Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na Istoku derbi Celticsa i Bullsa, na Zapadu Clippersa i Rocketsa

Večerašnji NBA raspored sastoji se od 12 utakmica, od čega je 11 smješteno unutar dva i pol sata, tako da će se dogoditi situacija da se u istom trenutku odigrava čak 11 utakmica. Na Istoku ćemo vidjeti sjajan dvoboj između Celticsa i Bullsa, dok je najbolja utakmica Zapada ona između Clippersa i Hornetsa.

Indiana Pacers (31-21) – Charlotte Bobcats (12-39)  01.00

Indiana Pacersi su imali pet pobjeda sve do gostovanja Toronto Raptorsa koji su ih nakon produžetka porazili s 100:98. Bila je to jedna neuobičajena utakmica za Indianu jer su do tad s lakoćom rješavali slabije protivnike. No, Toronto je uspio dobiti utakmicu usprkos zaostatku od četiri razlike samo 11 sekundi prije kraja. Nakon toga uslijedio je još jedan poraz u produžetku od Brooklyn Netsa 89:84. George Hill je s 22 koša bio najefikasniji u momčadi Pacersa. Za večeras je bio najavljen ovosezonski debi Dannyja Grangera, ali on se razbolio tako da ipak neće večeras zaigrati. Charlotte Bobcatsi su svoj niz od sedam poraza prekinuli protiv Boston Celticsa koje su svladali 94:91. Premda su 2 minute prije kraja bili u zaostatku 91:87, Bobcatsi su uspjeli ostaviti igrače Bostona bez postignutog koša. Najbolji igrač utakmice je bio Byron Mullens s 25 koševa i 18 skokova, dok je Kemba Walker pridodao svojih 18 koševa.

Usprkos maloj krizi od dva poraza danas je momčad Pacersa veliki favorit i sve osim glatke pobjede bi bilo veliko iznenađenje.

Cleveland Cavaliers (16-36) – San Antonio Spurs (41-12)  01.00

Nakon što su imali tri pobjede u nizu, Cleveland Cavaliersi su upisali dva poraza u nizu. U ponedjeljak su kod kuće igrali protiv Minnesota Timberwolvesa koji su ih porazili sa 100:92. Bila je to jedna vrlo izjednačena utakmica u kojoj nijedna momčad nije imala dvoznamenkastu prednost,no gosti su se bolje snašli u završnici utakmice. Od šest dvoznamenkastih igrača Clevelanda najbolji je po običaju bio Kyrie Irving s 20 koševa i sedam asistencija. Irving je malo izvrnuo gležanj, no za današnju utakmicu je najavljen u početnoj petorci. San Antonio nastavlja s uraganskom igrom i zadnje su slavili u gostima kod Chicago Bullsa sa 103:89. Ali bitna činjenica je da su to ostvarili bez Tonyja Parkera, Manua Ginobilija i Tima Duncana, trojca koji je najavljen za današnju utakmicu. Tako su još jednom pokazali da imaju pregršt dobrih pojedinaca i da su s pravom jedni od dva,tri glavna kandidata za naslov prvaka. U izostanku glavnih igrača najbolje se snašao Kawhi Leonard sa svojih 26 koševa.

U momčad Spursa se vraća glavni trio i bez sumnje su veliki favoriti u današnjoj utakmici.

Orlando Magic (15-36) – Atlanta Hawks (26-22)  01.00

Premda se Orlando nalazi na sunčanoj Floridi, momčadi Magica sunce je tek nedavno zasjalo nakon skoro mjesec dana pauze. Naime, Orlando je domaćom pobjedom protiv Portlanda 110:104 prekinuo niz od 12 uzastopnih poraza. Na početku utakmice se činilo kako bi mogao uslijediti i 13. poraz, jer su gosti tijekom druge četvrtine poveli s dvoznamenkastom razlikom. No, momčad Orlanda je nakon tog trenutka odigrala mnogo bolje i do kraja utakmice i sama povela preko deset koševa razlike. Za prekid crnog niza najzaslužniji je bio J.J.Redick sa svoja 22 koša. Atlanta Hawksi već dulje vrijeme igraju po principu toplo-hladno. Nakon neuvjerljive igre kod kuće protiv New Orleans Hornetsa gostovali su kod Dallas Mavericksa i tamo upisali pobjedu 105:101. Bili su bolja momčad od početka do kraja utakmice i zasluženo su slavili na neugodnom gostovanju. Najzaslužniji za to je dvojac Josh Smith s 26 koševa i 13 skokova, te Al Horford s 21 košem i 10 skokova. Atlanti momčad Orlanda izgleda odgovara, jer su slavili u zadnjih šest međusobnih ogleda.

Malu prednost dajemo gostima koji su kvalitetnija momčad, ali su i motiviranija momčad od Orlanda.

Boston Celtics (27-24) – Chicago Bulls (30-21)  01.30

Boston Celticsi su svoj niz od sedam pobjeda neočekivano prekinuli kod Charlotte Bobcatsa porazom 94:91. Boston je u utakmicu krenuo vrlo dobro i na odmor otišao sa šest koševa prednosti. No, kako je utakmica odmicala, tako se na momčadi Celticsa sve više vidio umor zbog prethodnog dana i igranja tri produžetka protiv Denver Nuggetsa. Najefikasniji u porazu je bio igrač s klupe Jeff Green sa svojih 18 koševa. Osim poraza izgubili su i Leandra Barbosu koji se ozlijedio i neće više zaigrati ove sezone. Chicago Bullsi nisu iskoristili neigranje najboljih igrača San Antonija i upisali su poraz 103:89. Presudna je bila serija 13:3 sredinom zadnje četvrtine, nakon koje se Bullsi nisu uspjeli vratiti u egal. Obrana Chicaga nije bila na predviđenoj razini i gosti su to dobrano iskoristili. Omaleni Nate Robinson je bio prvi strijelac momčadi s 20 koševa, dok je Rip Hamilton pridodao svojih 16 koševa. Ove sezone Boston i Chicago su odigrali tri susreta, a s 2-1 vode Chicago Bullsi.

U derbiju Istoka prednost dajemo momčad Boston Celticsa.

Brooklyn Nets (30-22) – Denver Nuggets (33-20) 01.30

Netsi su nakon dva uzastopna poraza napravili veliko iznenađenje pobjedom u Indiani protiv Pacersa rezultatom 89:84, a ostvarili su je bez Derona Williamsa koji je propustio utakmicu zbog ozljede. Utakmica je završena tek nakon produžetka koji su Netsi izborili zahvaljujući Joeu Johnsonu (17 poena) i njegovim šutom za 76:76 13 sekundi prije kraja. Odlično su odigrali Brook Lopez s 25 poena i 8 skokova, Gerald Wallace s 11 poena i 11 skokova, te Reggie Evans s 8 poena i 22 skoka. Nuggetsi su u nizu od dva uzastopna poraza, a posljednji su doživjeli na gostovanju kod Raptorsa rezultatom 109:108. Susret s Raptorsima su propustili Danilo Gallinari, Wilson Chandler i Andre Iguodala te su upitni za večerašnji susret kao i JaVale McGee koji je propustio drugo poluvrijeme susreta s Raptorsima. Pobjednički koš 4 sekunde prije kraja susreta je zabio Rudy Gay. Dobro su odigrali Ty Lawson s 29 poena i 9 asistencija, Kenneth Faried s 15 poena i  11 skokova, te Andre Miller s 12 poena, 6 skokova i 5 asistencija.

Zbog velikih problema s ozljedama prednost ćemo dati ekipi Netsa.

New York Knicks (32-17) – Toronto Raptors (20-32) 01.30

Bez obzira na fenomenalnu igru Carmela Anthonyja u posljednja tri susreta Knicksi su poraženi dva puta. Posljednji poraz su doživjeli na domaćem terenu od Clippersa rezultatom 102:88, a Anthony je zabio 42 poena. Solidan je bio Raymond Felton s 20 poena, dok je ostatak ekipe u potpunosti podbacio. Raptorsi igraju u odličnoj formi i imaju tri uzastopne pobjede. Sinoć su u uzbudljivoj utakmici pobijedili Nuggetse rezultatom 109:108, a pobjednički koš je zabio Rudy Gay (17 poena) koji se trenutno pokazuje kao veliko pojačanje za ekipu jer je na prosjeku od 22 poena po utakmici. Dobro us odigrali Kyle Lowry s 10 poena i 11 asistencija, DeMar DeRozan s 22 poena i 8 skokova, te John Lucas s 14 poena. Do sada nisu odigrali niti jedan međusobni susret u sezoni, a očekuje ih čak četiri u idućih 20 susreta.

Prednost ćemo dati ekipi Knicksa koja odlično igra na domaćem terenu gdje su ostvarili score 19-7.

Detroit Pistons (20-33) – Washington Wizards (15-35) 01.30

Wizardsi nakon povratka Johna Walla igraju odlično i imaju niz od četiri uzastopne pobjede. Posljednju pobjedu su ostvarili na gostovanju kod Bucksa rezultatom 102:90. Fenomenalan je bio rookie Bradley Beal s 28 poena. Odlično su odigrali Nene s 21 poenom, 13 skokova i 6 asistencija, Emeka Okafor s 12 poena i 10 skokova, te Wall s 14 poena i 10 asistencija. Pistonsi su iznenađujuće poraženi u posljednjem susretu na domaćem terenu od Hornetsa rezultatom 105:86. Imali su katastrofalnu šutersku večer u kojoj im je realizacija bila na svega 35%. Solidno su odigrali Jose Calderon s 13 poena, 9 asistencija i 4 ukradene lopte, te Greg Monroe sa 17 poena i 11 skokova. Moramo spomenuti odličnu igru Monroea u ovom mjesecu jer bilježi 18,7 poena, 12,6 skokova, 3 asistencije i 1,6 blokadu po susretu. U sezoni su do sada odigrali dva međusobna susreta u kojima je pobijedila ekipa Pistonsa. Odlično su u redovima Pistonsa igrali Monroe s prosjekom od 14 poena i 8,5 asistencija, te Rodney Stuckey s prosjekom od 15 poena. Kod Wizardsa je solidan bio Jordan Crawford s 20,5 poena i 6,5 asistencija u prosjeku.

Očekujemo jako zanimljivu utakmicu, a prednost ćemo dati Pistonsima zbog domaćeg parketa.

New Orleans Hornets (18-34) – Portland Trail Blazers (25-27) 02.00

Hornetsi su napravili iznenađenje pobjedom u posljednjem susretu na neugodnom gostovanju kod Pistonsa rezultatom 105:86. Odlično su odigrali Robin Lopez s 23 poena i 10 skokova, te Ryan Anderson s 31 poenom. Dobro su odigrali Al-Farouq Aminu s 12 poena i 14 skokova, te Greivis Vasquez s 9 poena i 13 asistencija. Blazersi su u nizu od četiri uzastopna poraza, a sinoć su na gostovanju kod Heata pružili dobar otpor koji im je bio dovoljan tek za častan poraz od 13 razlike. Pozitivno u njihovoj igri je bila reakcija Damiana Lillarda koji je u prethodnoj utakmici šutirao 1/16, a sinoć je bio odličan s 33 poena uz šut 10/18. Osim Lillarda fenomenalni su bili LaMarcus Aldridge s 29 poena i Wesley Matthews s 20 poena. Blazersi u ovom periodu poraza dopuštaju protivnicima 112,5 poena uz 53,6% šuta, a tricu brane također loše i dopuštaju realizaciju od 43,8%. Moramo spomenuti kako Hornetsi 45% poena zabijaju iz reketa, a Blazersi taj segment brane najgore u ligi i dopuštaju protivnicima realizaciju od 45,7%.

Utakmica nezahvalna za prognoziranje, a prednost dajemo domaćinima jer Portland ima velikih problema s igrom u gostima.

Milwaukee Bucks (25-25) – Philadelphia 76ers (22-28) 02.00

Ovo bi mogao biti jedan od zanimljivijih susreta večeri, jer se radi o direktnom dvoboju za osmu poziciju na Istoku, posljednju koja vodi u doigravanje. Domaćini trenutno drže tu poziciju uz 3 utakmice prednosti ispred 76ersa. Oni će i nakon ovog susreta ostati na toj poziciji, no prednost se sve više smanjuje, naročito nakon što je momčad nanizala 4 uzastopna poraza i čak šest poraza u zadnjih sedam utakmica. Nastup Larryja Sandersa je upitan za večeras nakon što je propustio zadnje tri utakmice zbog problema s ozljedom leđa. Ono što bi domaćinima moglo dati nadu u prekid niza je loša igra Sixersa u gostima (omjer 6-15). Ovo utakmicu ozbiljno shvaća i njihov najbolji igrač Jrue Holiday koji je rekao da iako ovo nije utakmica doigravanja, ovo je ipak utakmica kojom pokušavaju uhvatiti mjesto u doigravanju, pa je samim time ovo vrlo važna utakmica za njih. Inače, Sixersi se vraćaju na put nakon što su u zadnjih osam utakmica (sve kod kuće) postigli omjer 5-3. posljednju utakmica su izgubili rezultatom 107:90 od Los Angeles Clippersa.

Trebala bi ovo biti vrlo zanimljiva utakmica, a laganu prednost dajemo Bucksima.

Minnesota Timberwolves (19-30) – Utah Jazz (29-24) 02.00

Minnesota je momčad koja ove sezone ima najmanje sreće s ozljedama od svih ekipa u ligi. Naime, čak tri člana početne petorke su ozlijeđena, a Wolvesi su pobijedili tek četiri utakmice od 20 otkako zbog ozljede ne igra Kevin Love. Zato su u posljednje vrijeme Ricky Rubio i Luke Ridnour podigli svoje igre na nešto višu razinu nego inače. Iako Utah nije jaka momčad na gostovanjima, Minnesoti neće biti lako doći do svoje druge uzastopne pobjede. Utah je puna samopouzdanja nakon što su sinoć porazili momčad Thundera rezultatom 109:94 i tako došli do 11. pobjede u zadnji 13 domaćih susreta. Potrebno je istaknuti i da je OKC prije te utakmice imao niz od četiri uzastopne pobjede s 20 ili više koševa razlike, a protiv Jazza su zabili 12 koševa manje nego što u prosjeku ubacuju ove sezone. Al Jefferson i Paul Millsap zajedno su zabili 41 koš uz 17 skokova u velikoj pobjedi Jazza nakon što su protiv Kings zajedno imali tek 22 koša i 11 skokova.

Utah je favorit u ovom dvoboju i njima dajemo prednost.

Dallas Mavericks (22-29) – Sacramento Kings (19-34) 02.30

Dallas večeras traži 18. uzastopnu domaću pobjedu (samo regularni dio sezone) i sve ukupno treću ove sezone protiv Sacramento Kingsa. Očito je da im Kingsi leže, ali za Dallas bi ovo moglo biti prvi puta još od sezone 1999-2000 da neće izboriti doigravanje. Vince Carter, O.J. Mayo i Dirk Nowitzki su samo neki od igrača Mavsa koji su odlučili da se neće brijati dok momčad ne dođe do 50% pobjeda. S obzirom da su u ponedjeljak izgubili kod kuće od Atlante rezultatom 104:101, jasno da će put do tog cilja biti “čupav i dlakav”. Kingsi su izgubili na posljednjih 5 gostovanja. Poraz rezultatom 108:101 kod Memphisa je uslijedio nakon dvije pobjede za redom. DeMarcus Cousins je u porazu imao 23 poena. Trener Keith Smart smatra da bi momčad morala bolje zatvarati kontre i sve skupa igrati bolji tranzicijsku obranu. To je i razumljivo s obzirom da su u spomenutom susretu Kingsi dopustili čak 28 poena iz kontri.

Niti jedna momčad ne igra na visokoj razini, no laganu prednost ćemo dati Dallasu koji ima nešto kvalitetniji roster.

Los Angeles Clippers (37-17) – Houston Rockets (29-25) 04.30

Posljednji dvoboj večeri će odigrati Los Angeles Clippersi i Houston Rocketsi, a ovaj bi susret mogao biti jedan od najzanimljivijih večeras. Clippersi su lagano izgubili korak za vodećim Spursima i Thunderom na Zapadu, no Chris Paul se napokon vratio u sastav domaćina. Odigrao je već tri utakmice otkako se vratio, a u pobjedama protiv Philadelphije i New Yorka je kombinirano ubilježio 46 koševa, 18 asistencija i 9 ukradenih lopti. Sada kada je kombinacija Chris Paul – Blake Griffin ponovno skupa, Clippersi će opet biti jedna od najopasnijih momčadi lige. Veliki problem za goste bi mogao biti mogući izostanak njihovog najboljeg igrača, Jamesa Hardena. On je u pobjedi Houstona nad Golden Stateom (116:107) stao na nogu Davida Leeja kod jednog polaganja, a ako propusti večerašnji susret on će otputovati u Houston gdje bi u nedjelju trebao zaigrati u svojoj prvoj All Star utakmici. Inače Rocketse su u toj pobjedi osim Hardena (27 koševa, 7 skokova, 5 asistencija) predvodili i Chandler Parsons (21 koš, 9 asistencija, 8 skokova), Jeremy Lin (14 koševa, 10 asistencija) i Omer Asik (13 koševa, 15 skokova).

Prednost dajemo domaćinima koji su realno bolja momčad.

Latest Posts

NE PROPUSTITE