Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Milwaukee Bucks

Vraæamo se objavljivanju analiza za ekipe Istoène konferencije te danas objavljujemo najavu za Milwaukee Bucke, ekipe koja æe biti “granièna” playoff momèad.

Prošle sezone su se dogodile velike promjene u Milwaukeeju, Andrew Bogut je otišao u smjeru Oaklanda (Golden State Warriors), a zauzvrat je došao scorer Monta Ellis i mladi Ekpe Udoh. Nakon te zamjene Bucksi su poèeli pružati nešto bolje igre, ali sezonu su na kraju završili taman izvan playoffa, na 9. mjestu. Tijekom tog perioda (poslije razmjene do kraja sezone) se vidjelo kako Bucksi imaju probleme s visokim igraèima, pokušali su s Drewom Goodenom na centru meðutim to je bio neuspjeli eksperiment.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Samuel Dalembert, Mike Dunleavy, Monta Ellis, Drew Gooden, Tobias Harris, John Henson, Ersan Ilyasova, Brandon Jennings, Doron Lamb, Luc Mbah a Moute, Joel Przybilla, Larry Sanders, Ekpe Udoh, Beno Udrih

Došli:

Samuel Dalembert (Houston), John Henson (North Carolina), Doron Lamb (Kentucky) i Joel Przybilla (Portland).

Otišli:

Jon Brockman (Houston), Kwame Brown (Philadelphia), Carlos Delfino(Houston), Jon Leuer (Cleveland) i Shaun Livingston (Houston).

Prednosti Bucksa u odnosu na prošlu sezonu æe prije svega biti njihov eksplozivni bekovski par Ellis – Jennings. Dva slièna tipa igraèa koji æe zabijati i po 50 posto poena svoje ekipe, teško æe ih itko u napadu moæi adekvatno zaustaviti. Prošle sezone su solidno izgledali, ali se vidjelo da nisu uigrani, do poèetka sezone imaju još vremena da se naviknu jedan na drugoga. Inaèe kamen temeljac ove ekipe, Andrew Bogut je mijenjan nakon niza ozljeda i èelnici Bucksa ga nisu mogli zauvijek èekati. Kao njegove zamjene su doveli Samuela Dalemberta i Joela Przybillu koji æe definitivno odigrati bolje nego Gooden na centarskoj poziciji. Osim što su doveli defenzivne centre, Bucksi su na draftu izabrali Johna Hensona, koji u obrani igra odlièno i u kombinaciji s Mbah a Mouteom i Sandersom æe imati odliène defenzivne rotacije. Ersan Ilyasova æe osim odliène napadaèke igre takoðer napraviti razliku svojim velikim brojem skokova. Na draftu su odabrali potencijalnu kraðu, Dorona Lamba koji æe biti važna karika s klupe kao zamjena bekovima.

Osim što im je to najbolja strana, najveæa im mana jest takoðer duet Ellis – Jennings. Uzimaju previše šuteva, od èega je puno njih nerezonskih. Takoðer su jako niski (Jennings 185 centimetara, Ellis 191 centimetar) i prije svega zbog toga imaju probleme u obrani. Ne uzimaju samo Ellis i Jennings nerezonske šuteve, Gooden, koji inaèe šutira 23% za 3 poena, je prošle sezone “uzeo” najviše trica u karijeri, toènije 55. Hvalili smo centre Bucksa kako æe biti jako dobri u obrani meðutim nitko od njih nije pretjerano vješt u napadu.

Prognoza: Osmo mjesto na Istoènoj konferenciji

Kod Bucksa je dosta delikatna situacija i njihov plasman æe ovisiti o puno faktora, a najvažniji æe biti utjecaj trenera Scotta Skilesa, inaèe èovjeka koji drži rekord po broju asistencija na jednoj utakmici (30). Kada bi uspio potaknuti svoj bekovski par da malo više daju loptu Ilyasovi i ostalim igraèima mogli bi bez problema u playoff, ali nešto više od toga teško.

Latest Posts

NE PROPUSTITE