Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Može li George Karl smiriti nemirne duhove u Sacramentu?

Nama najdraža ekipa za izvješavati, Sacramento Kingsi, u ovu sezonu ulaze s ogromnim potencijalom na rosteru, iako taj potencijal može otići u obje krajnosti. Kada u ekipi imate igrače poput Rudyja Gaya, DeMarcusa Cousinsa i Rajona Ronda onda se možete nadati da će igrati onako kako znaju, ali u isto vrijeme nadati se da toliko ega u jednoj svlačionici neće uništiti sve ono dobro što mogu da naprave na terenu.

„Vatrogasac“ u ekipi biti će trener George Karl koji baš i nije najbolje počeo s jednom od tri navedena igrača – svi znamo za to da je Karl išao toliko daleko da Boogieja nudi drugim ekipama bez konzultacija s dvojcem Vivek RanadiveVlade Divac kojem je ovaj igrač temelj buduće borbe za playoff. Taj odnos Karl-Cousins utjecao je i na to kakav je odnos između Karla i Divca koji su sjedili na različitim krajevima dvorane tijekom Ljetne Lige.

Osim već spomenutog Ronda, Kingsi su u roster dodali Marca Belinellija, Kostu Koufosa, Setha Curryja, Carona Butlera i Quincy Acya što su vrlo solidni dodatci. Belinelli je odličan šuter i bivši šampion NBA lige sa San Antonio Spursima, Koufos je jedan od najbolji back-up centara u ligi, a Curryju je neko i morao dati šansu na kraju, dok je Butler veteran koji je promijenio mnogo timova ali je još uvijek sasvim dobar za ulogu sličnu onoj koju igra Vince Carter u Memphisu, te je tu za kraj Acy, energični power forward koji ne može donijeti prevagu na terenu, ali može odigrati solidnih 10-15 minuta s klupe.

Kada je bio sukob Karl-Cousins u fokusu, DMC je otišao na Twitter sa svojim problemima što i nije bilo baš najpametnije, s obzirom na to da neke stvari trebaju ostati unutar organizacije. Kako koga pitate drugačije će vam odgovoriti na pitanje da li je Cousins stvarno bio na trade blocku, iako se Divac svim silama bori da dokaže da nije. Ipak, izbor prespektivnog Willie Cauley-Steina sa sveučilišta Kentucky dokazuje nešto drugo – na barem jedan period Kingsi su razmišljali o slanju Boogija u drugi tim. Međutim, s timom kakav je sada, Sacramento odavno nije imao ovoliko talenta na svom rosteru. Njihovo možebitno učešće u playoffu je uvjetovano više time kako druge ekipe budu igrale, ali mislim da s Thunderom u zaletu, s pojačanim Sunsima, te s neugodnim Pelicansima čak i ako ispadnu Mavericksi i Trailblazersi (što se očekuje), Kingsi će morati sačekati još barem godinu.

Kompletna momčad po pozicijama                                                       

PG: Rajon Rondo, Darren Collison, David Stockton
SG: Ben McLemore, Marco Belinelli, Seth Curry
SF: Rudy Gay, Caron Butler, James Anderson, Duje Dukan
PF: Quincy Acy, Omri Casspi
C: DeMarcus Cousins, Kosta Koufos, Willie Cauley-Stein

Latest Posts

NE PROPUSTITE