Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava drafta: Jeremy Lamb

Nakon što smo juèer objavili pregled jednog visokog igraèa, Perryja Jonesa, danas je red na jednom nižem igraèu, odnosno beku šuteru koji je prošle sezone igrao za sveuèilište Connecticut. Rijeè je o Jeremyju Lambu, sjajnom strijelcu koji bi mogao odmah po dolasku u NBA ligu uvelike pomoæi svojoj novoj ekipi.

Kada vidite sophomorea Connecticuta Lamba odmah bi ga usporedili, kako po stilu igre tako i po fizièkim predispozicijama, sa scorerom Houston Rocketsa Kevinom Martinom. Dobra stvar je što ima šut ljepši od Martina. Jeremy je 196 centimetara visok bek šuter s ogromnim rasponom ruku od 215 centimetara koji je igraèki gledano možda èak i bolji od igraèa o kojem smo veæ pisali, Bradleya Beala meðutim nekonstantnost, nestajanje u važnim trenutcima kao i rano ispadanje iz završnog NCAA turnira jednog od favorita, sveuèilišta Connecticut, doveli su do malog pada njegovih “dionica” na draftu.

Lamb je u srednjoškolskim danima bio kapetan srednje škole Norcross gdje je prosjeèno bilježio 20 poena uz 6 skokova. Regrutiran je od strane UConna zbog èinjenice da je njihov trener Jim Calhoun osjetio da je Lamb nova verzija bivše zvijezde ekipe i sadašnjeg igraèa Chicago Bullsa Richarda Hamiltona.

Kao freshman Lamb je imao znaèajnu ulogu u ekipi koja je iznenaðujuæe došla do titule NCAA turnira. U prosjeku je imao 11,1 poen, a tijekom NCAA turnira digao je svoje brojke na 16,2 poena. Zbog izvrsne predstave dobio je poziv da brani boje amerièke reprezentacije do 19 godina na svjetskome prvenstvu na u Latviji gdje su došli do razoèaravajuæeg  petog mjesta. Kada mu je zapoèela druga sveuèilišna sezona oèekivalo se da æe predvoditi momèad do obrane titule meðutim loša kemija u ekipi i izostanak pravog razigravaèa (Kemba Walker otišao u NBA ligu) doveli su do njihovog ranog ispadanja.

Tijekom te sezone postizao je u prosjeku 17,7 poena koje je uglavnom zabijao koristeæi svoj šut za koji možemo reæi da je veæ sada NBA kalibra. Brz je i eksplozivan pa brzim prvim korakom lako prolazi pokraj protivnièkog igraèa meðutim u veæini sluèajeva ne ide do koša nego aukciju odluèi rješavati šutem ili èudnim polaganjima u kojima izbjegava kontakt. Tu se vidi njegova slabost, mora puno poraditi na svome tijelu jer ima samo 84 kilograma, što mu neæe omoguæiti da se bori protiv snažnih bekova u NBA ligi. Solidan je skakaè i to se vidi u statistici gdje je prosjeèno imao 5 skokova po utakmici. Ima pristojnu kontrolu lopte, a bit æe i odlièan obrambeni igraè gdje æe doæi na vidjelo njegova brzina i odliène atletske sposobnosti.

Od loših strana mu se jedino zamjera taj nedostatak fizikalija meðutim vidjelo se da ga i šut zna izdati posebno u situacijama kada ga uzme nakon driblinga.

Ovo je jedan u nizu od igraèa oko kojih æe se graditi ekipa u iduæim sezonama te možemo od njega oèekivati veliku NBA karijeru.

Osobni karton

Ime:  Jeremy Emmanuel
Prezime: Lamb
Roðen: 30. svibnja 1992.
Pozicija: bek šuter
Visina/težina: 196 cm/ 84 kg
Sveuèilište: University of Connecticut
Godina : Sophmore
Predviðanje: Izbor meðu prvih 10

Usporedba:  Kevin Martin / Rudy Gay

Ekipa kojoj bi najviše odgovarao: Toronto Raptors ili Detroit Pistons

Latest Posts

NE PROPUSTITE