Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Indiana Pacers

Od kad je Frank Vogel preuzeo trenersku palicu u Indiani mlada momèad Pacersa igra sve bolje i bolje. Rezultat toga bilo je odlièno treæe mjesto prošle sezone u Istoènoj konferenciji i polufinalni okršaj protiv Heata, koji su kasnije osvojili naslov.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:
D.J. Augustin, Sundiata Gaines, Paul George, Danny Granger, Gerald Green, Tyler Hansbrough, Roy Hibbert, George Hill, Orlando Johnson, Ian Mahinmi, Jeff Pendergraph, Miles Plumlee, Lance Stephenson, David West, Sam Young

Došli:
D.J. Augustin, Sundiata Gaines, Gerald Green, Orlando Johnson, Ian Mahinmi, Miles Plumlee, Sam Young

Otišli:
Louis Amundson, Darren Collison, Dahntay Jones, Leandro Barbosa, Kyrylo Fesenko, Jeff Foster, A.J. Price

Glavni cilj ovog ljeta za upravu je bio zadržati jezgru ekipe netaknutom u èemu su i uspjeli. George Hill i Roy Hibbert su dobili nove ugovore koji æe ih zadržati u Indiani još neko vrijeme, pa æe sa Georgeom, Grangerom i Westom èiniti startnu petorku i ove sezone.

Dovoðenje Davida Westa godinu dana ranije jako se isplatilo. Mnoge su se momèadi bojale dovesti igraèa koji se vraæa nakon ozbiljne ozljede i koji nije više u zenitu mladosti, ali Pacersi su se odluèili kockati i na kraju uvelike profitirati. West nikada nije briljirao u obrani, ali bok uz bok s Hibbertom posljedice te ozbiljne ozljede – nemoguænost skoka i sporije kretanje – èak ni ne dolaze do velikog izražaja. Ono zbog èega je doveden i u èemu briljira je napad. Pa je tako svojom pick ‘n’ pop igrom postao jedna od fokalnih toèaka napada Pacersa.

Startna petorka je odlièna i može se nositi sa bilo kojom ekipom u ligi, no ono što ih koèi da zakoraèe još dublje u doigravanje i ono što im je falilo da ih gledamo u finalu Istoka protiv Celticsa je njihova klupa. Ni ove sezone im klupa ne izgleda puno bolje. Svog glavnog šestog igraèa, Darrena Collisona su u paketu s Dahntayjem Jonesom poslali u Dallas za centra Iana Mahinmija iako su istog tog igraèa mogli dovesti i bez razmjene pošto je bio slobodni igraè na kraju sezone.

Dolazak Mahinmija riješava pitanje rezerve za Hibberta i veliko je poboljšanje u odnosu na Amundsona, ali odlaskom Collisona otvorili su pitanje drugog razigravaèa u momèadi. D.J. Augustin je naspram Collisona korak unazad, osrednji šuter za tri poena, loš u obrani i još k tome skuplji za nešto više od milijun dolara. Sreæom za Pacerse èovjek može asistirat što je rijetka karakteristika njihovih igraèa. Prošle su sezone završili na predposljednjem mjestu gledajuæi samo asistencije (18,6 po utakmici), a najviše ih je imao Darren Collison (4,8).

Riješili su se Pacersi i Leandra Barbose koji se èinio kao dobar igraè koji bi im mogao pomoæi, ali se na kraju ispostavilo kako ne odgovara sistemu igre Pacersa. Na njegovo mjesto je doveden Gerald Green koji ima odliènu godinu iza sebe. Rasturio je D-Ligu, a u NBA-u smo ga èesto mogli viðati u dresu Netsa kako radi ludorije iznad obruèa. Green je oèito posložio neke stvari u glavi i odluèio pokazati da zna igrat i da mu je mjesto u najelitnijoj košarkaškoj ligi na svijetu.

Ostatak klupe èine sve “neprovjereni” igraèi, osim Tylera Hansbrougha, sa puno potencijala. Kroz draft je doveden krilni centar Miles Plumlee, odlièan skok, ali upitan napad, i neka kombinacija bek-šutera i krila Orlando Johnson. Doveden je još i Sam Young te Sundiata Gaines. Dva podcijenjena igraèa koja bi mogla biti korisna u sluèaju da netko zakaže ili se ozljedi.

Prognoza: Top 4 na Istoku

Pacersi æe vjerojatno opet bit u vrhu što se regularnog dijela sezone tièe, ali za veæe domete u doigravanju bit æe potreban puno veæi doprinos klupe.

Latest Posts

NE PROPUSTITE