Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Houston Rockets

Nakon što su prethodnu sezonu završili s omjerom 34 pobjede i 32 poraza te zauzeli 9. mjesto Zapada i tako propustili nastup u doigravanju, u Houstonu je došlo vrijeme za promjene. Ekipa je igrala dosta promjenjivo, te je postalo jasno da je rijeè o ništa više nego prosjeènoj momèadi. Kako nova era NBA lige obuhvaæa ekstremno jake i one iznimno loše ekipe, tako je i uprava Rocketsa zakljuèila da se ne isplati biti na sredini.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Courtney Fortson, Kevin Martin, Marcus Morris, Chandler Parsons, Patrick Patterson, Diamon Simpson, Greg Smith, Gary Forbes, Toney Douglas, Donatas Motiejunas, Terrence Jones, Royce White, Jeremy Lamb, Jon Brockman, Shaun Livingston, Jeremy Lin, JaJuan Johnson, Sean Williams, Omer Asik, Carlos Delfino, Kyle Fogg, Scott Machado

Došli:
Gary Forbes, Toney Douglas, Donatas Motiejunas, Terrence Jones, Royce White, Jeremy Lamb, Jon Brockman, Shaun Livingston, Jeremy Lin, JaJuan Johnson, Sean Williams, Omer Asik, Carlos Delfino

Otišli:
Kyle Lowry (Raptors), Marcus Camby (Knicks), Samuel Dalembert (Bucks), Chase Budinger (Timberwolves), Luis Scola (Suns), Goran Dragiæ (Suns), Courtney Lee (Celtics)

Jeremy Lamb je obeæavajuæi rookie, Omer Ašik pojaèanje iz Bullsa od kojega se dosta oèekuje, a Kevin Martin vrstan strijelac, no mediji ovu ekipu stavljaju u ruke Jeremyja Lina. Igraè koji je prošle godine dotaknuo sam vrh sportske popularnosti, a uz to i odigrao nekoliko dobrih utakmica, dres Knicksa zamijenio je onim Rocketsa te sa sobom ponio oèekivanja i ludnicu koja ga prati. Može li Lin ponoviti utakmice kake je pružao prije ozljede te dovesti Rocketse do playoffa ili je rijeè o lijepoj sportskoj prièi koja nije dugo trajala tek predstoji vidjeti. Jedino sigurno je da odlaskom Dragiæa i Lowryja ovaj igraè po prvi puta u svojoj karijeri u sezonu ulazi kao startni razigravaè.

12. izbor ovogodišnjeg drafta Jeremy Lamb pojaèanje je s dobrim šuterskim kvalitetama te se od njega oèekuje da bude udarna igla ove ekipe na poziciji šutera, pogotovo ako Kevin Martin i trener McHale nastave s odnosima kakve su imali prošle godine. Uz njih na ovoj poziciji doveden je i Carlos Delfino koji bi svojim iskustvom i napadaèkim sposobnostima mogao biti dodatna opcija.

Prošlogodišnje otkriæe i jedna od najsvjetlijih toèaka sezone Chandler Parsons prva je opcija na poziciji krila, te æe odlaskom Budingera dobiti još veæi prostor, no samim time i više odgovornosti. Novak Terence Jones i Gary Forbes novi su igraèi ove ekipe i alternativna rješenja na ovoj poziciji.

Dugo vremena pozicija visokog krila u Rocketsima pripadala je Scoli, njegov odlazak iz ove ekipe kraj je jedne ere a na Patricku Pattersonu, Marcusu Morrisu i rookieju Royceu Whiteu nemoguæi je zadatak da pokušaju nadomjestiti njegov odlazak.

Na poziciji centra zanimljiv je duo europskih centara. Ašik æe nakon role rezerve koju je imao u Bullsima dobiti puno više vremena na terenu i samim time priliku da pokaže da zavrjeðuje potpisani ugovor. Njegova korisnost u obrani te visina koja utjeèe na igraèe u obrani nisu upitni, no za sada katastrofalne napadaèke sposobnosti mora popraviti kako bi opravdao povjerenje uprave Rocketsa. Donatas Motiejunas talentirani je litavski centar, no igraè koji æe trebati vrijeme za prilagodbu s obzirom na razinu atletizma NBA košarke.

Veliko je pitanje je li uopæe ova ekipa sastavljena s planom kako bi mogli do doigravanja. Djeluju kao novo sastavljena grupa mladih igraèa s par igraèa kojima istièu ugovori, koja bi mogla u buduænosti loviti nekog od superstara ove lige. U borbi za naslov neæe biti, no u onoj za što bolje pickove bi se mogli naæi.

Prognoza: donji dio Zapadne Konferencije

Potencijal za buduænost imaju, no trenutno njihova ekipa nije dovoljno dobra da bi se borila za doigravanje na jakom Zapadu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE