Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Thabeet: Želim biti spreman za povratak

Hasheem Thabeet, 23-godišnji 221 centimetar visoki centar Memphis Grizzliesa, postao je najviše rangirani košarkaš u povijesti NBA drafta koji je završio u razvojnoj ligi NBA organizacije, NBLD-u.

Nesuðena zvijezda NBA lige snalazio se sve teže u momèadi Grizzliesa ubacujuæi samo 2.5 koševa uz 2.9 skokova za 10.3 minute igre. Kada je izgubio mjesto prve alternacije na centarskoj poziciji neprikosnovenom Španjolcu Marcu Gasolu od Iranca Hameda Haddadija, koji igra svoju tek drugu NBA sezonu, mladi je Tanzanijac sasvim izgubio samopouzdanje te s vodstvom momèadi dogovorio odlazak u Dakota Wizardse, klub iz NBLD lige.

U prvom nastupu za svoju novu momèad nije bio loš: zabio je 18 koševa uz 13 skokova i èetiri blokade u domaæoj pobjedi Dakote nad Albuquerqueom 109-81, da bi u tri dosad odigrane utakmice u razvojnoj ligi ostvarivao prosjek od 15 koševa, 10.3 skoka i 3.7 blokada po utakmici.

“Ljudi na ovo gledaju negativno. Misle, “zaboga, pa on je drugi pick drafta, nije mu mjesto u NBLD-u”. No, meni nema druge nego nastaviti žestoko raditi na mom razvoju, prvenstveno na samopouzdanju. Kada me opet pozovu Grizzliesi, želim novu priliku doèekati spreman” rekao je mladi centar.

Visoki izbor na draftu donio je Tanzanijcu školovanom na Conecticutu 4.5 milijuna dolara godišnje plaæe. Grizzliesi ga nisu htjeli propustiti imajuæi u vidu njegov blokerski potencijal, koji ga je trebao uèiniti novim Dikembeom Mutombom. No, njegova sjajna karijera u NCAA-u, u kojoj je prošle sezone izabran u drugu najbolju sveamerièku petorku, nije se odrazila na NBA: slabim radom nogu nije uspijevao pratiti tempo, a i njegove su napadaèke moguænosti zasad preskromne.

Tako se, umjesto Mutombu, više približio Srbinu Darku Milièiæu, koji takoðer nikad nije opravdao visoku, drugu poziciju drafta. A Grizzliesi u prošlog ljeta zbog njega propustili Tyrekea Evansa, Jamesa Hardena, Jonnyja Flynna i Stephena Curryja. Evans i Curry kandidati su za najbolje novake sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE