Friday, December 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Najava drafta: Thomas Robinson

Nastavljamo s najavom drafta i pregledom najboljih igraèa koji æe izaæi na draft ove godine. Nakon gotovo sigurnog prvog picka Anthonyja Davisa dolazimo do Thomasa Robinsona, sjajnog krilnog centra koji æe sigurno biti pojaèanje za bilo koju ekipu koja ga draftira.

Thomas Robinson je sjajno igrao tokom cijele sezone i predviðalo mu se da bude meðu Top 10 izbora, meðutim odliènim igrama na završnom NCAA turniru, gdje je svoje Jayhawkse odveo do finala, zaslužio je da ga se smatra kandidatom za Top 5 izbora na ovogodišnjem draftu.

Robinson je tijekom srednjoškolske karijere igrao u Wolfeborou za Brewster Academy gdje je bilježio prosjeke u zadnjoj sezoni od 16 poena, 13 skokova i 5 blokada po utakmici.Od strane internetske stranice scout.com bio je postavljen kao 24. igraè svoje generacije. Meðutim kao freshman na sveuèilištu Kansas igrao je samo 7,2 minute u prosjeku jer je tadašnja ekipa Kansasa bila rangirana kao prva u državi.

Kao sophomore igrao je prosjeèno 14,6 minuta po utakmici prije svega jer su na njegovoj poziciji igrala braæa Morris i tad je zabijao 7,6 poena i hvatao 6,4 skoka po utakmici. U tom sistemu od Robinsona se oèekivalo samo da uðe sa klupe i pokupi skokove. Te godine je došlo do kompletne psihièke promjene Robinsona.

Tijekom sezone dobio je poziv da mu je preminula baka, a samo 2 tjedna kasnije opet su ga zvali da mu kažu da mu je preminuo i djed. Veæ je tada bio u transu i prije utakmice s Texasom Thomasu je opet zazvonio mobitel, preminula mu je majka. U rasponu od samo 25 dana Robinson je ostao bez 3 èlana obitelji i jedino mu je ostala sestra. Neki bi igraèi podlegli pod ovakvim gubitcima, meðutim Robinson je tu izvukao dodatnu motivaciju i poèeo igrati bolje nego ikada kako bi mogao brinuti o svojoj mlaðoj sestri.

Nakon tih tužnih dogaðaja Robinson je postao jedan od najboljih igraèa u NCAA ligi i najbolji igraè Kansasa. Visok je 206 centimetara i igra na poziciji krilnog centra prije svega zbog odliènog raspona ruku od 215 centimetara i odliène atletiènosti. Još je u srednjoj školi imao tijelo spremno za NBA ligu. Napada svaki skok, ima odlièan rad nogu, dobru post igru i vrlo dobar šut s poludistance. Imao je statistiku u prosjeku od 18 poena, približno 12 skokova i 1 blokadu po utakmici prošle sezone.

Igraè je s “najveæim srcem”  i definitvno jedan od onih koje je najveæi gušt gledati. Meðutim ukoliko želi biti nisko krilo u NBA morati æe poraditi na šutu za 3 poena. Šut s poludistance veæ ima tako da mu ne bi trebao biti problem i na tome poraditi. Velika je karijera pred njim.

Osobni karton

Ime: Thomas Earl
Prezime: Robinson
Roðen: 17.ožujak 1991. u Washingtonu
Pozicija: Krilni centar
Visina/težina: 206cm/108kg
Sveuèilište: Kansas
Godina:Junior
Predviðanje: 2. izbor drafta

Usporedba: Derrick Williams

Ekipa kojoj bi najviše odgovarao: Sacramento – prije svega da za promjenu u svlaèionici ne budu samo  “divlji” igraèi poput Evansa i Cousinsa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE