Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Cleveland Cavaliers

Cavaliersi ulaze u treæu sezonu u “post LeBron eri” u kojoj imaju velika oèekivanja. Omjer 21-45 donio im je tek 13. mjesto u Istoènoj konferenciji, što im je omoguæilo ponovno visok izbor na draftu, iako su se do ozljeda kljuènih igraèa mogli nadati doigravanju.

Trenutni roster za sezone 2012/13:
Kelenna Azubuike, Omri Casspi, Michael Eric, Alonzo Gee, Daniel Gibson, Luke Harangody, Kyrie Irving, Kevin Jones, Jon Leuer, C.J. Miles, Jeremy Pargo, Samardo Samuels, Donald Sloan, Tristan Thompson, Anderson Varejao, Luke Walton, Dion Waiters, Tyler Zeller

Došli:
Kelenna Azubuike, Michael Eric, Kevin Jones, Jon Leuer, C.J. Miles, Jeremy Pargo, Dion Waiters, Tyler Zeller

Otišli:
Semih Erden, Manny Harris, Antawn Jamison, D.J. Kennedy, Anthony Parker

Sam pogled na trenutni roster za nadolazeæu sezonu govori da su Cavaliersi saèuvali sve bitne igraèe u ekipi, a uz to su i doveli nekoliko igraèa koji æe se odmah ukljuèiti u rotaciju Byrona Scotta. Najveæe pitanje je sudbina Andersona Varejaoa, koji je jako važan igraè za Cleveland, ali mu je vodstvo kluba reklo da bi mogao biti mijenjan. Postavlja se pitanje logiènosti tog poteza jer prošle sezone s Varejaom u postavi Cleveland je bio na omjeru 10-14 (41,7% pobjeda), a nakon njegove ozljede omjer im je bio loših 11-31 (26,2% pobjeda).

Glavni igraè i voða momèadi kao i prošle sezone bit æe razigravaè Kyrie Irving. Irving iza sebe ima odliènu rookie sezonu u kojoj je osvojio nagradu za najboljeg novaka, bio je najkorisniji igraè utakmice igraèa prve i druge godine tijekom All-Star vikenda. Preko ljeta je trenirao s amerièkom košarkaškom reprezentacijom koja se pripremala za nastup u Londonu, te je zasjenio veæinu igraèa odliènim driblerskim sposobnostima. Kyrie može “probiti” svakog igraèa u ligi, posjeduje odlièan šuta za tri poena, popravio je igru lijevom rukom (slomio je desnu ruku i nije ju mogao koristiti dva mjeseca) i na pravom je putu da veæ ove sezone odigra svoju prvu All-Star utakmicu i postane jedan od najboljih razigravaèa lige.

Kad æe Irvingu trebati odmora da rezultat ne pati trebali bi se pobrinuti odlièan šuter za tri poena Daniel Gibson, te dva igraèa druge godine, Donald Sloan, koji je prošle sezone odigrao nekoliko kvalitetnih utakmica i prošlogodišnji igraè Memphisa, Jeremy Pargo.

Najzvuènije ovosezonsko pojaèanje Clevelanda je C.J. Miles. Miles je sedam godina igrao u dresu Utah Jazza i tamo se dokazao kao koristan igraè na poziciji beka šutera i niskog krila. Cavaliersi se nadaju da æe sliène partije pružati u njihovom dresu. Dion Waiters i Kelenna Azubuike borit æe se za minute na poziciji beka šutera. Waiters je odlièan igraè sa sveuèilišta Syracuse koji bi se trebao dobro slagati s Irvingom, no trener Scott je rekao da Waiters pod hitno mora popraviti igru bez lopte. Ukoliko to uspije Waiters bi trebao postati startni bek Clevelanda. Azubuike nije odigrao cijelu sezonu još od 2009. godine, nanizale su se ozljede, te je bio prisiljen na dugu pauzu. Sad je s njim sve u redu, te se u Clevelandu nadaju da æe im pomoæi odliènim šutem za tri poena (40,9 % u karijeri).

Uz Milesa za minute na niskom krilu borit æe se Alonzo Gee koji je ovog ljeta produžio vjernost Clevelandu na još tri sezone i Izraelac Omri Casspi. Iza obojice je solidna sezona, te se u klubu oèekuje napredak u njihovoj igri, jer ulaze u svoju èetvrtu godinu u ligi.

Pod košem bi trebali startati Tristan Thompson i Anderson Varejao. Varejao je odlièan borbeni obrambeni igraè, te je Irving rekao da ga ne bi mijenjao za cijelu Miamijevu veliku trojku, valjda æe to vodstvo Cavsa imati na umu do kraja prijelaznog roka. Thompson ulazi u svoju drugu godinu, te bi trebao pokazati napredak u svojoj igri, pogotovu u šutu s poludistance i izvoðenju slobodnih bacanja. Ako u tome uspije Cavaliersi æe narednih godina imati kvalitetnog igraèa na centarskim pozicijama. Tyler Zeller bio je ponajbolji centar na draftu, odradio je èetiri godine na sveuèilištu North Carolina, gdje je u posljednjoj sezoni bio na prosjeku od 16,3 poena i 9,6 skokova, te u Clevelandu oèekuju da se odmah uklopi u njihov sistem igre. Uz njih za minute æe se boriti i Samardo Samuels i Jon Leuer.

Prognoza: Borba za playoff

Cleveland ima kvalitetnu mladu ekipu dobro pokrivenu na svim pozicijama. Ukoliko njihovi mladi igraèi pokažu napredak u odnosu na prošlu sezonu, doigravanje bi se nakon tri godine i odlaska LeBrona Jamesa ponovno moglo igrati u Clevelandu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE