Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Charlotte Bobcats

Današnja najava æe biti o ekipi koja je srušila jedan neslavni rekord prošle sezone, a rijeè je o Charlotte Bobcatsima. Bobcatsi su lani imali najlošiji omjer pobjeda i poraza (0.106) , a ove sezone žele i mogu bolje od toga.

Osim što su imali veæ spomenuti jako loš omjer, takoðer su bili zadnji u ligi kako u poenima zabijenim tako i u primljenim po susretu. Osim akvizicija u obrani takoðer su doveli i par zanimljivih imena koji æe definitivno dignuti igru Bobcatsa, ali ne previše.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Bismack Biyombo, Matt Carroll, DeSagana Diop, Ben Gordon, Brendan Haywood, Gerald Henderson, Cory Higgins, Michael Kidd-Gilchrist, Byron Mullens, Josh Owens, Ramon Sessions, DaJuan Summers, Jeff Taylor, Tyrus Thomas, Kemba Walker, Reggie Williams

Došli:

Ben Gordon, Brendan Haywood, Michael Kidd-Gilchrist, Josh Owens, Ramon Sessions, DaJuan Summers, Jeff Taylor

Otišli:

D.J. Augustin, Derrick Brown, Boris Diaw, Corey Maggette, Jamario Moon, Eduardo Najera, D.J. White

Bobcatsi su imali najviše šansi za prvi izbor na draftu (25%), ali to im nije bilo dovoljno pa su se morali zadovoljiti sa drugim izborom. Izabrali su Michaela Kidd-Gilchrista koji æe definitivno utjecat na poboljšavanje obrane Bobcatsa. U ovoj izrazitoj mladoj ekipi Bobcatsa Kidd-Gilchrist æe biti i starter što je odlièno za njegov ofenzivni napredak, definitivno je jedna od kljuènih karika za ekipu koja kreæe praktièki od dna.

Na poziciji playmakera imaju Kembu Walkera koji ulazi u svoju drugu NBA sezonu. To je igraè koji je imao najlošiji postotak šuta iz igre (36,7) od svih igraèa Bobcatsa. Od Walkera se oèekuje da digne svoju igru, a ukoliko to neæe uspjet onda æe mu posao startnog playmakera uzeti Ramon Sessions. Sessions nije imao bajnu polovicu sezone s Lakersima, ali je dokazani razigravaè koji bi u ovakvoj ekipi mogao biti lider.

Nakon odlaska Maggettea napad æe dirigirati Gerald Henderson koji sezonu za sezonom napreduje u napadaèkim segmentima. Gerald je lani zabijao prosjeèno 15,1 poen po susretu, a vodstvo Bobcatsa je i napravilo taj trade kako bi se poveæala ovlast Hendersonu u napadu i da Gilchrist dobije više minuta. Henderson pokazuje kako ima mjesta za napredak i da je jako inteligentan igraè, ali pitanje je koliko on još može dignuti svoju igru. Kao zamjena æe mu biti Ben Gordon kojem æe biti zadatak da u što kraæem roku zabije što više poena, a to je igraè kojem ne bi trebao to biti problem.

Na poziciji visokog krila igrati æe Byron Mullens koji je odigrao par odliènih susreta tijekom travnja (20 poena i 14 skokova protiv Toronta i 31 poen i 14 skokova protiv Bucksa). Od njega se ne oèekuje da ima takve brojke svaku veèer, ali ukoliko zadrži brojke koje trenutno ima u tri utakmice predsezone (15,7 poena, 6,3 skoka i 1 blokada) imat æe sigurno mjesto u petorci.

Centarsku poziciju æe zatvoriti Brendan Haywood koji æe pomoæi Bobcatsima jedino u defenzivnom smislu. Brendan nikad nije bio centar koji ne traži lopte u napadu, ali æe pomoæi Bobcatsima da ne budu najlošija u obrani u NBA ligi.

Bismack Biyombo æe biti zamjena Haywoodu i Mullensu i sa svojim blokerskim sposobnostima æe biti strah i trepet meðu protivnièkim igraèima. Koliko god Bismack jest dobar u obrani, toliko je loš u napadu, još æe mu dosta sezona trebati da uspostavi nekakvu napadaèku igru.

Rich Cho (GM Bobcatsa) u zadnjih godinu i pol radi zbilja dobre poteze i još bi se željeli riješiti par igraèa (Thomas i slièni), ali sve u svemu Cho radi dobre poteze i kroz par sezona bi Bobcatsi mogli biti jedna od boljih ekipa u ligi.

Bobcatsi su zaposlili Mikea Dunlapa koji je dosad trenirao samo u NCAA ligi. Neki misle da su ga doveli kako bi izvukao najbolje iz mladih igraèa, ipak je prosjeèna starost ove ekipe 24,8 godine. Drugi pak misle kako su ga uzeli da Bobcatsi kroz iduæe 2-3 sezone dobiju još par visokih izbora na draftu, pa da æe onda zaposliti nekog trenera s iskustvom u NBA ligi.

Prognoza: Predzadnji na Istoènoj konferenciji

Bobcatsi su se poboljšali, meðutim to je dovoljno za samo jedno mjesto bolje nego lani. Njihovu titulu najlošije ekipe æe preuzeti rascjepkana ekipa Orlanda Magica.

Latest Posts

NE PROPUSTITE