Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava drafta: Andre Drummond

Do sada smo napravili pregled trojice NCAA igraèa koji æe vjerojatno biti izabrani meðu prva tri izbora na nadolazeæem draftu, ali lako bi se u prva 3 izbora mogao ugurati Andre Drummond, igraè koji ima možda i najbolje atletske predispozicije od svih igraèa na draftu.

Andre Drummond je jedan u nizu od pregršt fascinantnih i zanimljivih igraèa na ovome, kako mnogi kažu najboljem draftu u zadnjih desetak godina. Andre je freshman, bilježi visinu od 211 centimetara, a igra poziciju centra. Drummond je uz Anthonyja Davisa bio top prospect u srednjoj školi i kao senior je vodio svoju školu St. Thomas More do naslova najbolje srednje škole u SAD-u. Takoðer je bio èlan amerièke košarkaške U-17 ekipe koja je osvojila zlato 2010. godine na svjetskom prvenstvu u Njemaèkoj.

Izlazeæi iz srednje škole Andre je izabrao sveuèilište UConn , što je bilo veliko iznenaðenje. Javnost je oèekivala da æe otiæi u Kentucky ili Georgetown zato jer mu UConn nije mogao ponuditi sportsku školarinu. Meðutim centar Connecticuta  Michael Bradley predao je svoju školarinu Drummondu kako bi imali šanse zaigrati s tim odliènim freshmanom. Mlada i talentirana ekipa UConna je na papiru slovila kao jedan od kandidata za naslov meðutim bila je slaba kemija u ekipi i loša protoènost lopte u napadu tako da nisu uspjeli obraniti naslov do kojeg ih je lani doveo Kemba Walker. Drummond je bio nekonstantan tokom sezone i zbog toga se ne spominje kao prvi izbor na draftu.

Ovaj 125 kilograma težak centar je bilježio 10,2 poena i ima dosta slab omjer zabijenih koševa po minuti igre. Meðutim on nije strijelac, nema još uvijek dobru post igru, meðutim vidi se da æe ju lagano usavršiti ukoliko bude naporno radio. Ima odliène fizièke sposobnosti, jako je agilan i atletièan, a govori se da je bio najbrži igraè u ekipi Connecticuta . U prosjeku je lovio 7,7 skokova koje je skupljao zbog navedenih atletskih sposobnosti i velikoga raspona ruku. Takoðer je obrambeno velika sila, blokira šuteve lakoæom (2,7 blokade po utakmici) te æe zbog obrane zaraðivati za kruh u NBA ligi.

Pitanje je koju æe poziciju igrati kada doðe u NBA, tj. zavisi koja æe ga ekipa izabrati. Tijelo veæ ima spremno ako æe igrati poziciju krilnog centra. Dobar je dodavaè i dosta je brz za visokog igraèa, meðutim najbolje bi mu odgovarala pozicija centra gdje bi dirigirao u obrani.

Osobni karton

Ime:  Andre Jamal
Prezime: Drummond
Roðen: 10. kolovoza 1993. u Mount Vernonu , New York
Pozicija: Krilni centar/Centar
Visina/težina: 211cm/125kg
Sveuèilište: Connecticut
Godina: Freshman
Predviðanje: 4. izbor drafta

Usporedba: Ovisno o poziciji na kojoj æe igrat može postati novi  Amare Stoudemire ili Dwight Howard

Ekipa kojoj bi najviše odgovarao : Cleveland Cavaliers, Sacramento Kings, Detroit Pistons (u svim tim ekipama bi èinio twin towere s Thompsonom, Cousinsom ili Monroeom).

Latest Posts

NE PROPUSTITE