Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Može li New York prekinuti neugodan niz poraza?

Za veèeras na rasporedu imamo deset susreta. Sigurno æe biti zanimljivo u Miamiju gdje æe Heat tražiti treæu uzastopnu pobjedu a u goste im stižu Sixersi. New York u svome Madison Square gardenu doèekuje Denver i bit æe to sraz ekipa koje su prošle sezone sudjelovale u velikoj razmjeni igraèa. Kasnije nas èeka zanimljiv dvoboj Houstona i San Antonija a na kraju veèeri vjerujemo kako æe biti zanimljivo u Salt Lake Cityju gdje domaæi Jazzeri doèekuju Timberwolvese.

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers  01.00

Hawksi (11-5) igraju sjajno kod kuæe. U Philips Areni imaju sedam pobjeda i samo jedan poraz (Miami). Juèer su odigrali loš susret u Philadelphiji i izgubili 90:76. Odlièno prvo poluvrijeme su upropastili slabim drugim gdje su u dvije èetvrtine zabili samo 29 koševa. Sixersi su ih nadskakali (51-32) i juèer je prvi put nakon pauze zbog ozljede bio vidljiv nedostatak Horforda pod koševima. Najbolji strijelci Smith i Johnson su imali lošu veèer i jednostavno sa takvom prezentacijom nisu mogli doæi do pobjede. U goste im stižu Cavaliersi (6-8) koji su juèer pretrpjeli katastrofalan poraz na svome parketu od Bullsa sa 39 poena razlike. Parirali su im samo kratko na poèetku utakmice ali kasnije je sve vodilo ka porazu i nisu uspjeli uhvatiti prikljuèak. Byron Scott nema previše vremena za neku analizu. Gostuje se kod Hawksa i èeka ih još jedan težak zadatak.

Atlanta je na svome parketu veliki favorit protiv mnogih ekipa pa tako i protiv Clevelanda. Sve osim pobjede domaæina bi bilo veliko iznenaðenje.

New York Knicks – Denver Nuggets  01.30

Carmelo Anthony doèekuje svoju staru ekipu u ne baš ugodnoj atmosferi. Knicksi (6-9) su na nizu od 5 poraza i sve su im dalje prvih šest ekipa Istoka. Juèer su odigrali još jedan sramotno loš susret kod kuæe gdje su ih nejaki Bucksi pobijedili sa 14 razlike. Anthony je zabio 35 poena no opet nisu uspjeli odigrati dobru obranu. Imali su èak 24 izgubljene lopte i gosti su to znali iskoristiti. Stiže im Denver (11-5) koji u prosjeku zabija skoro 105 poena pa ne sumnjamo kako æe i veèeras nastaviti. Juèer su odigrali težak susret kod Washingtona no ipak su upisali pobjedu (108-104). Opet su igraèi sa klupe odigrali dobru utakmicu i po tko zna koji put pokazali da su jedni od boljih, ako ne i najbolji u ligi u tom segmentu. Zabili su 43 poena a ovaj put je prednjaèio Al Harrington sa 29 u isto toliko minuta. Solidni su bili i starteri Gallinari i Lawson sa po 21 poenom. Juèerašnji dvoboj je propustio Nene radi problema sa petom, pa je upitan i za gostovanje kod Knicksa.

U nekim drugim okolnostima favorit bi bili Knicksi no veèeras prednost dajemo gostima koji su u dobroj formi i imaju raznovrsnu ekipu što domaæinu najviše i fali.

Miami Heat – Philadelphia 76ers  01.30

Miami je pokazao da im oni porazi na Zapadu nisu puno naškodili i na svome terenu su bez veæih problema porazili Spurse i Lakerse predvoðeni sjajnim LeBron Jamesom. Trenutno su na 5-0 omjeru bez Wadea što je uistinu sjajno kada znamo da su sa njim u igri na 5-4 omjeru. Oèito ostatak ekipe kada nema njega u igri više unese želje i motiva i ne osjeti se previše njegov izostanak. James je na sjajnom prosjeku od 30 poena i 8 skokova i asistencija po utakmici. Za pohvaliti je i njegov visok postotak šuta i treba biti realan i reæi kako mu zasad nitko nije ravan u utrci za MVP-a sezone. U susretu sa Lakersima na teren se nakon duge pauze vratio vidno mršaviji Eddy Curry koji æe pomoæi Anthonyju pod košem u narednim utakmicama. Mike Miller je takoðer nazad u pogonu pa je i klupa Miamija živnula. Tri poraza zaredom su zaboravljena sa dvije velike pobjede i susret sa Sixersima bi samo to trebao dodatno potvrditi. Oni su juèer dosta lakše nego što se oèekivalo pobijedili na svome parketu Hawkse i zasjeli na drugu poziciju Istoène konferencije. Bez Hawesa su ubilježili još jednu pobjedu no ipak je oèito da Battie i Vuèeviæ nisu ta klasa pa bi protiv jaèih ekipa moglo biti problema u tome dijelu igre.

Miami je u naletu i vjerujemo kako æe doæi i do treæe uzastopne pobjede. Wade æe propustiti još jedan susret pa bi James mogao iæi preko 30 poena.

Detroit Pistons – Portland Trail Blazers  01.30

Detroit (3-13) je doživio još jedan šamar na svome parketu. Juèer ih je Memphis dobio sa 17 koševa razlike i bili su zaustavljeni na 81 poenu. Nisu se mogli obraniti od sjajnog šuta gostiju a tome svakako nije pomogao niti podatak o 25 izgubljenih lopti. Mlade snage Knight, Monroe i Daye su skupili 16 od tih 25 pa je momèad Franka upisala èetvrti uzastopni poraz. Stuckey je propustio još jedan ogled i upitan je za veèeras kada im u goste stiže Portland (9-6). Juèer su napokon prekinuli slabu igru i bez veæih problema porazili Raptorse u gostima. Fenomenalan je bio LaMarcus Aldridge sa 33 poena, 23 skoka i 5 asistencija a pohvale je dobio i od suigraèa Cambyja koji je izjavio kako je Aldridge najbolje visoko krilo u cijeloj ligi. McMillan nema problema sa ozlijeðenim igraèima pa bi mu trebali svi biti veèeras na raspolaganju.

Prednost dajemo gostima koji imaju puno bolju i iskusniju ekipu. Teško æe se krila Detroita nositi sa Wallaceom i Aldridgem.

New Jersey Nets – Oklahoma City Thunder  02.00

Netsi (4-11) su odigrali samo 5 od 15 susreta na svome parketu no ne vjerujemo da bi omjer bio puno bolji i da su u više utakmica ugostili protivnike. Samo jednu pobjedu i èetiri poraza imaju u svome Prudential Centru, i ta pobjeda se dogodila u srijedu nad Warriorsima 107:100. Deron Williams je napokon bio na svojoj pravoj razini sa 24 poena, 10 asistencija i 8 skokova. Puno su mu pomogli mladi Brooks i Humphries sa odliènim all-round uèinkom. Avery Johnson sigurno može biti sretan i što se Brook Lopez polako vraæa treninzima pa bi se u dogledno vrijeme i omjer pobjeda i poraza mogao malo popraviti. No, veèeras æe teško do pobjede jer im u goste dolazi jaka Oklahoma predvoðena Durantom i Westbrookom koji je potpisao novi ugovor i sigurno æe igrati rastereæenije nego dosad. Oklahoma (12-3) je doživjela neoèekivani poraz u srijedu na gostovanju kod Washingtona i vjerujemo kako æe imati veliki motiv doæi do pobjede kod Netsa. Imali su i tri dana odmora tako da Scott Brooks osim Maynora koji je out do kraja sezone nema dodatnih problema oko izostanaka.

Oklahoma je veliki favorit u ovoj utakmici i mislimo kako Netsi nemaju neke prevelike šanse doæi do pobjede.

Chicago Bulls – Charlotte Bobcats 02.00

Jedna naoko veoma izvjesna utakmica u kojoj se domaæi Bullsi (14-3) sastaju sa Jordanovim Bobcatsima (3-12). Iskreno sumnjamo da æe biti milosrdni prema svojoj najveæoj legendi. Bobcatse kroz cijelu ovu sezonu prati nedostatak pravog centra (trenutno to igra Diaw), buduæi da se rookie Biyombo nije iskazao, i tu bi moglo biti velikih problema u zaustavljanju Noaha i Boozera. Augustin i Livingston takoðer nisu neka dobra kombinacija za zaustaviti Rosea, a i skok bi trebao biti na strani Bullsa.

U ovoj utakmici sve osim pobjede Bullsa sa pola uložene snage bilo bi veliko iznenaðenje.

Memphis Grizzlies – Sacramento Kings 02.00

Iako nastupaju bez svog ponajboljeg igraèa Zacha Randolpha, Memphis Grizzliesi bilježe 5 uzastopnih pobjeda te su na omjeru od 8 pobjeda i 6 poraza. U zadnjih 5 susreta primaju 87 poen po susretu te nisu dopustili protivniku da postigne 100 poena te je napredak u defenzivnom djelu oèit. Povratnik nakon ozljede Rudy Gay igra sve bolje pa tako predvodi ekipu po postignutim poenima no uz to važan je kotaèiæ i obrambenog djela. U izostanku Randolpha teret ispod koša pada na leða Marca Gasola koji æe voditi zanimljivu bitku sa Cousinsom. Svoju 6. pobjedu zaredom probat æe ostvariti protiv ekipe Kingsa koja dolazi nakon iznenaðujuæe pobjede nad Spursima sa puno samopouzdanje i uz ne veliki problem sa umorom jer je rijeè o mladoj ekipi. Kingsi su na omjeru 6 pobjeda i 10 poraza, rijeè je o ekipi sa dosta talenta koju predvodi Evans no o ekipi kojoj fali iskustva i što zna biti sluèaj kod mladih ekipa discipline.U prethodnim susretima ove dvije ekipe Memphis se poigravao sa Kingsima pa tako su zadnja 3 susreta slavili sa prosjekom od 16 razlike te su slavili u zadnjih 6 od 7 susreta.

Iako se uspjeli iznenaditi Spurse ekipa Sacramenta je autsajder u ovom susretu te bi još jedna pobjeda protiv playoff ekipe bila veliko iznenaðenje.

New Orleans Hornets – Dallas Mavericks 02.00

Hornetsi se s omjerom od 3 pobjede i 12 poraza nalaze na zadnjem mjestu Zapada te imaju samo jednu pobjedu više od najlošije ekipe lige Wizardsa. Nakon odlaska Paula i Westa, te èestih izostanka Gordona nije se moglo više ni oèekivati. Na domaæem terenu imaju samo 1 pobjedu iz 8 susreta uz to u zadnjih 10 susreta slavili su samo jednom a trenutno imaju 6 uzastopnih poraza. Ekipa su kojoj oèito nedostaje napadaèkog talenta pa se tako nalaze meðu najlošijim ekipama lige što se postignutih poena po susretu, trude se nadoknaditi dobrom obranom koja je trenutno rangirana kao 9 u ligi sa 91 košem po susretu no bez previše uspjeha. Gordon koji ekipu predvodi po poenima, ukradenim loptama pa èak i blokadama ponovo æe izostati zbog ozljede. U goste im dolaze prvaci, ekipa Dallasa koja se za sada nalazi na za njih skromnom omjeru (9-7) no oèito je kako hvataju ritam što dokazuje omjer 7-3 koji imaju u zadnjih 10 utakmica. Nakon više nego lošeg i zabrinjavajuæeg starta Dirk i društvo polako hvataju konce iako im je forma još uvijek daleko od željene. Ekipa Hornetsa do sada je bila jako neugodan domaæin za Mavse koji æe danas pokušat prekinut seriju od 11 uzastopnih poraza no jasno je da ova ekipa nije što je bila par zadnjih godina. Dallas æe u ovom susretu biti bez Cartera koji propušta drugu utakmicu zaredom a Nowitzki je upitan zbog bolesti iako se oèekuje njegov nastup. U prvom susretu izmeðu ove ekipe Dallas je iskoristio domaæi teren, višak kvalitete te slavili sa 96:81.

Iako Mavsi do sada u sezoni ne briljiraju i nemaju dobar omjer u gostima još uvijek su apsolutni favoriti i sve osim njihove pobjede bilo bi iznenaðenje.

Utah Jazz – Minnesota Timberwolves 03.00

U susretu dva ugodna iznenaðenja ne bi trebalo biti papirnatog favorita. Timberwolvesi (7-8) su dobro krenuli, izgubili nekoliko utakmica tijesno, no sinoænjom pobjedom u zadnjim trenutcima su dokazali da su na pravom putu. Prije svega imaju odliènu igru te vrlo kvalitetnu rotaciju i do 10 igraèa, no ako žele u borbu za doigravanje trebaju poèeti èešæe pobjeðivati. Jazz (9-5) je ušao u sezonu gradnje momèadi, sa vrlo mladom ekipom bez ikakvog imperativa, no dobar poèetak sezone stavlja ih u borbu za playoff. Ako nastave igrati bez pritiska mogu puno, no ako si natovare teret playoffa, moglo bi biti problema. U ovoj utakmici treba se fokusirati na nekoliko detalje, a to su duel krilnih centara Millsap – Love, mogu li centri Wolvesa zaustaviti Jeffersona, te šut Jazza za 3 poena. Ta tri faktora bi trebala odluèiti pobjednika.

U jednoj vrlo izjednaèenoj utakmici, prednost dajemo Jazzu zbog domaæeg terena i dana odmora, no tko god da pobijedi ovdje, to æe biti s jednoznamenkastim brojem koševa razlike.

Houston Rockets – San Antonio Spurs 02.00

U ovom obraèunu divizije Southwest, izuzetno domaæe orijentiranim Rocketsima (8-7, 6-1 kod kuæe) dolaze poljuljali Spursi (10-6), koji su nakon deklasiranja od strane Heata, doživjeli i svoj prvi domaæi poraz, iznenaðujuæe od Kingsa. Ono što brine je izuzetno mali broj koševa postignutih u toj utakmici, posebno uzevši u obzir da Kingsi primaju najviše u ligi, te se postavlja pitanje da li je stao veoma uèinkoviti napad. Još više problema zadaje èinjenica da je prošli susret ove dvije ekipe u Houstonu završio sa laganih +20 za Rocketse. Spursi prije svega ovisi o sami sebi, te o tome kako zaustaviti Lowryja, Martina i Scolu koji su ih u prvoj utakmici demolirali.

Zbog svih gore navedenih èinjenica prednost dajemo Rocketsima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE