Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Motiejunas o poništenom tradeu u Pistonse

Detroit Pistonsi su povukli trade Donatasa Motiejunasa – potez koji je koštao i Rocketse i 76erse novac – i taj potez je podigao prašinu u NBA.

Motiejunas je imao nešto da kaže povodom toga:

„Medicinski pregled je smiješna stvar. Timski doktor jednostavno kaže da li si prošao ili ne, iako u nekim slučajevima ni ne urade nikakve testove. Tih 48 sati služi samo da tim ima vremena da donese odluku da li ipak želi da te zadrži ili ne. Pistonsi su objavili da nisam prošao medicinski test, iako ga definitivno jesam prošao i čak sam igrao prije njega. Jednostavno su me „zeznuli“. Povreda je bila izmišljena kako bi povukli trade. Promijenili su mišljenje.“

Proći medicinski pregled ne znači odrediti da li je Motiejunas dovoljno zdrav da igra. To znači odrediti da li on može ostati dovoljno dugo zdrav da otplati zaštićeni pick u top 8 koji su dali za njega. Opozivanje ovog tradea je bila odluka samo Detroita.

Možda su Pistonsi iskoristili to dodatno vrijeme da se osvrnu na vrijeme baš prije trade deadlinea, kritično vrijeme u kojem su izgubili obje utakmice, a njihovi suparnici za playoff mjesto – Wizardsi i Hornetsi – su se pristojno pojačali (Markieff Morris i Courtney Lee) te natjerali Detroit da opozovu trade.

Motiejunas će biti free agent ovog ljeta a njegovi problemi s leđima već izazivaju brigu. Opozivanje ovog tradea ga čini da izgleda kao „oštećena roba“.

On je igrao 9 minuta u porazu Raketa od Spursa u subotu, šutirajući 1-od-4. Također je igrao 19 minuta u sinoćnjem porazu Houstona od Bucksa, te je dao 6 poena.

Sada je samo na Motiejunasu da dokaže da je dovoljno zdrav kako bi bio poželjan na free agent tržištu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE