Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Možda najbizarnija momčad u NBA povijesti: Supersonicsi 1986-87

Možda najbizarnija momčad u NBA povijesti su Seattle Supersonicsi iz sezone 1986-87. Supersonicsi iz te sezone su jedina momčad u NBA povijesti koja je imala tri igrača koji su u prosjeku imali 23+ poena po utakmici. Dale Ellis (24,9), Tom Chambers (23,3) i Xavier McDaniel (23,0) su igrači kojima je to pošlo za rukom.

Unatoč tome što su imali ova tri vrlo učinkovita igrača, koji su svi odigrali 82 utakmice, Sonicsi su nekako ipak završili ispod razine od 50% pobjeda, imali su omjer 39-43.

Ludost tu ne prestaje. Ovoj momčadi je uspjelo doći do finala zapadne konferencije. Oni su na putu do finala konferencije pobijedili Maverickse i Rocketse predvođene originalnim Twin Towersima, Hakeemom Olajuwonom i Ralphom Sampsonom.

Da se u obzir uzme koliko je ovo ludo, nijedna momčad koja je imala negativan omjer pobjeda i poraza nije pobijedila u playoff seriji, a oni su pobijedili u dvije. U finalu zapadne konferencije su eventualni prvaci LA Lakersi ipak bili prejaki.

Zabavne činjenice o toj nevjerojatnoj momčadi:

Trenirao ih je Bernie Bickerstaff, dugogodišnji NBA trener i otac JB Bickerstaffa.

Nate McMillan je bio rookie u ovoj ekipi.

To im je bila prva godina bez Jacka Sikme, a još uvijek im je uspjelo poboljšati se u odnosu na godinu prije kada su imali samo 31 pobjedu.

Imali su igrača po imenu Michael Phelps.

Statistika momčadi te sezone:

https://www.basketball-reference.com/teams/SEA/1987.html

Latest Posts

NE PROPUSTITE