Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Detroit Pistons

Danas donosimo analizu ekipe Detroit Pistonsa koji su prošlu sezonu okonèali kao deseti na Istoku iako su statistièki imali najneuèinkovitiji napad nakon Bobcatsa i petu najgoru obranu u ligi. Njihove loše odluke iz 2009. godine ih dan danas koštaju, ali zbog toga su dobili nekolicinu odliènih mladih igraèa koji bude smiješak na licu svakom navijaèu Pistonsa.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:
Will Bynum, Austin Daye, Andre Drummond, Kim English, Jonas Jerebko, Brandon Knight, Viacheslav Kravtsov, Corey Maggette, Jason Maxiell, Khris Middleton, Greg Monroe, Tayshaun Prince, Kyle Singler, Rodney Stuckey i Charlie Villanueva.

Došli:
Corey Maggette, Viacheslav Kravtsov, Khris Middleton, Kyle Singler, Kim English i Andre Drummond.

Otišli:
Vernon Macklin, Ben Gordon, Walker Russell, Ben Wallace i Damien Wilkins.

Pistonsi su ekipa koja nije toliko loša da dobije izbor meðu prvih 5 izbora drafta, a ni dobri da uðu u playoff. Razlog tomu su igraèi koje Pistonsi imaju raspoložive. Pistonse “guše” ugovori koje su dali na ljeto 2009. godine Villanuevi i Gordonu. Villanueva pokazuje kako mu i baš nije do igre u posljednje vrijeme, a Gordona su nedavno mijenjali za Maggettea, što nije neki spektakularan trade koji æe ih unaprijediti. Rodney Stuckey previše guši loptu i nikako se ne uklapa u veliku sliku Pistonsa. Austin Daye je igraè kojeg se èeka godinama, a on iz godine u godinu pokazuje kako ne uspijeva napraviti taj korak naprijed koji se oèekuje. Ukoliko Pistonsi žele napraviti korak naprijed morat æe se veæine navedenih igraèa riješiti.

Najbolja strana cijele ove tužne prièe Pistonsa jest Brandon Knight, playmaker koji ove godine ulazi u svoju drugu NBA sezonu i pokazuje odliène napretke u napadaèkom segmentu i od njega se oèekuje da bude okosnica Pistonsa. Kao zamjena æe mu ulaziti Will Bynum koji igra sve manje pokraj mladog Brandona.

Na poziciji beka šutera možemo oèekivati da æe Stuckey nastaviti forsirati i gušiti igru dok æe mu Kim English (rookie koji je upravo istim naèinom igre izborio mjesto u Pistonsima) biti zamjena.

Maggette i Prince æe uglavnom igrati na poziciji niskog krila dok æe mladi igraèi koji bi mogli lijepo napredovati (Jerebko i Middleton) sjediti na klupi.

Drugi kamen temeljac za Pistonse je Greg Monroe, mladiæ koji je tipièan primjer odlièno školovanih visokih igraèa sa sveuèilišta Gerogetown. Monroe je lani u svojoj drugoj sezoni imao brojke od 15,4 poena i 9,7 skoka po susretu, dok je All-Star igraè Hibbert iz Indiane imao 12,8 poena i 8,8 skoka prosjeène brojke. To ne znaèi da Hibbert nije zaslužio poziv na All-Star nego da od Monroea to možemo oèekivati od ove sezone jer æe vjerojatno i dalje nastaviti podizati svoje brojke. Koliko god da je Monroe dobar u napadu i dodavanjima (što je iznenaðujuæe za visoke igraèe) muku muèi s obranom, jednostavno izgleda izgubljen u obrani i to treba pod hitno popraviti.

Iako Pistonsi nisu dovoljno loši da dobiju izbor meðu prvih pet na draftu, ove godine su “upecali” igraèa koji ima top 5 talent, a rijeè je o Andreu Drummondu. O Drummondu smo veæ pisali kako je igraè koji je sirov u napadu, ali je odlièni defenzivac i slovi kao najbrži igraè u ekipi. Uspije li svojim fantastiènim atletskim predispozicijama pridodati i nešto košarkaške vještine, visoki dvojac Pistonsa mogao bi postati dominantan u cijeloj ligi.

Kao zamjene na visokim pozicijama æe im biti eksplozivni bloker Maxiell, rookie iz Ukrajine Kravtsov te glavni kandidat za amnestiranje, Villanueva.

Vidi se kako Pistonsi posjeduju odliène mlade igraèe te da bi ubrzo mogli napraviti nešto u ligi, ali svi ovi starijih igraèi ih “koèe”, Joe Dumars bi trebao biti što aktivniji i praktièki dati besplatno sve igraèe koje smo nabrojali kao kritiène za ekipu Detroita.

Prognoza: Izmeðu 10. i 13. pozicije na Istoku

Pistonsi su bili prošle sezone bili deseti na Istoènoj konferencije, a ove godine ih možemo oèekivati na istom mjestu, ako ne i niže. Lawrence Frank nije trener koji može izvuæi maksimum iz neke ekipe i ekipi Detroita trebaju velike promjene jer imaju mlade igraèe koji mogu postati zvijezde u NBA ligi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE