Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Minnesota Timberwolves

Momèad Minnesote želi èim prije zaboraviti prošlu sezonu u kojoj su imali namjeru doæi do playoffa, no niz ozljeda ih je u tome dobrano sprijeèio. Završili su sezonu na 12. mjestu Zapadne konferencije s omjerom 26-40. U ovu sezonu dolaze s još jaèim i potentnijim rosterom, te se oèekuje da dohvate doigravanje.

Trenutni roster za sezonu 2012/2013:
Lou Amundson, Jose Barea, Chase Budinger, Will Conroy, Dante Cunningham, Mike Harris, Chris Johnson, Phil Jones, Andrei Kirilenko, Malcolm Lee, Kevin Love, Nikola Pekoviæ, Luke Ridnour, Brandon Roy, Ricky Rubio, Alexey Shved, Greg Stiemsma, Seth Tarver, Jermaine Taylor, Derrick Williams

Došli:
Lou Amundson, Chase Budinger, Dante Cunningham, Andrei Kirilenko, Alexey Shved, Greg Stiemsma, Brandon Roy

Otišli:
Brad Miller, Anthony Randolph, Michael Beasley, Wayne Ellington, Wesley Johnson, Anthony Tolliver, Darko Milièiæ, Martell Webster

Nakon prošle sezone pune ozljeda, u kojoj je jedino Derrick Williams nastupio u svakoj utakmici, Timberwolvesi su ojaèali postojeæi roster i èini se kako ove godine doigravanje neæe izostati. Meðutim, nije sve tako bajno. Ricky Rubio se vjerojatno neæe pojaviti na parketu do kraja 2012., a najbolji igraè momèadi Kevin Love se nekidan ozlijedio na treningu i morat æe propustiti prvih desetak utakmica nove NBA sezone.

Nova lica u momèadi Vukova su iskusni internacionalac Andrei Kirilenko, njegov reprezentativni kolega Alexey Shved, te povratnik iz mirovine Brandon Roy, koji ovoj momèadi daju dodatnu kvalitetu i izostanak Kevina Lova æe se s njima lakše pretrpjeti. Dok se za Ruse može reæi da su “dobar posao”, za Roya se to ne može jer se ne zna koja je izdržljivost njegovih koljena i svaka utakmica mu može biti ujedno i zadnja. Od “pomoænih kotaèa” u momèad su dovedeni Chase Budinger, Lou Amundson, Dante Cunningham i Greg Stiemsma koji æe svoju minutažu požrtvovno odraditi.

Kod igraèa koji su napustili Minnesotu treba jedino izdvojiti Michaela Beasleya koji je najkvalitetniji igraè koji je otišao, no on nikad nije ispunio oèekivanja koja su za njega bila predviðena i postao je samo prosjeèan igraè, a ne superstar.

Od ove momèadi možemo oèekivati jednu brzu tranzicijsku košarku kao i u prošloj sezoni, pogotovo kad se na parket vrati Španjolac Rubio. Visoki igraèi Kirilenko i Love æe biti vrlo opasni za protivnike i izvan reketa, a svako udvajanje æe moæi kazniti jer dalekometni šut ima veæina igraèa u momèadi. U ovoj sezoni se jako raèuna i na Crnogorca Nikolu Pekoviæa koji je vrlo dobro odigrao završnicu prošle sezone i u ovoj bi se trebao nametnuti u petorci.

Trener Rick Adelman je oduvijek znao izvuæi maksimum od svojih momèadi, pa se tako oèekuje da Timberwolvesi u drugom dijelu sezone kada bi trebali (konaèno) biti kompletni zaigraju kako najbolje  znaju i dograbe toliko željeno playoff.

Prognoza: Sedmo mjesto na Zapadnoj konferenciji

Nakon što se oporavi Ricky Rubio, a ostatak momèadi zaobiðu ozljede, Timberwolvesi bi trebali dohvatiti doigravanje. Meðutim sve dalje od prvog kruga bila bi ipak neka vrsta senzacije jer su još ipak zelena momèad, vrijeme je na njihovoj strani.

Latest Posts

NE PROPUSTITE