Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

NAJAVA: Martin Luther King day

Amerikanci uvijek lijepo obilježe svoje važne dane, a mi ih još više volimo jer nam utakmice počinju u super ranim terminima. Imat ćemo sedam utakmica u terminima prije ponoći.

Prva ne bi trebala biti zanimljiva jer se sastaju 76ersi i Knicksi u New Yorku. Premda od kada je Ish Smith došao 76ersi su ubilježili čeiri od ukupno pet pobjeda ove sezone. Knicksima se vraća Carmelo Anthony što bi uz kompletnu postavu trebalo biti i više nego dovoljno za novi uspjeh momčadi iz New Yorka. Možemo napomenuti kako Knicksi imaju omjer 18-11 na ovaj dan.

Zato u 20:00 imamo jako zanimljivu utakmicu između Hornetsa i Jazza. Biti će prekrasno gledati sudar dva šmekera na poziciji niskog krila, Nicolasa Batuma i Gordona Haywarda. Obojica su glavni kreatori svojih momčadi, ali najveća snaga Jazza je reprezentativni Batumov kolega, Rudy Gobert koji drži obranu momčadi Jazza. Hornetsi su bez Ala Jeffersona i vjerojatno Jeremyja Lamba, dok kod Jazza se možda vrati Derrick Favors, ali to je malo vjerojatno.

U isto vrijeme ćemo imati priliku gledati razigravački duel, Damian Lillard protiv Johna Walla. Dvoboj možemo nazvati šut protiv kreacije i obrane. Kolege s backcourta isto ne zaostaju jer su C.J. McCollum i Bradley Beal igrači na koje treba posebno apostrofirati i pratiti kroz susret jer su obojica fantastični bombarderi, a McCollum vas možda kupi “crawfordovskom” igrom 1 na 5. Wizardsi su napokon nešto zdravija momčad i očekujemo njihovu pobjedu u ovom susretu jer im se vratila gotovo kompletna rotacija.

Pola sata nakon susreta Hornets-Jazz i Wizards-Blazers na teren će izaći Pelicansi i Grizzliesi. Momčad iz Memphisa je bez startnog razigravača, Mikea Conleyja, a kod Pelicansa je zdravstveno stanje puno bolje u odnosu na start sezone. Glavni dvoboj će biti na centarskoj poziciji između dva prva lica franšize, Marca Gasola i Anthonyja Davisa. Biti će interesantn pratiti kako će treneri reagirati na Alonza Geeja i Tonyja Allena jer obojica su minus napadači, ali su jako važni za balans unutar ekipa jer su najbolji obrambeni igrači na svojim pozicijama u momčadima.

Večernji raniji derbi za nas će igrati Bullsi i zahuktali Pistonsi koji su u posljednjem meču skinuli šampione Warriorse. Bullsi su ostali bez  najenergičnijeg igrača Joakima Noahe, a Pistonsima je upitan rezervni razigravač Brandon Jennings. Utamica će biti puna vrhunski dvoboja, Derrick Rose vs Reggie Jackson, Pope protiv Butlera, Gasol vs Drummond, a možda najvažniji kotač je Marcus Morris jer Bullsi nemaju igrača koji mu može parirati (Mirotić je spor, a Snell preslab jer Morrisu je specijal igra leđima). Ovo je susret što se ne smije propustiti.

Posljednja utakmica koja počinje prije ponoći je susret Hawksa i Magica gdje se nadamo da će Skiles pronaći koju minutu za Hezonju. Ovo bi trebao biti lagani posao za Hawkse jer su napokon u formi, klupa im dobro reagira, a čak su pronašli koju minutu za šutera Hardawaya. Možemo apostrofirati šuterski dvoboj Horforda i Vučevića, te Millsapa kao glavnu pologu momčadi iz Atalante.

Tko preživi do dva ujutro taj će moći gledati glavnu utakmicu večeri, reprizu finala, Cavse i Warriorse. Domaćini iz Clevelanda će imati priliku za nastavak pozitivnog niza jer u zadnjih 10 utakmica imaju devet pobjeda, a jedini poraz su doživjeli od Spursa. Definitivno utakmica koaj se mora pogledati.

Latest Posts

NE PROPUSTITE