Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na današnji dan prije 14 godina impresivni NBA debi Lebrona Jamesa

On je trostruki NBA prvak, osam puta NBA finalist, četiri puta MVP regularnog dijela sezone, i izuzev Kobeja Bryanta vjerojatno igrač kojeg su najčešće uspoređivali s Michaelom Jordanom. Njegovo ime je Lebron James, čije NBA putovanje je počelo na današnji dan prije 14 godina, kada je u dresu Clevelanda debitirao protiv Sacramento Kingsa.

LeBronovi Cavaliersi su tu utakmicu izgubili rezultatom 106:92, ali je “kralj” James ispisao povijest već u prvoj utakmici. Ljudi se sjećaju ukradene lopte i zakucavanja, a neki pamte debi Lebrona Jamesa po impresivnim brojkama od 25 poena, devet asistencija, šest skokova i četiri ukradene lopte. Vjerojatno se oni dobrog pamćenja sjećaju da utakmica nije počela u predviđeno vrijeme, jer su New York i Orlando igrali produžetak, a ESPN nije htio da obožavatelji i općenito publika propuste ni sekundu prvog nastupa Lebrona.

Ušao je u povijest kao jedini igrač koji je imao najmanje 25 poena, pet skokova, pet asistencija  i četiri ukradene lopte u NBA debiju. James je u rookie sezoni bio na prosjeku od 20,9 poena, 5,5 skokova te 5,9 asistencija po utakmici.

Trenutno je u svojoj petnaestoj NBA sezoni, a 11. u dresu Cavaliersa. Krilo Cavsa je u karijeri na prosjeku od 27,1 poena, 7,3 skokova te 7,0 asistencija po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE