Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava drafta: Michael Kidd-Gilchrist

Michael Kidd-Gilchrist zatvara naš izbor najboljih 5 izbora za ovogodišnji draft. Još jedan od Kentuckyjevih igraèa prve godine (freshmana) koji je napadaèki limitiran, a obrambeno izvanredan.

Uvjerljivo najbolje obrambeno nisko krilo na draftu, svojom visinom od 201 centimetra i rasponom ruku od 213 centimetara bio je noæna mora za protivnièke igraèe. On je igraè koji æe stopirat protivnièke šutere i krila. Sa svojih 105 kilograma može èuvati èak i visoka krila, tako da æe sigurno svojom obranom zaslužiti minute na NBA parketima.

Srednjoškolsku košarku je igrao u St. Patrick High School gdje je bio jedan od najboljih mladih igraèa Amerike. Odliènim igrama zaslužio je poziv da igra za U-17 Team USA. Zatim je izabrao sveuèilište Kentucky gdje je bio jedan od bitnijih faktora pri osvajanju NCAA turnira.

Michael æe i u NBA ligi biti jedan od glavnih, ako ne i glavni obrambeni igraè ekipe. Odliènim radom nogu može èuvati i najbrže playmakere te je fizièki dovoljno jak da može èuvati i visoke igraèe. Odlièan je skakaè i nikad ne odustaje od potjere za loptom. Prosjeèno je hvatao èak 7,5 skokova po utakmici, što je impresivno kada se uzme u obzir èinjenica da je igrao s Anthonyjem Davisom koji je hvatao veæinu skokova u ekipi.

Meðutim on je napadaèki gledano meðu lošijim igraèima na ovome draftu. Od svojih 12 poena koje je zabijao u prosjeku veæina su bila iz tranzicije ili nakon skoka u napadu. Ima nerazvijen šut i to se vidi u statistici jer ima mizernih 26% šuta za 3 poena. U idealnim uvjetima on æe šut promijeniti, a samim time i postizati više koševa uz veæi postotak.

Veæina scoutova mu predviða 2. izbor drafta jer tvrde da se isplati kockati s 18-godišnjim obrambeno nadarenim igraèem te da æe za koju godinu imati solidnu napadaèku igru. Meðutim ti isti scouti su lani tvrdili da je Jan Vesely odlièan igraè, što on ipak nije pokazao u svojoj prvoj godini u NBA ligi. Zanimljiva stvar je da je njegov imenjak Michael Redd takoðer došao u NBA kao obrambeni igraè s limitiranom napadaèkom igrom pa je nakon par godina igrajuæi s Rayom Allenom postao jedan od najboljih šutera lige.

Osobni karton

Ime:  Michael
Prezime: Kidd-Gilchrist
Roðen: 26. rujna 1993.
Pozicija: Nisko krilo
Visina/težina: 201 cm/105 kg
Sveuèilište: Kentucky
Godina: Freshman
Predviðanje: 5. izbor drafta

Usporedba:  U najboljem sluèaju Gerald Wallace, meðutim lako moguæe da postane novi Corey Brewer

Ekipa kojoj bi najviše odgovarao: Golden State

Latest Posts

NE PROPUSTITE