Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na današnji dan: Shaq razmijenjen u Sunse, njegovo igranje za Sunse pamtimo i po “gušenju” Giričeka

Na današnji dan 2008. godine je Shaquille O’Neal razmijenjen iz Miamija u Phoenix Sunse.

Shaq je za Phoenix igrao sezonu i pol te je bilježio brojke od 16,5 poena, 9,0 skokova, 1,7 asistencija i 1,4 blokada po utakmici.

Njegovo igranje za Sunse ćemo pamtiti i po “gušenju” hrvatskog igrača Gordana Giričeka.

Hall of Famer, Grant Hill je o tome nedavno izjavio:

“Shaquille O’Neal je gušio Gordana Giričeka prije utakmice,” rekao je Hill novinaru Billu Reiteru. “Giriček se onesvijestio te je ležao na podu u svlačionici, i to se sve dogodilo prije utakmice. Definitivno je to jedna od situacija koje ću se najviše sjećati iz tog razdoblja od godine i pol što sam igrao sa Shaqom u Phoenix Sunsima.”

Reiter je potom pitao Hilla zašto je uopće došlo do incidenta, a Hill je odgovorio da se to dogodilo, jer Giriček nije volio dodavati loptu Shaqu.

“Znate, Giriček je bio dobar igrač iz Hrvatske, dobar šuter, ali nikada nije “spuštao” loptu u reket,” rekao je Hill. “Uvijek je vidio Shaqa, ali mu nije dodao, nego je šutnuo. Njih dvojica su uvijek raspravljali o tome, a Giriček je na neki način koristio trash talk prilikom razgovora sa Shaqom. I onda je jedan dan Shaq odlučio “Znaš što, sad ću ja njemu pokazati tko sam ja. To se dogodilo točno prije važne utakmice protiv Dallasa. Imali smo timski sastanak. Sastanak je završio, a ja sam otišao u kupaonicu. Izađem iz kupaonice – Giriček leži na podu. I onda sam rekao Shaqu, “Pa daj čovječe, pokušavamo pobijediti.” No bio je to tipični Shaq. Hvala Bogu, Giričeku nije bilo ništa ozbiljno.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE