Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Brooklyn Nets

Svakim danom sve smo bliže poèetku trening kampova, a u Brooklynu je juèer bilo sveèano jer su i službeno otvorili svoju novu dvoranu Barclays Center. Danas objavljujemo analizu momèadi Netsa za novu sezonu.

Protekla sezona bila je razoèaravajuæa za Netse koji su u 66 utakmica upisali samo 22 pobjede i tako se oprostili od New Jerseya. Zanimljivo je da su bili bolji na gostujuæem parketu (13-20) nego na domaæem (9-24), ali nadaju se da æe nova dvorana imati više poticaja za njihove igraèe. Dugo su Netsi pokušavali dovesti Dwighta Howarda, što je takoðer imalo utjecaj na lošu sezonu, a na kraju je on završio u Lakersima. Prošla sezona bila je za zaborav, a od nadolazeæe imaju puno veæa oèekivanja.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Keith Bogans, MarShon Brooks, Reggie Evans, Kris Humphries, Joe Johnson, Brook Lopez, Tornike Shengelia, Jerry Stackhouse, Tyshawn Taylor, Mirza Teletoviæ, Gerald Wallace, CJ Watson, Deron Williams

Došli :

Keith Bogans, Reggie Evans (LA Clippers), Joe  Johnson (Atlanta), Tornike Shengelia (Charleroi), Jerry Stackhouse (Atlanta), Tyshawn Taylor (Kansas), Mirza Teletoviæ (Caja Laboral) i C.J. Watson (Chicago).

Otišli:

 Jordan Farmar (Anadolu Efes), Sundiata Gaines, Gerald Green (Indiana), Damion James, Armon Johnson, Anthony Morrow (Atlanta), Johan Petro (Atlanta), DeShawn Stevenson (Atlanta) i Shelden Williams (Elan Chalaon).

Nakon oèajne sezone javnost je mislila da æe  Deron Williams otiæi iz Netsa prije nego što se presele u Brooklyn, meðutim odliènim vodstvom su uspjeli nagovoriti Williamsa da produži ugovor te Netsi sada sa svim akvizicijama izgledaju kao sigurna momèad za doigravanje. Dwighta Howarda nisu uspjeli dovesti, ali zadržali su glavne igraèe iz prošle sezone a doveli veliko pojaèanje u liku Joea Johnsona.

Duet  Deron Williams – Joe Johnson jedan je od najboljih, ako ne i najbolji bekovski tandem u ligi. Njih dvojicu ne treba previše predstavljat, All-Star igraèi koji æe to vjerojatno biti i ove godine. Prošle sezone se znalo tko æe zabijati poene Netsa, ali ove godine bilo koji od njih može promijeniti tijek utakmice. Što se tièe obrane takoðer imaju èovjeka kojeg ne treba puno predstavljat, Gerald Wallace je atletski “freak” koji zaraðuje svoj novac zaustavljajuæi najbolje protivnièke igraèe. Takoðer imaju All-Star kalibar u centru Brooku Lopezu, koji ima meku ruku, ali takoðer i igra mekano. Zamjera mu se da ne igra dovoljno fizièki, trebat æe puno poraditi na tome, ali i kao takav je jedan od najboljih centara u NBA ligi. Petorka æe se upotpuniti s Krisom Humphriesom koji pokazuje da je nesebièan u napadu , dok u obrani uvijek pokušava doæi do skoka i bloka. Dosta slièan tip igraèa Netsi imaju i na klupi, rijeè je o Reggieju Evansu koji svojim ulaskom neæe smanjiti intenzitet obrane Netsa. Marshon Brooks zadivljuje svojim “haklerskim” sposobnostima i bit æe važna karika s klupe, od šestih igraèa se uvijek tražilo da mogu lako zabiti poene, a to njemu ide i više nego dobro. Na poziciji playmakera imaju rookieja Tyshawna Taylora koji se iskazao u ljetnoj ligi te æe i on imati svoju ulogu, ali ako æe to malo teže iæi uvijek se može raèunati na veterana C.J. Watsona. Zadnji spomenuti, ali ne i najmanje važan je Mirza Teletoviæ, za kojeg vjerujemo da æe takoðer imati svoje doprinose, prije svega van linije za 3 poena. Takoðer kao i Brooks, Mirza æe služiti kao napdaèka opcija sa klupe.

Ipak nije sve tako bajno, Deron Williams u zadnje dvije godine pokazuje kako je sve skloniji ozljedama, a ako æe ih imati i ove godine jako æe nedostajati Netsima. Brook Lopez se takoðer muèi s ozljedama, pitanje je kako je zacijelio ozljedu stopala. Joeu Johnsonu opadaju brojke iz sezone u sezonu, ali hoæe li to prestati nakon što æe imati odliènog playmakera uz sebe ostaje nam za vidjeti. Netsi imaju odlièni bekovski par, meðutim na kraju utakmice visoki igraèi nisu igraèi za velike stvari, ali tko zna, možda baš Brook Lopez proigra ove sezone.

Prognoza: Treæa pozicija na Istoènoj konferenciji

Ako ostanu bez ozljeda i uz malo sportske sreæe mogu daleko dogurati. Plasman u doigravanje im neæe pobjeæi, a što æe ondje napraviti ovisit æe o tome kako æe se uigrati tijekom regularnog dijela sezone.

Latest Posts

NE PROPUSTITE