Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

NAJAVA: Rockets vs. Mavs, Raptors vs. Clippers

Lagana nedjeljna večer sa samo dvije utakmice u ranijem terminu, ali kakve. Prave poslastice za sve fanove košarke.

Toyota Centar u 21:30 gledat ćemo Teksaški obračun Rocketsa i Mavericksa. Krenut ćemo od mogućih izostanaka, za Mavse su upitni Zaza Pachulia i Dirk Nowitzki, a kod Rocketsa sigurno neće igrati Donatas Motiejunas, dok je nastup Dwight Howarda pod upitnikom zbog problema s gležnjem.

Biti će ovo tko zna koji povratak Chandlera Parsonsa na svoje NBA početke koji su zaslužni za njegov bogati ugovor. Parsons se nakon ozljede koljena napokon uhvatio nešto nalik na formu, a Rick Carlisle mu je pronašao super ulogu. Koristi ga kao rezervu za Nowitzkog na poziciji visokog krila kada mu je na parketu druga postavu, te ga okruži s centrom, najčešće JaValeom McGeeom i tri razigravača jer na rosteru nema dovoljno krilnih igrača. Ova postava najviše odgovara Parsonsu jer ga se koristi kao kreatora u pick igri 4-5, a bekovi imaju centra koji je u stanju odlično završiti oko obruča.

Rocketsi su nisu napravili nikakve ozbiljne promjene u rotacijama već su potpisali Josh Smitha koji im igra rezervnog visokog i on bi trebao biti zadužen za čuvanje obruča i kreaciju kada je druga postava Rocketsa na parketu u kombinaciji s “pijanim” Tyom Lawsonom. Houston će svoju pobjedu tražiti kroz Jamesa Hardena (tko bi rekao), a to bi mogao biti poprilično težak zadatak jer je Wesley Matthews fantastičan obrambeni igrač kojeg mi nazvao “harden stoperom”. Trebamo se samo prisjetiti serije iz doigravanja prije dvije godine kada je Matthews doslovno nadigrao Hardena. Obrambeno ga je uništio jer ga je ostavio bez prodora, a u napadu ga je maltretirao leđnom igrom.

Druga važna stavka je Dirk Nowitzki jer Rocketsi na njega mogu poslati samo Josha Smitha, a sada se možemo vratiti malo u doigravanje i sjetiti se kako je Josh u pick igri 4-5 naprašio velikog Švabu.

Termin u ponoć je rezerviran za drugu najbolju ekipu s Istoka, Raptorse i no Griffin Clipperse. Kao što znate Clippersi su još minimalno tjedan dana bez Blakea Griffina, a za Toronto nema najskupljeg igrača DeMarrea Carrolla. Mjesto Carrolla u startnoj postavi zauzeo je James Johnson, dok je Paul Pierce zauzeo poziciju Blakea.

Čemu se veselim u ovoj utakmici? Borbi startnih bekova i centara. Na centarskoj poziciji će udariti sila protiv finese i biti će interesantno gledati kako će se Jonas Valanciunas postaviti u branjenju pick igre Chrisa Paula i DeAndre Jordana. Očekujem da će Jonas braniti prilaze obruču i neće istrčavati na presing, a da će tražiti od Kylea Lowryja da se pokuša probijati kroz blokove Jordana u nadi da će uloviti Paula prije lakta jer s te pozicije Paul realizira preko 50%. Valanciunas će u napadu imate težak zadatak jer preko Jordana će teško zabijati svoje horoge, te bi ga morao izvući što dalje od koša i nadati se da će imati svoju večer u šutu s distance. U slučaju da neće biti u stanju bar parirati Jordanu tada će Dwayne Casey posegnuti na klupu za Bismack Biyombom i odradit će totalno suprotnu rolu od one koja je namijenjena Valanciunasu. Biyombo će vršiti presing na pick igru Clippersa, te će omogućiti Lowryju ili Cory Josephu da prolaze između postavljenih blokova.

Isto tako će biti zanimljivo tko će loviti J.J. Redicka kroz blokove jer ako on ostane sam to je koš u preko 50% slučajeva, a zadužen za Redicka bi trebao biti DeMar DeRozan koji bi trebao u napadu maksimalno napadati Redicka da ga što više izmori za njegove napadačke akcije. Znači, Raptorsi bi trebali više pick igre vrtjeti kroz DeRozana, a Lowry bi tada koristili u spot up roli.

Latest Posts

NE PROPUSTITE