Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Najava sezone:New York Knicks

Nastavljamo s analizama ekipa, danas na rasporedu su New York Knicksi, koji veæ godinama najavljuju veæe rezultate, ali nikako da to i ostvare.

Knicksi su lani imali dosta problema s ozljedama, ali uspjeli su dogurati do playoffa gdje su uvjerljivo ispali od kasnijih prvaka, Miami Heata. Prošlogodišnja akvizicija, Tyson Chandler je bio potpuni pogodak, njegovim dolaskom su se Knicksi preporodili u obrani i bili peta ekipa u ligi po broju dopuštenih poena po susretu (98,4). Problemi su nastajali kada bi Tyson morao na klupu jer Knicksi nisu imali pravu zamjenu. Od silnih ozljeda lani je zablistao Jeremy Lin, kojeg više neæemo gledati u dresu Knicksa, neki kažu da je i bolje, ali o tome æemo malo kasnije. Dok su svi bili zdravi vidjelo se kako je u napadu dolazilo do greške u sistemu, napad im je izgledao kao divlji zapad, posebno pod vodstvom D’Antonija. Dolazak Mikea Woodsona na položaj glavnog trenera preporodio je New York, ali je to veæ praktièki bilo na kraju sezone.

Trenutni roster za sezonu 2012/13:

Carmelo Anthony, Oscar Bellfield, Ronnie Brewer, Marcus Camby, Tyson Chandler, Chris Copeland, Raymond Felton, Jason Kidd, Steve Novak, Pablo Prigioni, Iman Shumpert, John Shurna, Henry Sims,  Chris Smith, JR Smith, Amare Stoudemire, Kurt Thomas, Myhel Thompson, James White

Došli:

Oscar Bellfield (Nevada-Las Vegas), Ronnie Brewer (Chicago),Marcus Camby (Houston), Chris Copeland (Aalstar), Raymond Felton(Portland), Jason Kidd (Dallas), Pablo Prigioni (Caja Laboral), John Shurna (Northwestern), Henry Sims (Georgetown), Chris Smith (Louisville), Kurt Thomas (Portland), Mychel Thompson (Erie BayHawks) i James White (Kansas).

Otišli:

Toney Douglas (Houston), Landry Fields (Toronto), Dan Gadzuric, Josh Harrellson (Miami), Jared Jeffries (Portland), Jerome Jordan i Jeremy Lin (Houston).

Najveæa prednosti Knicksa ove sezone æe biti obrana. Prošlogodišnji dobitnik nagrade za najboljeg obrambenog igraèa, Tyson Chandler æe napokon imati adekvatnu zamjenu, rijeè je o Marcusu Cambyju. Takoðer ne treba èuditi ako æe nekada istovremeno biti na terenu, bit æe noæna mora svim suparnièkim igraèima.Iman Shumpert je lani pokazao kako je elitni obrambeni igraè, meðutim Knicksi æe prvu polovicu sezone igrati bez mladog Shumperta. Što se tièe napada tu su Knicksi i više nego solidno pokriveni, na Carmela Anthonyja ne treba previše trošiti rijeèi, samo treba napomenuti kako je izgubio nekoliko kilograma tijekom ljeta i da se dovodi u još bolju formu. J.R. Smith je ubojit kako za 3 poena, tako i na ulazima. Amare Stoudemire je proveo dobar dio ljeta na školovanju kod Hakeem “The Dream” Olajuwona na školovanju, prije svega se to odnosi na post igru. Hakeem je dao optimistiène izjave za navijaèe Knicksa, tvrdi da æe Amare biti drastièno bolji u odnosu na prošlu sezonu. Što se tièe pozicije playmakera, vratio se Raymond Felton. Raymond je izjavio kako se osjeæa kao da je najbolji playmaker na svijetu, a prošlu sezonu u Portlandu treba što prije zaboraviti jer je bila oèajna. Dok je Felton igrao u Knicksima imao je odliène partije gdje je izgledao kao elitni pass-first playmaker (ono što Lin nije), meðutim odlaskom iz Knicksa drastièno je pao u svim segmentima igre. Kao njegove zamjene æemo vidjeti  Jasona Kidda i rookieja Pabla Prigionija, definitno æemo vidjeti pregršt lijepih asistencija u utakmicama Knicksa.

Najveæe pitanje u redovima Knicksa je Raymond Felton, ako æe igrati kao što je igrao u dresu Knicksa onda je vodstvo New Yorka napravilo odlièan potez, ukoliko æe igrati kao lani onda je potpuni promašaj. New York takoðer ima problema sa šutem, osim što imaju Stevea Novaka, inaèe šutera s najboljim postotkom za 3 poena, Knicksi su još uvijek ispodprosjeèna ekipa u tom segmentu. Takoðer Knicksi imaju dosta problema sa slobodnim bacanjima, tu su takoðer ispod prosjeka. Takoðer treba obratiti pažnju kako æe sada izgledati napad Knicksa, koliko æe Amare tražiti loptu u postu te koliko æe Anthony šuteva uzimati. Klupa takoðer nije bajna, ali nije ni loša. Meðutim pogledom na popis rezervnih igraèa može se primijetit da su to sve igraèi koji su davno imali svoje najbolje dane.

Prognoza: Peta pozicija na Istoènoj konferenciji

Mike Woodson je imao odliène poteze lani, ali ako uspije napraviti kvalitetnu napadaèku igru, u kojoj æe postojati ravnoteža unutarnje i vanjske igre Knicksi æe biti jedna od ekipa za velike stvari.

Latest Posts

NE PROPUSTITE