Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na današnji dan: Michael Jordan postao prvi igrač s 50 ili više poena u dvije playoff utakmice zaredom

U povijesti NBA doigravanja, bilo bi nepošteno prisjetiti se jednog od najvećeg rivalstava 80-ih. Davno prije LeBrona Jamesa protiv Derricka Rosea, Jimmyja Butlera i Joakima Noaha, Cleveland Cavaliersi i Chicago Bullsi činili su jedno od najboljih rivalstava u košarci.

Cavsi su okupili talentirane igrače poput Larryja Nancea Sr., Brada Daughertyja, Rona Harpera i Marka Pricea, koji su činili jednu od najboljih momčadi istočne konferencije. U to vrijeme, Bullsi nisu bili najbolji tim lige, za razliku od devedesetih, ali s novim igračima poput Charlesa Oakleyja, Scottieja Pippena, Horacea Granta i Johna Paxsona, formirali su vrlo solidnu momčad. Da ne zaboravimo, imali su nekog tipa po imenu Michael Jordan u timu.

1988. bila je sjajna godina za Jordana. Osvojio je natjecanje u zakucavanju, nagradu za obrambenog igrača godine, NBA All-Star MVP nagradu, a te godine su u prodaju “izašle” i jedne od najboljih i najlegendarnijih košarkaških tenisica u povijesti, Jordan III.

Tijekom te godine nije bilo manjka dostignuća, a Jordan je na svoj popis priznanja dodao i rekord koji će teško netko drugi skinuti.

1. svibnja 1988. postao je prvi NBA igrač koji je postigao 50 ili više poena u uzastopnim utakmicama NBA doigravanja. His Airness je postigao 50 poena u prvoj utakmici protiv Cavsa na putu do pobjede 104-93. Nakon toga, stvari su postale zanimljive. Postoji mit da je obrambeni specijalac Cavsa (i budući suigrač Jordana), Harper, izjavio medijima da je Jordan postigao 50 poena, jer je on ozlijedio gležanj, što je dovelo do toga da Jordana čuva igrač koji nije atletičan poput njega (taj igrač se zvao Craig Ehlo).

Kao što ste mogli očekivati, Jordan je bio “nabrijan” u drugoj utakmici, u kojoj je potpuno uništio Harpera, postigavši 55 poena, te je Bullsima donio vodstvo od 2-0. Bullsi su na kraju pobjedom u petoj utakmici (107-101) najviše zahvaljujući nevjerojatnom Air Jordanu (39 poena) i Pippenu (24 poena) prilično teško prošli dalje (3-2 u seriji).

Latest Posts

NE PROPUSTITE