Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Miami Heat

Miami Heat je prošlu sezonu opravdao svoja oèekivanja. Osvojio je NBA krunu te tako ušutkao sve svoje kritièare. Sezona iz snova, definitivno. Osvajanjem naslova u drugoj zajednièkoj sezoni je skinulo dio tereta medijskog pritiska s Dwyanea Wadea, Chrisa Bosha te naroèito LeBrona Jamesa. LeBron je osvajanjem naslova (plus MVP sezone i MVP finala) napokon skinuo sa sebe preuvelièanu etiketu gubitnika i tzv. “mental midgeta” koji se plaši odgovornosti, èetvrtih èetvrtina i posljednjih sekundi utakmica. Miami je skraæenu sezonu okonèao na drugome mjestu Istoène konferencije. U prvoj rundi doigravanja su bez veæih problema izbacili New York Knickse koji oèito nisu imali dovoljno snage za borbu s Miamijem. U drugoj rundi doigravanja ih je èekala mlada momèad Indiane Pacersa koja se pokazala kao vrlo neugodan protivnik. Pacersi su èak i imali vodstvo od 2-1 u pobjedama, ali je Miami na pogon Wadea i LeBrona pobijedio u sljedeæe tri utakmice te tako prošao u finale Istoka. U finalu Istoka su ih èekali Boston Celticsi s kojima su odigrali vjerojatno najzanimljiviju rundu cijeloga doigravanja. Miami se našao pred eliminacijom, ali je pobijedio u 7. utakmici te tako prošao u veliko NBA finale. U velikom finalu ih je èekala mlada momèad Oklahoma City Thundera. Miami je u 5 utakmica pobijedio oèito nedovoljno iskusne Thundere te se tako okitio naslovom prvaka.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:
Ray Allen, Joel Anthony, Shane Battier, Chris Bosh, Rodney Carney, Mario Chalmers, Norris Cole, Robert Dozier, Mickell Gladness, Josh Harrellson, Terrel Harris, Udonis Haslem, LeBron James, James Jones, Rashard Lewis, Mike Miller, Dexter Pittman, Garret Temple, Jarvis Varnado, Dwayne Wade

Došli:
Ray Allen, Rodney Carney, Robert Dozier, Mickell Gladness, Josh Harrellson, Rashard Lewis, Garret Temple, Jarvis Varnado

Otišli:
Eddy Curry, Juwan Howard, Ronny Turiaf

Ovoga ljeta je Miami doveo mnoga pojaèanja, od kojih su najzvuènija imena Ray Allen i Rashard Lewis. Srž momèadi je ostala gotovo ista, ali je Miamiju dolazak novih igraèa bitno pripomogao klupi koja je prošle sezone bila kratka, a dovoðenjem Allena i Lewisa žele bitno dobiti na širini i raznovrsnosti na vanjskim pozicijama. Oni æe sigurno jako dobro doæi kao igraèi s klupe, a njihov glavni posao bi trebao biti pogaðanje otvorenih šuteva nakon udvajanja LeBrona, Wadea ili Bosha koji bi im trebali ostaviti mnogo slobodnog prostora za realizaciju. Uz Millera i Colea, trebali bi biti glavno šutersko oružje s klupe te bi se mogli pokazati kao važne karike s klupe.

Odlaskom Curryja i Turiafa su izgubili na visini i iskustvu, ali to ne bi trebalo imati utjecaja na Miamijevu sljedeæu sezonu. Zbog toga je Bosh ljeto iskoristio na dobivanju kilograma kako bi sljedeæe sezone mogao igrati na poziciji centra. Bosh je dvije sezone u Miamiju uglavnom proveo igrajuæi na poziciji krilnoga centra, a sada se priprema da sljedeæu odradi na centarskoj poziciji, a tu bi mu trebali pripomoæi Anthony i Haslem. Time æe treneru Spoelstri omoguæiti da LeBrona više gura na poziciju krilnog centra, koja mu nikako nije strano.

Glavna trojka bi i dalje trebala sljedeæu sezonu nastaviti u istom ritmu te bi se napadi trebali veæinu vremena vrtjeti preko njih. Osim Allena i Lewisa, ostali igraèi koji su došli nemaju dovoljno iskustva igranja u NBA ligi te ih se svrstava u prosjeène igraèe, izuzevši Rodneyja Carneyja koji je nešto bolji po pitanju iskustva i igranja u NBA ligi.

Prognoza: Prvo mjesto Istoène konferencije

S obzirom na kvalitetu Istoka, Miami se èini kao glavni favorit za osvajanje konferencije i jedan je od najveæih favorita za naslov te ponavljanja prošlogodišnjeg uspjeha koji su si postavili kao cilj za sljedeæu sezonu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE