Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Na Istoku dvoboj Bullsa i Pacersa, Netsi gostuju kod Clippersa

Večeras se u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta odigrava sedam utakmica. Tri utakmice koje će biti najzanimljivije su dvoboji Bullsa i Pacersa, Grizzliesa i Celticsa te Clippersa i Netsa.

Charlotte Bobcats (16-52) – Detroit Pistons (23-47) 00.00

Bobcatsi su nakon niza poraza napokon uhvatili kvalitetnu formu te su ostvarili dvije uzastopne pobjede u kojima su prosječno zabili 113 poena i bilježili su 11,7 izgubljenih lopti. U zadnjoj utakmici su pobijedili Raptorse 107:101 pred svojom publikom. Najbolji strijelac bio je Byron Mullens s 25 poena, a odlično su odigrali Gerald Henderson s 21 poenom, 7 skokova i 5 asistencija, te Kemba Walker s 14 poena, 7 skokova, 8 asistencija i 4 ukradene lopte. Posebno dobro igra u zadnjih sedam utakmica Henderson koji bilježi 22,7 poena uz 50% šuta. Pistonsi igraju katastrofalno i sinoć su na gostovanju kod Heata doživjeli deset uzastopni poraz. Prosječna razlika s kojom gube utakmice je 17,2 poena. U susretu s Heatom dobro je odigrao Greg Monroe s 23 poena, 15 skokova i 6 asistencija, a solidni su bili Kyle Singler s 18 poena i 8 skokova, te Jose Calderon s 18 poena i 7 asistencija. Jedina pozitivna vijest je dobar napredak Brandona Knighta koji bi večeras mogao nastupiti. Ove godine su odigrali dva međusobna susreta, a svaka ekipa je ostvarila po jednu pobjedu. Greg Monroe je u prošlih šest međusobnih dvoboja bilježio 19,3 poena i 11,7 skokova, a Kemba Walker je u dvije utakmice prosječno zabijao 22 poena.

Očekujemo neizvjesnu utakmicu i večeras vidimo priliku Pistonsa da prekinu svoj negativni niz.

New York Knicks (41-26) – Toronto Raptors (26-43) 00.30

Nakon sinoćnjeg međusobnog dvoboja i pobjede Knicksa 99:94 u Air Canada Centru večeras opet imamo njihov susret na rasporedu. Knicksima je to bila treća pobjeda u nizu s kojom su osigurali doigravanje treću sezonu za redom. Drugu utakmicu nakon povratka od ozljede Carmelo Anthony je odigrao odlično i isporučio je 37 poena i 6 skokova, ali bi trebao pripaziti na kontrolu lopte jer ih je izgubio čak 7 za 43 minute provedene na terenu. Od ostalih igrača dobro su odigrali J.R. Smith s 14 poena i Kenyon Martin s double-double učinkom od 19 poena i 11 skokova. Raptorsi su sinoćnjim porazom produžili svoj niz na tri uzastopne izgubljene utakmice, a Rudy Gay je morao napustiti utakmicu početkom druge četvrtine zbog ozljede leđa te je upitan za večerašnji susret. Gay od dolaska u Raptorse bilježi 19,9 poena u prosjeku. U redovima Raptorsa fenomenalan je bio nekadašnji igrač Cibone Alan Anderson s 35 poena što mu je rekord karijere, a šutirao je 11/18 i trice 6/11. Solidan je bio DeMar DeRozan s 18 poena koji je u dosadašnjih šest posjeta Madison Square Gardenu prosječno Knicksima zabijao 22 poena.

Prednost dajemo Knicksima zbog bolje forme i odlične igre na domaćem terenu gdje su ostvarili omjer 23-10.

Chicago Bulls (36-31) – Indiana Pacers (43-26) 01.00

Četvrti ovosezonski dvoboj između ove dvije ekipe u kojoj će Bullsi pokušati izbjeći „metlu“ od Pacersa. Odlični su u toj seriji pobjeda nad Bullsima bili Paul George s prosjekom od 21,7 poena i 10 skokova, te David West s ukupno 70 poena i realizacijom 25/49. U redovima Bullsa najbolji su bili Nate Robinson s prosjekom od 14,7 poena i Luol Deng s 15 poena u prosjeku. Pacersi će večeras vjerojatno biti bez Westa kojeg je odlično u tri utakmice zamijenio Tyler Hansbrough s prosjekom od 18 poena i 12,3 skoka, a ekipa je ostvarila tri pobjede u nizu s prosječnom razlikom od 22,4 poena. Sinoć su pobijedili 102:78 ekipu Bucksa u svojoj dvorani. Odlični su bili George s 20 poena, 8 skokova i 6 asistencija, te Hansbrough s 22 poena i 12 skokova. Bullsi su u maloj krizi jer su izgubili šest od prošlih osam utakmica, a zadnji poraz su doživjeli na domaćem terenu od Blazersa. Igrali su jako loše cijelu utakmicu, te su u zadnju četvrtinu ušli sa zaostatkom od 27 poena. Solidne brojke ubilježili su Joakim Noah s 18 poena, Carlos Boozer sa 16 poena i 11 skokova, te povratnik nakon ozljede Taj Gibson s 14 poena i 9 skokova.

Mislimo da će ovo biti odlična utakmica koji vrijedi pogledati, a malu prednost dajemo Bullsima zbog domaćeg terena.

Memphis Grizzlies (46-22) – Boston Celtics (36-32) 01.00

Grizzliesi su trenutno na nizu od devet uzastopnih pobjeda u FedExForumu, dok su Celticsi doživjeli tri uzastopna poraza. Zanimljivo da su Celticsi pobijedili pet puta za redom u Memphisu, a večeras će nakon 12 godina pokušati izbjeći dva poraza u jednoj sezoni od Grizzliesa. Ekipa Grizzliesa je u sinoćnjem susretu priuštila negativno iznenađenje svojim navijačima jer su poraženi 90:83 na gostovanju kod Hornetsa. Katastrofalno im je reagirala klupa koja je ne računajući Jerryda Baylessa (12 poena) šutirala 0/10. Startna petorka je odrađivala solidan posao, a dobro su odigrali Mike Conley s 20 poena, Marc Gasol sa 16 poena i Zach Randolph s 14 poena i 7 skokova. Celticsi su sinoć poraženi 104:94 na gostovanju kod Mavericksa. Nisu bili šuterski raspoloženi i to je bio glavni uzrok poraza, tricu su realizira s 29% ili 5/17. Solidno su odigrali Kevin Garnett i Brandon Bass koji su ubilježili double-double učinak, te Paul Pierce sa 16 poena. Jedini međusobni susret odigrali su 02.01. u TD Gardenu gdje je pobijedila ekipa Grizzliesa 93:83. Utakmicu je fenomenalno odigrao Conley s 23 poena i 9 asistencija, dok je kod Celticsa najbolji bio Pierce sa 17 poena i 7 skokova.

Prednost dajemo Grizzliesima zbog odlične obrani i jako dobre igre pred svojim navijačima gdje su ostvarili omjer 27-8.

Denver Nuggets (48-22) – Sacramento Kings (25-44) 02.00

U infarktnoj završnici prije dvije večeri Nuggetsi su na svom parketu svladali Philadelphiju 101:100 i na taj način osigurali playoff. Bila je to četrdeset i osma pobjeda Denvera, i četrnaesta u nizu. Zapanjujući je podatak i to da Denver trenutno ima 16 uzastopnih pobjeda u svom Pepsi centru, a posljednji put su izgubili od Washingtona 19. siječnja ove godine. U pobjedi nad Philadelphijom koja je izborena bez pomoći Tya Lawsona i Wilsona Chandlera najbolji je bio Corey Brewer s 29 poena i 5 ukradenih lopti. Njemu se priključio i Andre Miller s 21 poenom i 8 asistencija. Spomenimo da je Denver u utakmici protiv Philadelphije deset sekundi prije kraja gubio pet razlike, a onda se ukazao Brewer koji je pogodio tricu i tri slobodna bacanja i tako odveo Denver do pobjede. Za Sacramento je ožujak bio vrlo dobar mjesec. Ostvarili su pet pobjeda i dva poraza, a jedan od ta dva poraza nanio im je upravo njihov večerašnji suparnik. Kingsi su u svojoj posljednjoj utakmici svladali Minnesotu 101:98. Od Kingsa na toj utakmici istaknuli su se Isaiah Thomas s 24 poena, Tyreke Evans s 21 poenom i DeMarcus Cousins s 15 poena i 14 skokova. Ove sezone Nuggetsi i Kingsi igrali su tri puta, i sve tri pobjede odnio je Denver. U zadnjih jedanaest susreta između ovih ekipa, deset puta je Denver izlazio kao pobjednik.

Očekujemo petnaestu uzastopnu pobjedu Denvera.

Los Angeles Clippers (47-22) – Brooklyn Nets (40-28) 03.30

Bit će ovo susret dviju ekipa koje zauzimaju četvrtu poziciju u svojim konferencijama i obje su osigurale playoff. Clippersi su playoff osigurali uvjerljivom pobjedom nad Philadelphijom 101:72. Najučinkovitiji kod Clippersa bio je Chris Paul sa svojom odličnom all-round predstavom. Paul je postigao 19 poena, te imao 6 skokova, 9 asistencija i 5 ukradenih lopti. Pored njega spomenimo Carona Butlera s 14 poena, i Willieja Greena s 13 poena. Netsi su prije dvije večeri u gostima svladali Dallas Maverickse 113:96. Sjajnom predstavom u toj utakmici istaknuli su se Deron Williams i Brook Lopez. Williams je ubacio 31 poen i podijelio 6 asistencija, dok je Lopez postigao 38 poena uz 11 skokova. Vrijedi spomenuti i skakački učinak još jednog člana Netsa, Reggieja Evansa koji je uhvatio čak 22 skoka protiv Mavericksa. Brooklyn je očito jako neugodan protivnik Clippersima. Pobijedili su ih već jednom ove sezone, u Brooklynu, bilo je 86:76. Uz to, u posljednjih šest susreta između ovih ekipa, pet pobjeda su odnijeli Netsi.

Iako ni jedni ni drugi ne briljiraju u zadnjih nekoliko utakmica, prednost ćemo zbog domaćeg parketa dati Clippersima.

Golden State Warriors (39-31) – Washington Wizards (25-43) 03.30

Posljednji dvoboj dana u kojemu ne bi trebalo biti previše neizvjesnosti. Warriorsi su se vratili dobrim igrama i pobjedama, ali umor ih je savladao prije tri dana, kada su izgubili od Spursa sa 104:93. To im je bila treća utakmica u četiri dana, a sve tri su igrali u gostima. Sada im slijedi pet domaćih susreta i lako moguće da će slaviti u svih pet dvoboja. Spursima je 24 poena ubacio Stephen Curry, dok su ostali zakazali. David Lee postigao je tek 10 poena uz šut iz igre 4/17, a Andrew Bogut 4 poena uz šut 2/9. Kada ključni igrači tako loše odigraju, Warriorsi ne mogu očekivati pobjede ni protiv lošijih ekipa od Spursa. Wizardsi mnoge iznenađuju u posljednje vrijeme te imaju pet pobjeda u zadnjih šest susreta. Najveća pobjeda svakako je posljednja, u kojoj su svladali Lakerse sa 103:100. Iako su gubili s 18 poena razlike, sjajnim drugim poluvremenom uspjeli su se vratiti u utakmicu i u konačnici slaviti. Odličan je bio John Wall s 24 poena i 16 asistencija, a sjajno je odigrao i Trevor Ariza koji je ubacio 7 trica za ukupno 25 poena. Ta utakmica se igrala sinoć, tako da bi Wizardsi mogli biti umorni i bez potrebne energije za ovu utakmicu.

Prednost dajemo Warriorsima koji su kvalitetniji, ali treba biti oprezan zbog vrlo dobrih igara Wizardsa u posljednje vrijeme.

Latest Posts

NE PROPUSTITE