Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Philadelphia 76ers

Juèer smo pisali o Los Angeles Lakersima, a danas analiziramo momèad Philadelphia 76ersa u koje je i otišao dojuèerašnji Laker, Andrew Bynum.

Sixersi su predvoðeni prije svega sjajnim trenerom Dougom Collinsom izbacili prošle sezone iz playoffa  najbolju ekipu Istoka,  Chicago Bullse (takoðer je tu jako utjecala ozljeda Derricka Rosea), da bi zatim jako namuèili Boston Celticse. 76erse je prošle godine krasila obrambena igra i to se vidi u statistici, primali su samo 96,6 poena po susretu i s tom brojkom su bili treæa najbolja ekipa po dozvoljenim poenima. U napadu su svi mogli završavati akcije meðutim nije bilo igraèa koji bi konstantno zabijao i stvarao napadaèke muke suparnièkoj ekipi.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Lavoy Allen, Kwame Brown, Andrew Bynum, Spencer Hawes, Jrue Holiday, Royal Ivey, Arnett Moultrie, Jason Richardson, Evan Turner, Maalik Wayns, Dorell Wright, Thaddeus Young, Nick Young

Došli:

Kwame Brown (Milwaukee), Andrew Bynum (L.A. Lakers), Royal Ivey (Oklahoma City), Arnett Moultrie (Mississippi State), Jason Richardson (Orlando), Dorell Wright (Golden State), Maalik Wayns (Villanova) i Nick Young (L.A. Clippers).

Otišli:

Tony Battie, Elton Brand (Dallas), Andre Iguodala (Denver), Jodie Meeks (L.A. Lakers), Xavier Silas, Nikola Vuèeviæ (Orlando), Louis Williams (Atlanta) i Sam Young (Cleveland).

Najveæa prednost ekipe Sixersa je pridošlica Andrew Bynum, za kojega možemo reæi da je nakon Dwighta Howarda drugi najbolji centar današnjice i njegovim dolaskom æe se promijeniti sustav igre kako napadaèki tako i obrambeno. Phila æe napokon u napadu moæi spustiti loptu Bynumu i pustiti ga da radi ono što centar treba raditi, igrati leðima. Bynum pokraj velikih potrošaèa lopti u Los Angelesu nije imao dovoljno lopti u svojim rukama, a sada æe napokon imati priliku za tim. Takoðer Philadelphia dobiva u  obrani odliènog blokera koji ulijeva strah protivnièkim igraèima.Obrana je ono što krasi stil treniranja Douga Collinsa, obrana i kontrolirani napad tj. napad s minimalnim gubitkom lopti. Philadelphia æe od ove sezone biti konkretnija unutar reketa, osim Bynuma tu æe biti Spencer Hawes, Thaddeus Young i Kwame Brown te se mora priznati da im visoka linija izgleda zaista dobro. Bacivši oko na niske igraèe pronalaze se igraèi o kojima se prije više prièalo, Jason Richardson je odigrao svoje najbolje utakmice karijere, ali uvijek može pomoæi šutem za 3 poena. Nick Young æe imati ulogu Loua Williamsa, zabiti što više poena s klupe. Startni playmaker æe biti Jrue Holiday koji pokazuje da može biti pristojan izvor poena u kritiènim trenutcima utakmice. Sve u svemu Sixersi æe biti dosta viša ekipa nego lani i ne treba èuditi kada nastave istom dominacijom u obrambenim situacijama.

Najveæi nedostatak je odlazak dugogodišnjeg lica momèadi, Andrea Iguodale. Teško da æe Sixersi naæi igraèa koji može u obrani odigrati kao on. Phila je takoðer imala problema kod postavljenih napada, a dolaskom Bynuma se možda napokon odigraju prave ofenzivne akcije u napadu. Ipak, Philadelphia živi od poena koje uspiju zabiti u tranziciji nakon odliène obrane. Posebno se u tim postavljenim napadima vidi kako Philadelphia nije imala ozbiljniju prijetnju košu, no to se sada mijenja. Takoðer treba napomenuti kako su lani mladi igraèi odigrali dosta loše, a to se prije svega odnosi na nekonstantnog Evana Turnera od kojeg se puno više oèekuje i upravo on bi trebao biti važna karika za Philadelphiju ako želi ostati u društvu playoff ekipa i napraviti eventualni iskorak.

Prognoza:

Šesta pozicija na Istoènoj konferenciji

Na mladim igraèima (Holiday, Bynum i Turner)  je da napokon shvate kako je ovo njihova ekipa i da su oni njihove najvažnije karike, a samim time moraju biti i konstantniji. Ako Bynum sazrije u glavi i preuzme glavnu rijeè u ekipi, koja pozicija više na Istoku je moguæa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE