Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

MVP Faried odveo Team Chuck do pobjede

Noćas (noć s petka na subotu) je u Houstonu započeo 62. NBA All-Star vikend utakmicom nadolazećih zvijezda, u kojoj je sa 163:135 uspješnija bila Chuckova momčad.

I drugu godinu zaredom bivše košarkaške zvijezde NBA lige Shaquille O’Neal i Charles Barkley kao generalni menadžeri biraju svoju momčad, koja se sastoji od novaka i igrača druge godine. Dakle, već drugu godinu zaredom ne igra se više susret između igrača koji igraju svoju prvu NBA sezonu i onih koji igraju drugu, već je to zanimljiviji ogled između momčadi nazvane po trenerima – Shaq i Chuck.

Ove je godine Charles Barkley očito bolje birao svoje igrače, koji su sa spomenutih 163:135 nadigrali momčad Shaqa. Brojka od 163 koša postignuta na ovakvoj utakmici sada je novi rekord natjecanja, koji je do sada iznosio 155. Krilni centar Denver Nuggetsa Kenneth Faried bio je najefikasniji igrač Chuckove momčadi, a ujedno i cijelog susreta, te je stoga proglašen i najkorisnijim igračem (MVP).

Faried je za 22 i pol minute na parketu ubacio 40 poena, upisao 10 skokova i dvije asistencije. Iz igre je šutirao 18/22, te je čak ubacio i jednu tricu. Doduše, posljednjih osam koševa bila su zakucavanja u posljednje dvije minute kada su se obje obrane naizmjence micale da najbolji “zakucavači” predstave gledateljima svoje “letačke” sposobnosti.

Možda i najzanimljiviji dio utakmice dogodio se pred kraj drugog poluvremena, kada su Kyrie Irving i Brandon Knight nekoliko uzastopnih napada igrali 1 na 1, dok je ostalih 8 igrača stajalo sa strane i promatralo njihov dvoboj. Vidjeli smo nekoliko fantastičnih driblinga s obje strane, a na kraju je kao uspješniji izašao Irving.

S druge je strane Kyrie Irving bio sjajan s 32 koša, te po šest skokova i asistencija, no s obzirom da je njegova momčad poražena, nije obranio naslov MVP-ja iz prošle sezone. Uz Irvinga sjajan je bio i njegov kolega iz Cleveland Cavaliersa Dion Waiters, koji je ubacio 23 koša, te nekoliko puta sjajno zakucao.

Obje su momčadi ispucale po 32 trice, a momčad Chucka je bila daleko uspješnija. Pogodila je 17, a momčad Shaq svega devet trica. Ukupno gledajući Chuckova momčad pogodila je 69 od 108 lopti iz igre, a Shaqova 60 od 97. Zanimljivo, Chuckovi momci nadskakali su Shaqove 51-24, među kojima nijedan igrač nije imao dvoznamenkasti broj skokova.

U noći sa subote na nedjelju na rasporedu su tradicionalna natjecanja u timskom šutiranju, vještini baratanja s loptom, zakucavanju i pogađanju trica. U nedjelju je na rasporedu naiščekivanija utakmica vikenda između najboljih igrača Istoka i Zapada.

Latest Posts

NE PROPUSTITE