Saturday, May 11, 2024

ZADNJE OBJAVE

Može li tko ugroziti Warriorse na zapadu?

Golden State Warriorsi su momčad koja je zadnje tri sezone osvojila zapadnu konferenciju, za koju različiti analitičari kažu da je dosta snažnija od istočne konferencije. Na istoku se u većini slučajeva očekuje da će konferenciju osvojiti ekipa u kojoj igra Lebron James, dok je na zapadu situacija ipak malo drugačija. Veliki broj ekipa zapadne konferencije ima momčadi koje pretendiraju na finale lige pa i na sam naslov pobjednika lige. San Antonio Spursi svakako su jedan od glavnih konkurenata i pretendenata na naslov prvaka.

Kawhi Leonard je u zadnjih nekoliko sezona izrastao u vrhunskog igrača, koji jednako dobro igra na obje strane terena, a u momčadi ima nekoliko suigrača koji mu mogu pružiti dostojnu podršku u nadolazećoj sezoni. Izdvojio bih LaMarcusa Aldridgea koji je posljednju sezonu pokazao da je vrhunski igrač, pružajući odlične brojke od 17,3 poena i 7,3 skokova u prosjeku, a tu su naravno i rutineri Parker, Ginobili i Gasol, u kojima još uvijek ima žara za borbu.

Houston Rocketsi su druga ekipa za koju sam mišljenja da će u ovu sezonu ući s ambicijom da detroniraju Golden State Warriorse. Dolaskom jednog od najboljih, ako ne i najboljeg playmakera NBA lige Chrisa Paula su to i pokazali. O Jamesu Hardenu i Chrisu Paulu ne treba trošiti previše riječi, jer njihove brojke govore same za sebe. Harden je tijekom karijere ostvario prosjek od 22,1 poena, a tome je prosječno dodao 5,7 asistencija, igrajući 33,6 minuta u prosjeku, dok je Chris Paul igrao 35,5 minuta u prosjeku, ostvarivši 18,7 poena i 9,9 asistencija po utakmici. Dobro je naglasiti da uz njih dvojicu Rocketsi imaju još nekoliko igrača koji će uvijek odraditi svoju rolu, možemo samo spomenuti Erica Gordona, vanserijskog scorera, posebno iza linije za tri poena, Ryana Andersona te Trevora Arizu, koji još uvijek mogu pružiti dobre partije. Jedino je pitanje kako da poboljšaju obrambeni segment igre, jer ako žele napraviti iskorak taj dio igre moraju poboljšati.

Trenutno u njihovom rosteru ne vidim igrača koji može na kvalitetan način odigrati obranu na Durantu (za Arizu mislim da može pružiti dobru igru, no ipak je već u godinama), a tu su još i Curry te Thompson, na kojima treba odigrati kvalitetnu obranu, jer se i najmanji propust kažnjava.

Treća ekipa za koju mislim da ima vrlo dobre šanse za osvajanje konferencije su Oklahoma City Thunderi. Nakon odlaska Duranta u Golden State, prošla sezona je zapravo poslužila Westbrooku za “pumpanje” svojih brojki, što mu je u konačnici donijelo MVP nagradu. Menadžment ekipe je očito uvidio da moraju napraviti velike promjene ako žele ostvariti značajniji rezultat. Tako su ovog ljeta doveli dva jaka pojačanja, Paula Georgea te Carmela Anthonyja, čime su pokazali da misle vrlo ozbiljno. Naravno vrijeme će pokazati kakva će biti kemija u momčadi, no može se reći da s tim igračima u momčadi ciljaju na vrh. Ostaje vidjeti hoće li se igrači podrediti timu, ili će se fokusirati na vlastite brojke.

Ne treba podcijenjivati ni druge ekipe zapadne konferencije, jer su neke ekipe napravile velike promjene u rosteru, najbolji primjer su Minnesota Timberwolvesi, čiji navijači dugih 13 godina čekaju na ponovni nastup u playoffu. Dolaskom Jimmyja Butlera, uz već prisutne Townsa i Wigginsa predstavljaju potencijalno iznenađenje regularnog dijela sezone. S takvim igračima u momčadi će se zasigurno uključiti u borbu za mjesta koja vode u doigravanje, a onda je sve moguće. Sve u svemu očekuje nas vrlo uzbudljiva i dinamična NBA sezona.

Latest Posts

NE PROPUSTITE