Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Može li Dallas do prve ovosezonske pobjede?

Veèeras æe sve oèi biti uperene na Zapadnu konferenciju. Na Istoku se igra samo jedna utakmica, naoko nebitna, no na Zapadu nas oèekuju pravi dvoboji. Svih pet susreta nam mame uzdahe a posebno nas veseli repriza prošlogodišnjeg finala Zapada izmeðu Oklahome i Dallas.

Orlando Magic – New Jersey Nets  01.00

Nakon poraza i pobjede Orlando doèekuje oslabljene Netse. Howard ne bi trebao imati problema protiv ekipe koja ga silno želi u svojim redovima. Neæe ga imati tko èuvati pod košem i tu bi trebala biti najveæa prevaga. Ryan Anderson je zasada najuèinkovitiji igraè ekipe. Šutira èim dobije priliku i ta mu uloga dobro stoji. Bez problema raširi protivnièku obranu što Howardu puno znaèi. Sa druge strane Netsi loše izgledaju. Jedino Williams i Humphries igraju dobro, a od ostatka ekipe upada u oko samo rookie MarShon Brooks. Za malu minutažu je napravio dosta toga. Treba vidjeti kako æe se Mehmet Okur uklopiti u ekipu, od njega se ipak dosta oèekuje.

Sigurna pobjeda Magica. Netsi im ne mogu nikako parirati jer Williams neæe moæi sam protiv iskusne momèadi.

Houston Rockets – San Antonio Spurs  02.00

Debi novog trenera Rocketsa Kevina McHalea nije prošao baš najbolje. Izgubili su na gostovanju u Orlandu ali su ostavili solidan dojam. Pogotovo Kyle Lowry koji se polako pretvara u voðu ekipe i Luis Scola, igraè koji rijetko kada zakaže. Imali su i solidnu pomoæ sa klupe, Courtney Lee je bio inspiriran protiv svoje bivše ekipe a kao veliko pojaèanje se pokazao i požrtvovni Samuel Dalembert, koji bi u dogledno vrijeme trebao postati starter. Spursi su u juèerašnjoj utakmici pokazali Clippersima kako se igra prava, timska košarka. Kao prava veteranska i iskusna ekipa nisu podlegli pod razvikanim protivnikom i iznenaðujuæe su lako došli do pobjede. Odmah na poèetku drugog poluvremena su napravili solidnu prednost te ju do kraja i povisili. Svatko je dao svoj doprinos iako opet treba istaknuti Manua Ginobilija kao kljuènog igraèa.

Teško za prognozirati iako laganu prednost dajemo Spursima radi bolje ekipe, ali i radi toga što se juèer nisu previše umorili.

Oklahoma City Thunder – Dallas Mavericks  02.00

Igraèi Oklahome su sjajno ušli u sezonu, ne toliko igrom koliko rezultatski. Veèeras doèekuju prošlogodišnje prvake i dodatnog motiva im neæe trebati. Dallas æe se morati naviknuti na to da æe posebno napaljivati svoje protivnike ove sezone baš zbog te titule. Kruže prièe kako je u drugoj èetvrtini juèerašnje utakmice došlo do popriliène svaðe izmeðu dvojice glavnih igraèa Thundera, Duranta i Westbrooka, no obojica se slažu kako je to normalno u svim velikim ekipama i da su veæ prešli preko toga. Westbrook je odigrao vjerojatno najlošiju utakmicu otkako je u NBA ligi i oèito je teško mogao sakriti nervozu. Sva sreæa po njega i ekipu da su po tko zna koji put Durant i Harden bili na razini i spasili ekipu od poraza. Koliko god je Thunder zadovoljan svojim omjerom toliko su Mavsi nezadovoljni. Sigurno nisu oèekivali dva potopa u dvije uvodne utakmice. Osjeti se izostanak glavnog obrambenog igraèa prošle sezone, Tysona Chandlera. Puno je novih igraèa u momèadi, startna petorka se poprilièno izmijenila tako da imaju alibi, ali nadaju se kako ga još dugo neæe morati koristiti. Odom i Carter bi trebali puno više doprinijeti igri jer sigurno nisu dovedeni da budu promatraèi.

Prognoziramo pobjedu Oklahome radi odliène forme i radi toga što se ekipa Dallasa još uvijek traži.

Sacramento Kings – Chicago Bulls  04.00

Portland je ‘spustio’ na zemlju Kingse nakon velike pobjede protiv Lakersa i vratio ih tamo gdje su bili i na poèetku sezone. Prva violina Tyreke Evans se ponovo muèi sa šutom a niti  razigrava suigraèa mu nije polazilo za rukom. Na takvo izdanje su navijaèi Kingsa navikli ali svaki puta iznova se nadaju boljem. U goste im dolaze Bullsi predvoðeni Derrickom Roseom. Bit æe to zanimljiv okršaj dva mlada razigravaèa. Takoðer æe se i pod košem voditi velika bitka, Kingsi su sa Hicksonom i Hayesom dobili na širini i obrana bi morala izgledati bolje. Bullse je poremetio poraz od Warriorsa i dolaze po pobjedu. Uz Rosea, Luol Deng je sjajno otvorio sezonu. Igra kapetanski i skroz se podredio ekipi. Još se èeka uigravanje Hamiltona i Bullsi mogu jurišati na trofej. Zbog toga ovakve utakmice treba dobiti bez nekog velikog napora.

Oèekuje se pobjeda Bullsa. Ponovo bi Deng mogao biti prevaga jer Kingsi nemaju pravo rješenje na niskom krilu.

Portland Trail Blazers – Denver Nuggets  04.00

Obje ekipe su sjajno ušle u sezonu i na omjeru su 2-0. Portland je imao nešto lakši raspored sa dvije domaæe utakmice i sada u treæoj opet doèekuju protivnika. Protiv Sixersa su se muèili no Kingse su odradili rutinski bez imalo iznenaðenja. Aldridge i Wallace su se prometnuli u glavne igraèe ekipe. Unutarnja linija im sjajno izgleda, pogotovo kad je veteran Camby u igri. Još se èeka pravi doprinos Jamala Crawforda s klupe, no dok se redaju pobjede to ih neæe previše brinuti. George Karl ima sreæu da mu dosta igraèa ipak nije mirovalo u vrijeme lockouta i to im se zasad isplaæuje. Ima puno povjerenje u svoj roster i ne libi se dati veæu minutažu igraèima koji ju možda toliko i ne zaslužuju, ali tako æe najlakše oèuvati svježinu i snagu za ovaj ubitaèan ovosezonski raspored. Baš ta velika širina ekipe bi mogla biti kljuèna ove sezone u borbi za playoff pozicije. Što se toga tièe u velikoj su prednosti nad nekim konkurentima.

Jako neizvjesno za prognoziranje no jedno je sigurno, èeka nas sjajna utakmica. Ali pošto smo mi ovdje dijelom i radi prognoziranja onda dajemo veæe šanse domaæinu.

Los Angeles Lakers – New York Knicks  04.30

Nakon razoèaravajuæeg starta za Lakerse pobjeda protiv Jazza je unijela potreban mir u ekipu. Dio medija kao da je jedva doèekao poraze i odmah su krenuli natpisi o raspadanju ekipe. Veliki hendikep im je i dalje suspenzija Bynuma koji još veèeras mora pauzirati. Do tada æemo gledati Gasola i McRobertsa u ulogama u kojima se baš i ne snalaze. Gasol je makar protiv mladih Jazzera pokazao dio one svoje dobre stare igra no McRoberts je i dalje izgleda pod dojmom žuto-ljubièastog dresa i nikako da iskoristi solidnu minutažu. U goste im stižu Knicksi nakon razoèaravajuæeg poraza u Oracle Areni. Boston su pobijedili na samom kraju ali protiv Warriorsa nije išlo. Prvo poluvrijeme su još dobro i odigrali ali u drugom slijedi raspad i poraz. Nemaju puno vremena za tugovanje jer veæ veèeras nastupaju u Staples Centru. Anthony i Stoudemire vole blještavilo i reflektore tako da bi trebali biti motivirani veèeras.

Oèekuje se pobjeda Lakersa, ali Knicksi su u prvoj utakmici sa Bostonom pokazali kako vole igrati protiv jakih momèadi tako da bi moglo biti neizvjesno sve do kraja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE