Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Može li Cleveland još jednom iznenaditi Boston?

U veèerašnjih sedam susreta vidjet æemo novi okršaj Clevelanda i Bostona samo ovaj put sa zamijenjenim ulogama. Bit æe zanimljivo i u New Yorku gdje æe Knicksi pokušati napokon doæi do pobjede protiv slabašnih Pistonsa. Kasnije naveèer Memphis doèekuje Denver a kao zadnji susret veèeri Lakersi bi trebali imati lagan posao protiv Bobcatsa.

Toronto Raptors – Atlanta Hawks  01.00

Raptorsi (7-14) se vraæaju s pet uzastopnih gostovanja kuæi, i to u sjajnom raspoloženju unatoè ozljedama kljuènih igraèa. Pobijedili su u tri od pet susreta (Phoenix, Utah i New Jersey) i u svakom od ta tri susreta su bili autsajderi. Posebno je bila briljantna nedjeljna pobjeda protiv Netsa koju su završili s 21 poenom plusa. Bez Bargnanija i Barbose, prvog i treæeg strijelca ekipe nisu imali puno problema. DeRozan je bio sjajan s 27 poena a solidni su bili Bayless i Kleiza sa 17 odnosno 15 poena. Barbosa bi se trebao vratiti u ekipu za veèerašnji dvoboj pa æe to biti veliki plus da ekipu Caseya. U Air Canada Centar im stižu Hawksi (15-6) kojima æe ovo biti peta uzastopna gostujuæa utakmica. Dosad imaju tri pobjeda s ta èetiri gostovanja i koliko toliko drže korak s vodeæim Chicagom i Miamijem. Osim Horforda nemaju nikakvih problema s ozljedama i predvoðeni Teagueom i Johnsonom dolaze po novu pobjedu.

Atlanta je u ovoj utakmici favorit i vjerujemo kako æe opravdati tu ulogu.

Cleveland Cavaliers – Boston Celtics  01.00

Nakon što su u nedjelju odigrali zanimljiv dvoboj i nakon što su Cavaliersi došli do iznenaðujuæe pobjede evo prilike Celticsima da se iskupe za neugodan poraz. Cleveland i dalje iznenaðuje solidnim igrama što kod kuæe što u gostima. Nemaju ni približno pozitivan score ali to se od njih nije oèekivalo niti u jednom trenutku. U nedjelju ih je opet predvodio Kyrie Irving koji je definitivno prvi pretendent za rookieja godine. Imao je 23 poena, 6 asistencija i 4 skoka a puno mu je pomogao i Anderson Varejao s 18 poena i 9 skokova. Boston je još jednom razoèarao na svome terenu i doživio èak šesti poraz ove sezone u TD Gardenu. Unatoè tome što im se vratio Ray Allen nisu uspijeli dobiti ipak slabije Cavalierse i Riversu su donijeli nove brige. I dalje su ozlijeðeni Rondo, O’Neal i Dooling pa æe Bradley i Bass ostati u prvoj petorci.

Boston si ne bi smio dopustiti dva uzastopna poraza od slabije ekipe pa im zato ipak dajemo prednost. Porazom bi ih Cleveland dostigao i sigurno æe htjeti to izbjeæi.

Indiana Pacers – New Jersey Nets  01.00

Indiana (13-6) se može pohvaliti kako nisu dosad niti jednom izgubili dvije utakmice zaredom. Nakon jednog poraza bi se odmah dignuli i pobijedili. Tako je bio sluèaj i u prethodne dvije utakmice. Nakon poraza u Bostonu odigrali su sjajno kod Orlanda u nedjelju i pobijedili s èak 106:85. Najbolji strijelac je bio Granger s 24 poena ali je opet Indiana imala odliènu igru igraèa s klupe koji su doprinijeli s 42 poena i 20 skokova. Ove sezone su odigrali dosad samo 6 susreta na svome parketu i èak 13 u gostima, pa ovaj odlièan omjer dobija još više na snazi i treba odati priznanje Vogelu i njegovim igraèima za dosadašnji uèinak. A to svakako ne zaslužuju Avery Johnson i njegovi Netsi. Prekjuèer su odigrali katastrofalnu utakmicu pred svojom publikom gdje su ih porazili autsajderi iz Kanade sa èak 21 poenom razlike. Imali su slabu šutersku veèer a najbolje je odigrao ponovo Williams koji je zabio 24 poena, podijelio 6 asistencija i ugrabio 4 skoka. Za veèeras su upitni Okur i Stevenson a sigurno neæe nastupiti mladi MarShon Brooks, Brook Lopez i Damien James.

Pacersi su u ovom susretu veliki favoriti i trebali bi upisati pobjedu koja æe ih držati u prikljuèku s najboljim ekipama Istoène konferencije.

New York Knicks – Detroit Pistons  01.30

Pred Knicksima (7-13) nisu nimalo lagani dani. Anthony i Davis su i dalje out radi ozljeda, Stoudemire pogledava prema drugim klubovima i moguæe je da ga razmijene, imaju tri poraza u nizu i èak devet poraza u zadnjih deset susreta. Ovakvu utakmicu kao što æe biti veèerašnja jednostavno moraju dobiti jer æe im u protivnom biti upitno i osmo mjesto Istoka. Imali su tri dana odmora i vidjet æemo kako su ih iskoristili. Pistonsi (4-18) su juèer gostovali kod Milwaukeea i nisu se baš dobro proveli. Domaæini su ih porazili 103:82 u utakmici koja je od poèetka išla samo u jednom smjeru, i to lošem za Detroit. Pogodili su samo jednu tricu a solidno su odigrali samo Stuckey (19 poena, 6 asistencija), Monroe (16 poena, 10 skokova) i Prince (14 poena, 8 skokova). Ostali kao da se nisu ni pojavili na utakmici. Opet su odigrali bez Bynuma, Gordona i Villanueve koji æe izgleda propustiti i susret protiv Knicksa.

Knicksima je ovo možda i najbolja prilika za doæi do pobjede pa æe ju morati iskoristiti na bilo koji naèin.

Memphis Grizzlies  – Denver Nuggets  02.00

Memphis Grizzliesi (10-10) su sinoæ u FedEx Forumu poraženi od San Antonio Spursa 73:83. Od samog poèetka su gosti preuzeli inicijativu i samo poveæavali svoju prednost. Memphis je imao 37% šuta iz igre, samo 10 asistencija i èak 17 izgubljenih lopti. Tako se ne mogu dobiti ni New Orleans Hornetsi,  a kamoli San Antonio Spursi.  U tom sivilu najbolje su se snašli O.J.Mayo sa 17 i Mike Conley s 15 koševa. Denver Nuggetsi  (14-6) su u nedjelju na svom terenu izgubili od Los Angeles Clippersa 105:109. Protiv Clippersa najviše se istaknuo Nene s 18 koševa i 9 skokova. Danilo Gallinari je ubacio 17, a jedan manje Andre Miller uz 10 asistencija.  Ty Lawson je propustio drugu utakmicu zaredom zbog ozljede gležnja, ali bi trebao biti spreman za ogled s Memphisom.

Lagani favoriti su gosti, ali domaæini æe sigurno dati sve od sebe da izbjegnu peti uzastopni poraz.

Los Angeles Lakers  – Charlotte Bobcats  04.30

Los Angeles Lakersi (12-9) su ostvarili tek drugu pobjedu u devet gostujuæih utakmica kada su u subotu dobili Minnesotu sa 106:101, a to im je bila 16. uzastopna pobjeda protiv Minnesote. Kobe Bryant je zabio 35 poena  i imao 14 skokova, dok je Andrew Bynum dodao još 21 koš. Charlotte Bobcatsi (3-18) su u seriji od 8 poraza. S obzirom na izostanke u ekipi, ništa drugo nije se moglo ni oèekivati. Stvari bi se donekle mogle popraviti veèeras, s obzirom da bi se u momèad trebali vratiti Gerald Henderson i D.J. White.  Zadnji poraz je došao kod kuæe od Washington Wizardsa 99:102. Mullens je bio prvi strijelac momèadi s 23 poena, dok je dobru utakmicu odigrao i Boris Diaw s 21 poenom i 10 asistencija.

Bez previše okolišanja, èista jedinica.

Golden State Warriors  –  Sacramento Kings  04.30

Golden State Warriorsi (6-12) su prošlu utakmicu ugostili najbolju ekipu Zapada  Oklahomu i izgubili sa 109:120. Od samog poèetka utakmicom su upravljali favorizirani gosti. Golden State jednostavno nije imao odgovor na igru Duranta i Westbrooka koji su im kombinirano utrpali 65 koševa. Kod domaæina je najbolji bio Dorell Wright s 23 koša, dok su Stephen Curry i Monta Ellis zajedno ubacili 28 koševa uz vrlo loš šut 11/33. Sacramento Kingsi (6-14) su zadnje gostovali u Salt Lake Cityu kod Utah Jazza te upisali poraz 93:96. Iako je Utah vodio veæim dijelom utakmice, pred sam kraj su se gosti približili na -1, no nisu imali dosta snage za preokret. Izvrstan je bio Tyreke Evans s 31 košem i 9 asistencija. Nastupili su bez svojeg najboljeg strijelca Marcusa Thorntona kojeg neæe biti ni danas.

Prednost dajemo domaæinima koji na svom terenu znaju pobijediti i mnogo jaèe momèadi od današnjih gostiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE