Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na današnji dan 1993. godine Netsi umirovili dres Dražena Petrovića

NBA sezona je tek bila počela, ali New Jersey Netsi su se morali oprostiti. Bila je to veličanstvena i nezaboravna večer u Meadowlands Areni gdje su se Netsi oprostili od Dražena Petrovića, a ujedno mu izrazili i zahvalnost za sve što je učinio za franšizu.

Svečanost je započela tako što su Derrick Coleman i Chuck Daly nosili Draženov dres do sredine igrališta, gdje ih je čekala Draženova obitelj, prijatelji, igrači i zaposlenici Netsa

Uvodne riječi Chucka Dalyja, tadašnjeg trenera Netsa:

“Zahvaljujem vam se na vašoj prisutnosti na ovoj svečanosti. Ne znam je li moguće reći što je Dražen značio ovom klubu, i emocionalno, i fizički i na svaki način. Pretpostavljam da ćemo se svi sjećati onoga što smo upravo vidjeli na ekranu. Taj osmijeh, emocija, natjecateljski duh, a prije svega iz košarkaške perspektive – taj šut! Nikada to nećemo zaboraviti.”

Trenerska legenda NBA Phil Jackson je imao izabrane riječi za našeg Dražena:

“Dražen je poštovao druge igrače. Naporno je radio na poboljšanju svoje obrane. Za sve europske igrače obrana je najveći problem, ali Dražen ga je riješio napornim radom. Volio je igru i imao je veliku želju za pobjedom. Njegova kombinacija obrane i fenomenalnog napadačkog učinka je bila velika enigma za protivnike. Mogao je biti jedan od najvećih.”

Jedan od najboljih šutera svih vremena Reggie Miller, je u jednoj emisiji dao vrlo upečatljiv komentar o Petroviću:

“Nisam mogao podnijeti tog čovjeka. Nitko ga ništa nije razumio, a volio je pričati. No, po meni je on apsolutno najbolji šuter svih vremena. Boljeg nisam vidio.”

Na pitanje voditelja, a Ray Allen?, je odgovorio:

“Nitko nije bio šuter kao Dražen Petrović! Nitko!”

Bio sam još dijete u vrijeme kad je Dražen poginuo, ali kroz odrastanje sam sve više i više shvaćao koliko je Dražen ušao u srca ljudi. Kapetane, hvala za sve. Još jedanput.

 

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE