Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone: Toronto Raptors

Toronto Raptorsi su skraæenu sezonu ,zbog lockouta, završili s omjerom 23-43. Uprava Raptorsa nije nezadovoljna prošlom sezonom jer je trener Dwane Casey postavio temelje za daljnji napredak franšize.

Trenutni roster za sezonu 2012/2013:
Quincy Acy, Alan Anderson, Andrea Bargnani, Jose Calderon, Ed Davis, DeMar DeRozan, Landry Fields, Aaron Gray, Amir Johnson, Linas Kleiza, Kyle Lowry, John Lucas III, Jamaal Magloire, Dominic McGuire, Jerel McNeal, Terrence Ross, Jonas Valanciunas

Došli:
Kyle Lowry,Quincy Acy,Jerel McNeal,Terrence Ross,Jonas Valanciunas, John Lucas III

Otišli:
James Johnson, Gary Forbes, Rasual Butler, Solomon Alabi, Leandro Barbosa, Jerryd Bayless, Anthony Carter, Justin Dentmont, Ben Uzoh

Kako smo u uvodu naveli, trener Casey je postavio temelje za daljnji napredak momèadi, prvenstveno igrom u obrani koju je Toronto prezentirao u skraæenoj sezoni 2011/2012, ali zbog manjka napadaèkog talenta i širine na rosteru to je bilo dovoljno za svega 23 pobjede i 43 poraza.

Raptorsi su dobro radili na poboljšanju svog rostera u predsezoni. U Houston su poslali Garyja Forbesa i buduæi izbor prve runde drafta za vrlo dobrog razigravaèa Kylea Lowrya. Lowry æe uz novake Jonasa Valanciunasa, izabranog kao peti na draftu 2011 godine,  i Terrencea Rossa, koji je izabran kao osmi na prethodnom draftu, dati dimenziju više u igri  Raptorsa. Ako Andreu Bargnanija posluži zdravlje, za razliku od prošle sezone kad je odigrao samo 31 utakmicu, te uz standardni doprinos DeMara DeRozana i Josea Calderona te uz prije navedena pojaèanja neminovan je novi iskorak Raptorsa.

Minute na parketu æe popunjavati, uz èvrstu obranu i pokoji koš u napadu, pomoæna radna snaga koju Toronto ima u vidu Linasa Kleize, Amira Johnson, Alana Andersona te pridošlica Landry Fields (New York Knicks) i John Lucas III (Chicago Bulls).

Prognoza: Izmeðu 9 i 11 mjesta Istoène konferencije

Raptorsi bi trebali ostvariti napredak u odnosu na prošlu sezonu, ali to neæe biti dovoljno na doigravanje. Prošle sezone su bili deveta momèad lige po dopuštenim poenima po susretu, dodali su nešto napadaèkog talenta, no još su uvijek premladi i prezeleni kako bi to bilo dovoljno za izboriti doigravanje.

Latest Posts

NE PROPUSTITE