Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na Istoku dvoboj Bucksa i Celticsa, na Zapadu Blazersa i Spursa

Gužva u NBA ligi oèituje se u ponovno velikom broju utakmica veèeras. Juèer ih je odigrano 13, a danas æe taj broj biti ipak nešto manji – 9. Uzbudljivo bi trebalo biti u Chicagu gdje Bullsi doèekuju Timberwolvese koji su vrlo dobro ušli u sezonu, na Istoku æe se obraèunati Milwaukee i Boston u utakmici u kojoj æe dominirati obrane, a napadaèku igru æe se moæi pogledati u dvoboju Blazersa i Spursa.

Toronto Raptors (1-4) – Philadelphia 76ers (3-2) 01.00

Sjeverno od granice SAD-a èeka nas dvoboj dviju momèadi koje ne pripadaju u sam vrh Istoka, ali se nadaju da se to može promijeniti u buduænosti. Torontov najbolji igraè Kyle Lowry neæe nastupiti veèeras zbog ozljede zgloba, što je veliki hendikep za domaæine. Lowry predvodi ekipu u koševima, asistencijama i ukradenim loptama, a izjednaèen je i u skokovima s Amirom Johnsonom. Raptorsi su u srijedu igrali utakmicu s Dallasom, te su izgubili rezultatom 109:104 nakon što su gubili 15 razlike u zadnjem periodu utakmice. Andrea Bargnani je upisao 25 poena, dok je DeMar DeRozan zabio 24. 76ersi i dalje èekaju na prvi nastup centra Andrewa Bynuma, a probleme s ozljedom ima i Jason Richardson. Uz sve to, sinoæ su uspjeli pobijediti Boston rezultatom 106:100 uz odliène partije Jruea Holidaya (21 poena, 14 asistencija) i Evana Turnera (25 poena, 11 skokova). Ta pobjeda zasigurno daje Sixersima dosta samopouzdanja pred gostovanje  u AirCanada Centru. Trener Doug Collins je bio jako zadovoljan, te je naglasio da je to bila utakmica koja gradi karakter i momèad.

Prednost ide gostima zbog veæe širine u napadu te kvalitetnijeg rostera.

Indiana Pacers (2-4) – Washington Wizards (0-4) 01.00

Indiana je trebala biti jedna od glavnih momèadi na Istoku ove sezone, no start 2-4 ne pokazuje baš kvalitetu momèadi koja se bori za vrh konferencije. Ne zabijaju puno, izmeðu ostalog jer im nedostaje Danny Granger, a može se reæi da je David West jedini koji igra na razini zadatka ove sezone. U sinoænjoj utakmici su izgubili od Minnesote 96:94, te su tako izgubili èetvrtu od pet utakmica u gostima ove sezone. David West je ubilježio 18 poena i 18 skokova u porazu svoje momèadi. Pacersi se nadaju da bi napokon mogli upisati novu pobjedu protiv momèadi iz glavnog grada SAD-a. Washington takoðer nije krenuo dobro, uz Detroit su jedina ekipa koja nije ubilježila pobjedu do sad u sezoni. Sve to podsjeæa na prošlu sezonu kada su izgubili prvih 8 utakmica sezone, a veèeras dolaze u grad u kojem nisu pobjedili veæ više od 5 godina. Problem nastaje kada vam je najbolji strijelac ekipe Kevin Seraphin i to uz prosjek od samo 12,3 poena po utakmici. Nije ni èudno da si pri dnu lige u broju poena kao ekipa (88,8). A ako uz sve to pridodamo ozljede Johna Walla i Nenea, jasno je da se Washington ne mora nadati boljim rezultatima barem još neko vrijeme.

Iako nisu krenuli u sezonu na naèin na koji su htjeli, Indiana bi danas bez problema trebala pobijediti slabašne Wizardse.

Charlotte Bobcats (1-3) – Dallas Mavericks (4-2) 01.30

Charlotte je izgubio tri utakmice za redom, i pitanje je koliko taj niz može trajati. Kemba Walker je voða ekipe koja u petorci trenutno ima 4 igraèa koji igraju svoju drugu ili prvu sezonu u ligi. Dosta im pomaže i Ben Gordon koji je sinoæ ušao s klupe i zabilježio 34 poena. Još nije sigurno hoæe li centar Brendan Haywood nastupati protiv svoje bivše momèadi nakon što je sinoænju utakmicu propustio radi obiteljskih razloga. Mavsi su solidnu krenuli u sezonu nakon što su doveli neka nova lica na ljeto. Jedan od njih je i O.J. Mayo koji se pretvara u prvo ime tima u izostanku bivšeg MVP-a lige Dirka Nowitzkog. Shawn Marion neæe nastupiti zbog ozljede koljena, te æe mu to biti treæa propuštena utakmica za redom. Možda je dovoljna najava za ovu utakmicu podatak da je Dallas jedina ekipa koju Charlotte još nije uspio poraziti, te im je omjer u meðusobnim ogledima velikih 16-0. Dallas æe veèeras pokušati taj omjer podiæi na 17-0.

Dallas je èisti favorit u utakmici te oèekujemo nastavak niza pobjeda nad Bobcatsima.

Chicago Bulls (3-2) – Minnesota Timberwolves (4-1) 02.00

Bullsi se i bez glavne zvijezde Derricka Rosea dobro drže za sada. I u prošloj utakmici, koju su igrali protiv Oklahome, su se dobro držali do zadnje èetvrtine koju su izgubili 19:31. Konaèni rezultat je bio 97:91 za Oklahomu. Ekipu je predvodio Luol Deng s 27 poena, a odlièan je bio i Richard Hamilton s 20 poena i 8 skokova. Kevin Durant, igraè koji ih je uništio u zadnjoj èetvrtini, izjavio je da je Rose nevjerojatan igraè, da je on Chicago, ali i ostali igraèi èak i bez njega su odlièni i mogu puno napraviti. S druge strane je ekipa koju možemo uzeti kao najugodnije iznenaðenje dosadašnjeg dijela sezone. Nakon što im se u predsezoni ozlijedio najbolji igraè Kevin Love, te otprije nisu mogli raèunati na Rickyja Rubija, rijetko tko je mislio da mogu igrati ovako dobro. Prošlu utakmicu su predvoðeni mladima Chaseom Budingerom (18 poena) i Nikolom Pekoviæem (13 poena i 8 skokova) porazili na svom terenu Indianu (96:94). Nakon što im se u toj utakmici ozlijedio Brandon Roy, Andrei Kirilenko je rekao da ozljede u ekipi nisu važne, da je važno pobjeðivati, te da æe oni to nastaviti.

Oèekujemo izjednaèenu utakmicu, a malu prednost dajemo Bullsima zbog domaæeg terena.

Houston Rockets (2-3) – Detroit Pistons (0-6) 02.00

Rocketsi su predvoðeni Jamesom Hardenom sjajno startali u sezonu, ali onda je njegov uèinak stao i upisali su tri poraza zaredom. Sinoæ su gostovali kod Grizzliesa gdje su poraženi (85:93). Za poraz je dijelom kriv i sam Harden zato što je loše realizirao (èetiri pogotka iz 18 pokušaja), no na kraju je ipak upisao 18 poena. Dobar je bio Omer Ašik koji je upisao double-double (10 poena i 13 skokova). Playmaker Jeremy Lin je rekao da igraju previše sporo, te da se neki igraèi ne vraæaju u obranu brzo kad suparnièka momèad ima napad, što ih košta. Pistonsi su trenutno najgora ekipa lige. Prošlu utakmicu su igrali protiv Oklahome koja ih je porazila rezultatom 94:105. Najbolji je bio rookie Andre Drummond s 22 poena i 8 skokova koje je upisao u samo 20 minuta. Dobar je bio još jedan centarski igraè, Greg Monroe, koji je upisao 14 poena i 10 skokova. Ove dvije ekipe su se veæ susrele na otvaranju sezone, a pobjedu su odnijeli Rocketsi u gostima.

Prednost dajemo Houstonu jer su trenutno bolje uigrani.

Milwaukee Bucks (3-1) – Boston Celtics (2-3) 02.30

Repriza još jedne utakmice. Naime ove dvije ekipe su se sastale veæ jednom, a pobjedu su odnijeli Bucksi u Bostonu. Bucksi su sinoæ porazili Wizardse 101:91. Najbolji je bio Monta Ellis s 22 poena, 5 skokova i 5 asistencija. Nadamo se da ovi rezultati znaèe njegovo buðenje, jer do sada nije imao najbolju realizaciju i igru. Dobar je bio i Brandon Jennings s 12 poena i 7 asistencija. Celticsi nisu baš najbolji do sada što pokazuje i omjer pobjeda i poraza. Sinoæ su ih na njihovom terenu porazili Sixersi 106:100. Najviše poena je upisao Paul Pierce (24), ali odlièan je bio i Rajon Rondo s 14 poena i 20 asistencija. Pierce je izjavio da je tek peta utakmica i da se još grade, da moraju obranu bolje igrati i da se igraèi koji su ispod samo koša moraju što brže vraæati pod svoj koš. Milwaukee je bez Luca Richarda Mbaha a Moutea, dok je Boston bez Averyja Bradleya.

Prednost dajemo Bucksima zbog domaæeg terena.

Utah Jazz (2-4)  – Phoenix Suns (3-3)  03.00

Momèad Utah Jazza je sinoæ gostovala kod Denver Nuggetsa gdje su poraženi sa 104:84. Iako su dobili prvu èetvrtinu, u nastavku nisu prikazali dobru igru i domaæini su uvjerljivo slavili. Utah veæ nekoliko sezona unatrag izvan svoje dvorane pruža mnogo lošije partije i postaju poželjan gost kod veæine momèadi u ligi. U porazu najefikasniji je bio Gordon Hayward s 15 koševa. Mo Williams se juèer ozlijedio i njegov današnji nastup je pod upitnikom. U goste im danas stižu Phoenix Sunsi koji su sinoæ napravili malo èudo. U utakmici s Cleveland Cavaliersima gubili su 46 minuta utakmice, u jednom trenutku i sa 26 koševa razlike. Dvije minute prije kraja preokrenuli su utakmicu i došli do vodstva koje do kraja nisu ispustili. Najbolji Suns je bio Slovenac Goran Dragiè sa svojih 26 koševa. Iako su se ovom pobjedom napunili samopouzdanjem mislimo da su se previše istrošili ganjajuæi Cavalierse cijelu utakmicu.

Utah kod kuæe igra mnogo bolje i umorni Sunsi su odlièna prigoda da isperu gorak okus juèerašnjeg poraza.

Portland Trail Blazers (2-3) – San Antonio Spurs (5-1)  04.00

Portland je nakon gostujuæe pobjede protiv Houston Rocketsa upisao dva poraza. Obrana Portlanda nije na potrebnoj razini što pokazuje podatak da jedino u susretu s Houstonom nisu primili preko 100 koševa. U napadaèkom smislu mogu biti vrlo neugodni ako ih krene šut. LaMarcus Aldridge je jedan od boljih krilnih centara u ligi, ali za pobjedu Portlanda potrebno je da mu se pridruže Nicholas Batum i recimo Wesley Matthews koji može pogaðati trice u serijama. San Antonio Spursi su nakon teškog poraza u Staples Centru od Los Angeles Clippersa u gostima pobijedili Sacramento Kingse s 97:86. Bila je to zapravo rutinska pobjeda Spursa jer domaæini su imali nekoliko bljeskova ali nisu konkretno zaprijetili momèadi iz Teksasa. Tim Duncan je ostvario double-double uèinak od 23 koša i 12 skokova i time bio najzaslužniji za pobjedu San Antonija. S klupe je vrlo dobar bio Patrick Mills sa svojih 18 koševa.

Prednost ide na stranu gostiju koji imaju mnogo više rješenja u napadu, a imaju i dužu i kvalitetniju klupu.

Golden State Warriors (3-3) – Denver Nuggets (3-3) 04.30

Za oko možda i najbolja košarka æe se odigrati u Oaklandu rano ujutro po našem vremenu. Momèadi koje njeguju brz stil igre s mnogo atraktivnih poteza sasvim sigurno æe privuæi dosta gledatelja. Golden State Warriorsi su sinoæ poraženi od Los Angeles Lakersa rezultatom 101:77. Nastupili su bez Andrewa Boguta koji æe izbivati s terena otprilike dva tjedna. U porazu jedini dvoznamenkasti igraèi su bili Stephen Curry s 18 i Klay Thompson s 15 koševa. Denver Nuggetsi su nakon poèetna tri poraza zaredali s tri pobjede. Juèer su u svojem Pepsi Centru lagano svladali Utah Jazz sa 104:84. Goste su potpuno nadigrali i nadtrèali. S 20 koševa Corey Brewer je bio najbolji u redovima Nuggetsa. Kenneth Faried nastavio je sa dobrim partijama i sinoæ je upisao 18 koševa i 10 skokova, dok je slobodna bacanja gaðao 8/10 što je za njega vrlo dobro.

S obzirom da æe domaæinima nedostajati Bogut gosti bi to mogli iskoristiti i upisati èetvrtu pobjedu u nizu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE