Na današnji dan 1993. godine Netsi umirovili dres Dražena Petrovića

NBA sezona je tek bila počela, ali New Jersey Netsi su se morali oprostiti. Bila je to veličanstvena i nezaboravna večer u Meadowlands Areni gdje su se Netsi oprostili od Dražena Petrovića, a ujedno mu izrazili i zahvalnost za sve što je učinio za franšizu.

Svečanost je započela tako što su Derrick Coleman i Chuck Daly nosili Draženov dres do sredine igrališta, gdje ih je čekala Draženova obitelj, prijatelji, igrači i zaposlenici Netsa

Uvodne riječi Chucka Dalyja, tadašnjeg trenera Netsa:

“Zahvaljujem vam se na vašoj prisutnosti na ovoj svečanosti. Ne znam je li moguće reći što je Dražen značio ovom klubu, i emocionalno, i fizički i na svaki način. Pretpostavljam da ćemo se svi sjećati onoga što smo upravo vidjeli na ekranu. Taj osmijeh, emocija, natjecateljski duh, a prije svega iz košarkaške perspektive – taj šut! Nikada to nećemo zaboraviti.”

Trenerska legenda NBA Phil Jackson je imao izabrane riječi za našeg Dražena:

“Dražen je poštovao druge igrače. Naporno je radio na poboljšanju svoje obrane. Za sve europske igrače obrana je najveći problem, ali Dražen ga je riješio napornim radom. Volio je igru i imao je veliku želju za pobjedom. Njegova kombinacija obrane i fenomenalnog napadačkog učinka je bila velika enigma za protivnike. Mogao je biti jedan od najvećih.”

Jedan od najboljih šutera svih vremena Reggie Miller, je u jednoj emisiji dao vrlo upečatljiv komentar o Petroviću:

“Nisam mogao podnijeti tog čovjeka. Nitko ga ništa nije razumio, a volio je pričati. No, po meni je on apsolutno najbolji šuter svih vremena. Boljeg nisam vidio.”

Na pitanje voditelja, a Ray Allen?, je odgovorio:

“Nitko nije bio šuter kao Dražen Petrović! Nitko!”

Bio sam još dijete u vrijeme kad je Dražen poginuo, ali kroz odrastanje sam sve više i više shvaćao koliko je Dražen ušao u srca ljudi. Kapetane, hvala za sve. Još jedanput.