketu kakvog su trebali, ali i otvorio prostor Curryju da, neopterećen Ellisom, vodi igru Warriorsa. Također njegov odlazak je omogućio Klayu Thompsonu da se razvije u jednog od najboljih igrača lige.

Golden State je trenutno prva momčad Zapada s omjerom 48-4, a Indiana Pacersi su na šestom mjestu Istoka uz omjer 28-25. Pacersi će ostatak sezone provesti u borbi za doigravanje u tijesnoj Istočnoj konferenciji, a Ellis, koji ove sezone u prosjeku zabija 13,9 koševa i dijeli 4,8 asistencija, bi mogao u toj borbi biti jedna od ključnih figura.

Latest Posts

NE PROPUSTITE