Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava drafta: Harrison Barnes

Osim što je sigurno da æe Anthony Davis biti prvi izbor ovogodišnjeg drafta, sve ostale pozicije drafta su neizvjesne jer postoji veliki broj kvalitetnih igraèa koji bi trebali ostvariti dobre NBA karijere. Jedan od njih je Harrison Barnes koji je protekle dvije godine igrao na sveuèilištu North Carolina.

Harrison Barnes je bio najèišæi scorer u NCAA ligi gdje je za svoju North Carolinu prosjeèno zabijao 17,3 poena. Kao freshman je odbio izaæi na 2011. draft gdje bi bio meðu prvih 5 izbora nego se vratio na koledž kako bi odigrao još jednu sezonu.

Barnes je završavajuæi srednju školu bio rangiran kao najbolji mladi igraè Amerike i praktièki je mogao birati za koji college želi igrati.

Harrison igra na poziciji niskog krila i tu æe poziciju igrati u NBA ligi. Ovog 203 centimetara visokog igraèa krasi odlièan raspon ruku (213 cm), agilnost, atleticizam i tijelo spremno za NBA. Solidan je skakaè, imao je 5,2 skoka po susretu. Meðutim razlog zašto je meðu prva 3 izbora ove godine je to što je odlièan i pouzdan u catch-and-shoot  situacijama.

Ima visoki izbaèaj lopte, odliènu igru s poludistance gdje pokušava protivnika izbaciti iz ravnoteže na fintu šuta, a zatim ide snažno prema obruèu gdje ne gubi kontrolu tijela nego elegantno završava. Igraè je koji može zabiti sa svake pozicije na terenu i neæe uzimati lude šuteve, jako dobro i èesto dodaje loptu, a osim toga je i izrazito pametan i defenzivno sposoban igraè.

Loša strana mu je što nema eksplozivan prvi korak, pošto je ranijih godina igrao kao visoki igraè. Takoðer ne voli ulaziti u kontakte kada napada koš i najgora stvar je što nije konstantan. U jednoj utakmici možete pomisliti da æe ovaj èovjek biti superstar u NBA ligi ,a utakmicu kasnije gledate u statistiku da li je uopæe igrao koliko je bio neprimjetan.

S ovako odliènom ekipom North Caroline Barnes nije osvojio naslov u 2 godine koliko je proveo na sveuèilištu i mnogi misle da æe zbog toga kasnije biti izabran. Nakon što se prvi razigravaè North Caroline, Kendall Marshall, ozlijedio vidjelo se kakav je Barnes tip igraèa, ubojit je igraè ako ima kvalitetnog playmakera kraj sebe.

Osobni karton

Ime :  Harrison Bryce-Jordan
Prezime : Barnes
Roðen : 30. ožujka 1992. u Amesu , Iowa
Pozicija : Nisko krilo
Visina/težina : 203 cm/95 kg
Sveuèilište: North Carolina
Godina : Sophomore
Predviðanje : 3. izbor drafta

Usporedba: Ukoliko æe se s njime pravilno raditi mogao bi postat novi Carmelo Anthony

Ekipa kojoj bi najviše odgovarao: Cleveland Cavaliers  (kombinacija Irving, Thompson, Barnes izmamila bi osmijeh na lice svih navijaèa Cavaliersa)

Latest Posts

NE PROPUSTITE