Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Sacramento Kings

Danas donosimo analizu mlade ekipe Sacramento Kingsa, koja prošlu sezonu neæe pamtiti na lijep naèin.

Osim što su bili predzadnji na Zapadnoj konferenciji sa samo 22 pobjede, neki se igraèi nisu razvili na naèin koji se od njih oèekivao. Prije svega to je rijeè o Tyrekeu Evansu, koji je impresivno odigrao rookie sezonu, meðutim svoju sophomore sezonu je odigrao lošije nego prvu. Igraè o kojem se prièalo kao o buduæem superstaru je odjednom došao u prièe kako bi ga se Kingsi rado riješili, jer je postalo upitno može li bolje od trenutnog. Osim toga Kingsi su još imali problema s potencijalnom selidbom i slabom posjeæenosti utakmica, sve u svemu loša sezona.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Aaron Brooks, DeMarcus Cousins, Tyreke Evans, Jimmer Fredette, Francisco Garcia, Chuck Hayes, Tyler Honeycutt, James Johnson, Travis Outlaw, Thomas Robinson, John Salmons, Isaiah Thomas, Jason Thompson, Marcus Thornton

Došli:

Aaron Brooks, James Johnson (Toronto) i  Thomas Robinson(Kansas)

Otišli:

Donte Greene, Hassan Whiteside i  Terrence Williams (Detroit)

Prednosti ove mlade ekipe su odliène napadaèke opcije, kako na bekovskim, tako i na visokim pozicijama. Evans, Thornton, Brooks, Thomas, Cousins, Robinson, svatko od ovih igraèa može bez problema zabiti 20 poena. Prošlogodišnja kraða drafta (koja je i zaslužna za pad Evansa), Isiah Thomas je odigrao fenomenalno, a od njega se oèekuje da i dalje bude startni playmaker Kingsa, dok æe mu zamjena biti slièni tip igraèa, Aaron Brooks. Na poziciji šutera æe Marcus Thornton konstantno zabijati poene, dok æe Fredette  s klupe pokušati s par brzih trica pokrenuti utakmicu u korist Kingsa. Na poziciji niskog krila æe biti Tyreke Evans koji je cijelo ljeto radio na svojoj igri kako bi se iskupio za prošlu sezonu. DeMarcus Cousins æe ove sezone biti 20-10 igraè i definitivno æe kroz par sezona biti meðu najboljima, ako ne i najbolji centar lige.Visoki par æe s njim zatvoriti Thomas Robinson, igraè od kojega Kingsi mnogo oèekuju, i na parketu i u svlaèionici.

Najveæa mana ove ekipe je što nisu ekipa, to su sebièni igraèi kojima treba dobar trener da im promjeni mentalitet igre. Tyreke Evans osim što se u slobodno vrijeme vozi i 100 kilometra preko ogranièenja brzine, tako i igra. Cousins je tijekom sezone èak i tražio da ga mijenjaju, da više ne želi igrati za Kingse. Bili su meðu najgorima po broju asistencija prošle sezone. Nitko od igraèa nije bilježio više od 6 asistencija po susretu. Šut za 3 poena je takoðer bio oèajan, a obrana još gora. Takoðer svi problemi s buduænosti franšize uzrokuju nemir u veæ ovako “teškoj” svlaèionici i teško je oèekivati napredak na parketu dok nije sigurna njihova sudbina, bilo to u Sacramentu ili nekom drugom gradu.

Predviðanje: 12. mjesto na Zapadnoj konferenciji

Keith Smart nije trener koji bi mogao unijeti mir meðu svim ovim igraèima, ali ako se nekim èudom to dogodi Sacramento bi mogao napraviti pokoje iznenaðenje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE