Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Može li Chicago dovesti Howarda u svoje redove?

Ime Dwighta Howarda veæ se mjesecima provlaèi kroz brojne medije. Svi pokušavaju pogoditi novu ekipu u kojoj æe Howard igrati, iako je moguæ ostanak i u Orlandu. Kao najveæi kandidati za njegovo dovoðenje spominju se Los Angeles Lakersi i Dallas Mavericksi, no i Chicago bi ga mogao pokušati dovesti.

Bullsi su prošli tjedan u utakmici protiv Hawksa pokazali karakter kakav posjeduju velike momèadi, vratili se iz ponora, te išèupali pobjedu. Nakon iste Derrick Rose je izjavio:

“Rastemo zajedno kao momèad iz utakmice u utakmicu, imamo nevjerojatnu kemiju. Volim ovu momèad!”

Zaista, što je tu krivo reèeno? Igra u ekipi koja pretendira za naslov, za vjerojatno najboljeg obrambenog trenera lige, ima potpunu slobodu u napadu, što ne valja? Kune se u momèad  u kojoj se èelnicima vrti zamamna misao po glavi, misao koja može dovesti do razbijanja “složne klape”, misao èiji je pokretaè najdominantniji centar lige, misao je njegovo dovoðenje.

Drama s Dwightom Howardom se nastavlja. Oèigledno je da je nezadovoljan (makar to svojom monstruoznom igrom u nekoliko susreta nije ni najmanje pokazao). Želi otiæi, a za glavnog èovjeka Magica, Otisa Smitha, trade u Chicago bi bio najbolje rješenje iz jednog razloga, jer bi mogao najviše izvuæi zauzvrat. Iako vjetroviti grad ne spada u društvo Los Angelesa, Dallasa i New Jerseya koji su na Supermanovoj listi želja, baš oni mu mogu ponuditi najviše. Imaju uigranu momèad, koja je prošle godine ostvarila najbolji score lige, te dvanaest dobrih i više nego dobrih igraèa koji znaju svoju ulogu.

I sada, dati jednog ili dva startera za košarkaša kojemu ovoga ljeta istièe ugovor i za kojega sa sigurnošæu ne možete reæi da æe staviti svoj cijenjeni potpis na ugovor koji su pripremili èikaški odvjetnici u suradnji s generalnim menadžerom i nije najpametnija stvar na svijetu. Odlazak Noaha i Denga ili Gibsona, te još kojeg igraèa s klupe svakako bi zadovoljio apetit Orlanda, no i uvelike oslabio snagu Bikova.

Što uèiniti u toj situaciji? Mijenjati! Jer priliku da u momèadi imate najboljeg visokog igraèa lige i prošlogodišnjeg MVP-a se ne pruža svaki dan. Uostalom, to je jedan od boljih naèina da se suprotstavite tercetu zvijezda s Floride. Rose, iako superstar, je jedan normalan i skroman deèko, èijem egu ne bi smetao jedan ogromni ego kakav je onaj Howarda. Boozer, za èiji nabildani ugovor Orlando nije zainteresiran, bi zasigurno napredovao još više, te bi njegov napad bio još ubojiti.

Na kraju, možda i Howardu doðe do glave da je isplativije igrati sa zvijezdom od 23 godine, s kojom æe moæi dominirati sljedeæe desetljeæe, nego s Bryantom koji, koliko god bio sjajan, ipak ima 33 godine.

“Ovo je strašna ekipa, nitko ne zna koliko daleko možemo”, rekao je Deng. Oni ne mole nikoga da im se pridruži, nema dogovaranja kao pred dvije godine kada su Wade, Bosh i James krenuli linijom manjeg otpora i okupili se u nadi za osvajanjem naslova. Ako doðe do zamjene, dobro, ako ne, opet dobro, svejedno su jaki. Samo, hoæe li Rose imati snage sam se suprotstaviti Wadeu i LeBronu? Prošle godine nije mogao…

Latest Posts

NE PROPUSTITE